Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fundamentával kombinált...

Fundamentával kombinált hitelnél lehet egyszeri nagyobb összeget befizetni a Fundamenta számlára?

Figyelt kérdés

MKB Banknál, fundamentával komb. svájci frank alapú lakásvásárl.hitelünk van. A szerződésben 6.250.000 a vállalt összeg, de sajnos csak az állami tám.+saját bef. tudjuk betörleszteni, mert nincs ingatlan,amire rá lehetne terhelni a felvett, kedvezményes hitelt a Fundamentától. Szeretném tudni, hogy egyszeri nagyobb összeget rá lehet-e utalni a Fundamenta számlára szerződésmódosítás nélkül és, ha igen, ezt a + összeget is automatikusan jóváírja-e a Bank a megtakarítási idő után?

Ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy az OTP-nél nyitott lakáskassza szerződésben fogl.megtak.összeg felhasználható-e az MKB banki hitel előtörlesztésére, és mi ennek az útja?

2013. jan. 5. 08:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nincs értelme a megtakarítási számlára nagyobb összeget befizetni, mert a 30% állami támogatás maximuma -évi 72.000Ft- csak akkor igényelhető, akkor jár, ha minden hónapban a megadott napon beérkezik a havi 20.000Ft a számlára.

Ha több pénzed van, akkor az MKB számlán érdemes előtörleszteni, illetve van még egy lehetőség is, de ehhez egy profi Fundamentás ügynököt kellene felkeresned (én nem vagyok Fundamentás, a konkurenciánál dolgozom:))

Érdemes lenne megnéznetek, mekkora szerződéses összeggel lehetne lefedni a teljes MKB banki tartozást. Ha ez sikerülne, akkor a szerződés(ek) lejáratakor már fel tudnátok venni a 3,9%+1% kez.költségű forint alapú hitelt is, mert így végtörleszteni lehetne az MKB-s hitelt, ezáltal lekerülne az MKB jelzálogjoga és rákerülhetne a Fundamentáé.

2013. jan. 9. 09:47
 12/14 A kérdező kommentje:
Kedves Cseresznye! először is köszi, hogy nem fundamentásként is ennyire segítőkész vagy. Sajnos, az az illető, aki 2007-ben intézte az ügyletet, már nincs a cégnél.Javaslatodat megfogadva, megnézzük, hogy kb. mennyi a tartozás még és megpróbáljuk a jelzálogjog cserével rendezni majd.Én csak azért gondoltam, hogy a fundamenta számlára fizetek be, mert így nem külön ügyletként tekintik és,mivel az MKB banknál egy hitelügyletnél, 1x van lehetőség ingyenes előtörlesztésre, ha majd lesz 999 ezer Ft-unk, akkor ezt is igénybe vehetjük. Lehet, hogy túlkombináltam!
2013. jan. 15. 13:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Van a Fundamentának ügyfélszolgálata Budapesten a Tölgyfa utcában, illetve szerződésszám alapján lehet telefonon is segítséget kérni, de kérhetsz ott egy új mobilbankárt is.

A 999.000Ft-ot sokkal jobb, ha egy Fundamenta megtakarításban rakod össze 20.000Ft-onként, mert megkapod rá az állami támogatást, így lesz belőle kb 1,3 millió Ft és még ha sikerül olyan szerződéses összeget összerakni, amivel teljesen lecserélhető az MKB-s hitel, akkor az lesz a legjobb megoldás.

Az előtörlesztés díja az előtörlesztett összeg kb 2%-a, ez 1 millió Ft esetén 20.000Ft, ettől nem kell megijedni.

2013. jan. 15. 13:55
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettél,hálás vagyok érte, köszönöm!A Fundamenta megkeresése telefonon a következő lépés, továbbá az új megtakarítási szerződés is talán járható lesz, persze az anyagi lehetőségektől függően!
2013. jan. 16. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!