Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van akkor, ha nem fizetem...

Mi van akkor, ha nem fizetem tovább az autót?

Figyelt kérdés

Van egy házunk fele-fele a férjem és az én nevemen.

1250000FT-ra vettünk fel CHF hitelt,még van két évünk,de a férjem az egyedüli kereső.

Már nem sokáig tudjuk fizetni.

24000-ről 40000-45000-re emelkedett,ami igazságtalanul sok.

Többször csináltak egyoldalú szerződésmódosítást is.

Néha gyűlölök már élni is.

2012. máj. 27. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

Ha nem fizeted tovább az autót akkor elveszik és a fennmaradó tartozást behajtják rajtatok (pl. letiltják a férjed fizetéséből).

Okolni meg csak magatokat okolhatjátok, senki nem kényszerített, hogy soktízmilliós hitelekt vegyetek fel 1 fizetésre.

2012. máj. 27. 11:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi van hátra, megpróbálhatod hitelátvállalással eladni, de számíts minimum arra, hogy 6 havi részletet kell neked fizetni a vevőnek, hogy megszabadulj az autótól és a hiteltől...
2012. máj. 27. 11:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem itt élnél és frank hitelt vettél volna fel akkor ugyanúgy többet kéne fizetned,mert az euróhoz képest is erősödött a frank.. és te vetted fel, tudtad az árfolyanmrizikót.

Ha nem fizeted elveszik a kocsit, árverezik,ha nem elég, akkor tiltják a fizetésből.

2012. máj. 27. 11:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Elsőnek üzenem csak halkan, hogy 1 millió 250 ezer forint nem számít sok tízmilliós hitelnek.
2012. máj. 27. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A jelzálogjog az autót, vagy a házat terheli?

Én megpróbálnék a hitelt nyújtó bankkal valamiféle egyezségre jutni, hátha van valami megoldásuk a törlesztőrészletek mérséklésére ( legfeljebb a futamidő lenne hosszabb).

Ha az autón van a teher és már csak 2 év van hátra a hitel futamidejéből ( feltételezem, hogy kb 5-6 évre vettétek fel(?), akkor van remény arra hogy az autó eladásából ki tudjátok fizetni a hitelt ( ez függ a fennálló tőke nagyságától, és az autó értékétől).

Érdemes tehát megkérdezni a fennálló tőke nagyságát ( és hogy ez ft-ban kb mennyire jön ki), és megpróbálni eladni.

Ha a házon van a teher, akkor a bankban kellene valamilyen könnyítést kérni, elég sok helyen dolgoztak ki különböző megoldásokat ilyen helyzetekre.

2012. máj. 27. 17:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nem fizeted az autót, akkor megpróbálják majd letiltani a törlesztőt a fizetésedből. Ha ez nem sikerül, akkor jön a végrehajtó, végső esetben elárverezik az autót az értéke töredékéért. A maradék összeget pedig ráterhelik a lakásotokra és kamatozik tovább. Néhány év alatt el lehet oda jutni, hogy a lakást is elárverezik.

Ha nem tudjátok fizetni, akkor próbáljatok meg futamidőt hosszabbíttatni vagy eladni az autót és a kapott pénzt beleforgatni a hitelbe. Egyedül azt ne tegyétek, hogy becsukjátok a szemeteket és majd lesz valahogy jeligével hagyjátok a fenébe a törlesztést.

2012. máj. 27. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!