Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért jó a Fundamenta lakáskas...

Miért jó a Fundamenta lakáskassza megtakarítás? Bővebben lenn.

Figyelt kérdés
6év 7hónapos futamidő, megtakarítok havi 20ezrével 1 520 000 Ft-ot, az állam hozzá csap 456 000 Ft-ot, így lesz a végére a teljes megtakarítás 2 042 104 Ft. Ez idáig szép meg jó, de most jön a furcsa része, ha akarok felvehetek lakás hitelt, amit 6év 0hónapig fizetek havi 48 750 Ft ezrével. Szóval ha jól értem, akkor az első megtakarítási időszak alatt azaz 6 év 7 hónap alatt plusz további 6 év alatt össze lehet szedni 5 000 000 Ft-ot. Amit az első 6év 7hónapba havi 20ezrével, madj a következő 6évbe pedig 48ezrével fizetek. Ez most komolyan miért éri meg nekem ? Miért jobb mint bármilyen lakáshitel ? Nyilván tőke nélkül ez jó megoldásnak hangzik, de 5 millió forintot lehet össze szedni közel 12év alatt, ez csak nekem tűnik orbitális hülyeségnek ? Kérlek segítsetek, hátha rosszul értelmezek valamit.

2012. nov. 23. 09:40
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
A Fundamenta akkor jó, ha megkötöd, rakod, és felveszed. Ennyi. A többibe már nem szabad belemenni, ilyen áthidaló kölcsön meg olyan áthidaló kölcsön. Aztán a végére minket is jól bepalizott egy ISMERŐS. Részleteket nem írnék, de szerintem ha jót akarsz, akkor kölcsönt nem veszel rá fel. Ha csak rakod, aztán mikor lejár felveszed, úgy megéri.
2012. nov. 23. 09:51
 2/22 A kérdező kommentje:
Igen, énis erre jutottam, ahogy írtam odáig szép és jó. Nem is értem, én 22 évesen levágom, hogy mekkora átbaszás, hogy tud bele esni többezer ember. Persze megértem kell a lakás mindent megtesznek érte, de hát most őszintén én se vagyok egyáltalán jó helyzetbe nincs apának fölös 10millája sőt.. Mégse veszem fel esztelenül a hiteleket.
2012. nov. 23. 09:56
 3/22 anonim ***** válasza:
A hitelt nem kell felvenni, és akkor jó a "hozama". Egyébként a hitelük sem olyan rossz, és azzal együtt ugye már közel kétszer annyi pénzed lesz a végére, mint ha csak a megtakarítást vennéd fel.
2012. nov. 23. 10:05
 4/22 A kérdező kommentje:
igen a végére, 12 év múlva. Itt ez a baj, 12 év alatt elég sok víz lefolyik a Dunán, főleg itt Mo.-n
2012. nov. 23. 10:29
 5/22 anonim válasza:
Persze, csak velem is elfelejtették közölni az "apróbetűs részt", sőt még rá is kérdeztem a dologra, aztán az volt a válasz, hogy ÁÁ, dehogy. Mivel ismerős volt, így bevettem, sajnos.
2012. nov. 23. 10:30
 6/22 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetném, hogy mi volt az apróbetűs rész ?
2012. nov. 23. 10:32
 7/22 Frontosa ***** válasza:
100%

Az a lényeg hogy 3,9% vagy 6%-os hitelkamattal vehetsz fel forint alapú, kamatperiódus nélküli lakáshitelt. Szemben a banki 12-13%-os kamatokkat, ahol kamatperiódust vállalsz. + a megtakarításra is lényegesen magasabb hozamot kapsz, mint más, hasonló kockázatú, alternatív befektetésre (betét, állampapír).

Üdv,

2012. nov. 23. 14:49
 8/22 anonim válasza:
Két éve fizettem a négy évre felvett fundamentát, felvettem a kölcsönt és elfelejtették velem közölni, hogy miután lejár a négy évem, még utána 60 hónapig kell fizetnem.
2012. nov. 23. 16:09
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért jobb ez így, mint egy normál banki hitel a 6 év hét hónap után, mert a normál hitelek 11% körüli kamaton kaphatók, a Lakáskassza hitele pedig 3,9% kamat+1% kezelési költségű, ami azért így nagyságrendekkel kedvezőbb.

Ok, 5 millió Ft-ot összeszedhetsz 12 év alatt lakáscélra, de itt már 6 év 10 hónap múlva megkapod a teljes szerződéses összeget, ami szintén nem mindegy.

2012. nov. 23. 17:07
 10/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Te írtad le, hogy "az állam hozzácsap 456.000.-Ft-ot". Hát ezért jó. Nomeg azért, mert jóval alacsonyabb kamattal jutsz hozzá a kölcsönhöz, mint bármilyen más lakáshitelnél, valamint azért, mert fixen tudod előre, mikor, meddig, hány forintot kell fizetned, ha felveszed a kölcsönt. Nem változik, nem ugrál, sőt árfolyam-különbözet miatt sem kell aggódnod. Az pedig hozzá tartozik, hogy a kölcsönt nem kötelező felvenned. Amit leírtál, hogy mennyit fizetsz: 1.520.000.-Ft + 6 év (72 hónap) alatt összesen 3.510.000.-Ft az összesen 5.030.000.-Ft. Nem tudom, nem értek a Fundamenta számoláshoz, én csak forintosítottam az általad leírtat. Ha így van, akkor 5.000.000.-Ft-ért 5.030.000.-Ft-ot fizettél több, mint 12 év alatt? Ez azért igazán nem rossz kamat!
2012. nov. 24. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!