Miért jó a Fundamenta lakáskassza megtakarítás? Bővebben lenn.
Figyelt kérdés
6év 7hónapos futamidő, megtakarítok havi 20ezrével 1 520 000 Ft-ot, az állam hozzá csap 456 000 Ft-ot, így lesz a végére a teljes megtakarítás 2 042 104 Ft. Ez idáig szép meg jó, de most jön a furcsa része, ha akarok felvehetek lakás hitelt, amit 6év 0hónapig fizetek havi 48 750 Ft ezrével. Szóval ha jól értem, akkor az első megtakarítási időszak alatt azaz 6 év 7 hónap alatt plusz további 6 év alatt össze lehet szedni 5 000 000 Ft-ot. Amit az első 6év 7hónapba havi 20ezrével, madj a következő 6évbe pedig 48ezrével fizetek. Ez most komolyan miért éri meg nekem ? Miért jobb mint bármilyen lakáshitel ? Nyilván tőke nélkül ez jó megoldásnak hangzik, de 5 millió forintot lehet össze szedni közel 12év alatt, ez csak nekem tűnik orbitális hülyeségnek ? Kérlek segítsetek, hátha rosszul értelmezek valamit.2012. nov. 23. 09:40
1/22 anonim válasza:
A Fundamenta akkor jó, ha megkötöd, rakod, és felveszed. Ennyi. A többibe már nem szabad belemenni, ilyen áthidaló kölcsön meg olyan áthidaló kölcsön. Aztán a végére minket is jól bepalizott egy ISMERŐS. Részleteket nem írnék, de szerintem ha jót akarsz, akkor kölcsönt nem veszel rá fel. Ha csak rakod, aztán mikor lejár felveszed, úgy megéri.
2/22 A kérdező kommentje:
Igen, énis erre jutottam, ahogy írtam odáig szép és jó. Nem is értem, én 22 évesen levágom, hogy mekkora átbaszás, hogy tud bele esni többezer ember. Persze megértem kell a lakás mindent megtesznek érte, de hát most őszintén én se vagyok egyáltalán jó helyzetbe nincs apának fölös 10millája sőt.. Mégse veszem fel esztelenül a hiteleket.
2012. nov. 23. 09:56
3/22 anonim válasza:
A hitelt nem kell felvenni, és akkor jó a "hozama". Egyébként a hitelük sem olyan rossz, és azzal együtt ugye már közel kétszer annyi pénzed lesz a végére, mint ha csak a megtakarítást vennéd fel.
4/22 A kérdező kommentje:
igen a végére, 12 év múlva. Itt ez a baj, 12 év alatt elég sok víz lefolyik a Dunán, főleg itt Mo.-n
2012. nov. 23. 10:29
5/22 anonim válasza:
Persze, csak velem is elfelejtették közölni az "apróbetűs részt", sőt még rá is kérdeztem a dologra, aztán az volt a válasz, hogy ÁÁ, dehogy. Mivel ismerős volt, így bevettem, sajnos.
6/22 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetném, hogy mi volt az apróbetűs rész ?
2012. nov. 23. 10:32
7/22 Frontosa válasza:
Az a lényeg hogy 3,9% vagy 6%-os hitelkamattal vehetsz fel forint alapú, kamatperiódus nélküli lakáshitelt. Szemben a banki 12-13%-os kamatokkat, ahol kamatperiódust vállalsz. + a megtakarításra is lényegesen magasabb hozamot kapsz, mint más, hasonló kockázatú, alternatív befektetésre (betét, állampapír).
Üdv,
8/22 anonim válasza:
Két éve fizettem a négy évre felvett fundamentát, felvettem a kölcsönt és elfelejtették velem közölni, hogy miután lejár a négy évem, még utána 60 hónapig kell fizetnem.
9/22 anonim válasza:
Azért jobb ez így, mint egy normál banki hitel a 6 év hét hónap után, mert a normál hitelek 11% körüli kamaton kaphatók, a Lakáskassza hitele pedig 3,9% kamat+1% kezelési költségű, ami azért így nagyságrendekkel kedvezőbb.
Ok, 5 millió Ft-ot összeszedhetsz 12 év alatt lakáscélra, de itt már 6 év 10 hónap múlva megkapod a teljes szerződéses összeget, ami szintén nem mindegy.
10/22 anonim válasza:
Kedves kérdező! Te írtad le, hogy "az állam hozzácsap 456.000.-Ft-ot". Hát ezért jó. Nomeg azért, mert jóval alacsonyabb kamattal jutsz hozzá a kölcsönhöz, mint bármilyen más lakáshitelnél, valamint azért, mert fixen tudod előre, mikor, meddig, hány forintot kell fizetned, ha felveszed a kölcsönt. Nem változik, nem ugrál, sőt árfolyam-különbözet miatt sem kell aggódnod. Az pedig hozzá tartozik, hogy a kölcsönt nem kötelező felvenned. Amit leírtál, hogy mennyit fizetsz: 1.520.000.-Ft + 6 év (72 hónap) alatt összesen 3.510.000.-Ft az összesen 5.030.000.-Ft. Nem tudom, nem értek a Fundamenta számoláshoz, én csak forintosítottam az általad leírtat. Ha így van, akkor 5.000.000.-Ft-ért 5.030.000.-Ft-ot fizettél több, mint 12 év alatt? Ez azért igazán nem rossz kamat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!