Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erdekelne :hogy ha hitelem...

Erdekelne :hogy ha hitelem van egy banknal lakashitel,20 eves futamidovel, de fizettem mar 7 et, es nem fizetem tovabb akkor mik a kovetkezmenyek?

Figyelt kérdés
elveszi a bank a hazat, es?tovabb? jart mar valaki hasonlohelyzetben vagy tud valaki valamit errol?mi a celszeru ebben az esetben amit erdemes csinalni? most lattam a tenyeken hogy azt mondta egy banki kozvetito hogy akar a nyugdijbol is levonhatjak a hitel hoggy olyan nincs ha valaki nem fizeti elveszik a hazat csak es ennyi nem tudom mit tegyek segitsetek
2011. aug. 4. 01:41
 1/4 A kérdező kommentje:
a tortenetbe en vagyok a kezes a hitelhez a volt elettarsam akivel kulon elunk a hitel felvevo adostars
2011. aug. 4. 01:57
 2/4 Smartguy86 ***** válasza:

A végrehajtási folyamat hosszadalmas, de nem éri meg kivárni, inkább elébe kell menni és eladni a házat. Ha lefutott a papírmunka, értesítés, akkor felmérnek, először megpróbálják fizetésből levonni, vagy bankszámláról inkasszózni (kiderítik, hogy hol van számlád és levonják a tartozásodat). Aztán ha ez nem megy, akkor kezdődik az ingó és ingatlan vagyonon történő végrehajtás. Ha nagy a hitel összege, akkor ingó vagyonból nem valószínű, hogy futja rá, szóval olyankor szokták megterhelni a házat a jelzáloggal vagy ha van más vagyon, akkor azt.

Nem gyors a folyamat, de ha árverésre kerül a sor, akkor nagyot lehet bukni az egészen, szóval jobb piaci úton eladni a házat a hitel kifizetéséhez, mint megvárni a végét..

2011. aug. 4. 07:24
 3/4 A kérdező kommentje:
annnyit szeretnek hozzafuzni meg hogy kulfoldon elek 2 eve es innen is letudja vonni a bank?
2011. aug. 13. 01:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Banki beleegyezéssel és hitel átvállalással értékesíted a házat. ( Ezek szerint nem vagy rászorulva a lakásra.) Elvileg az ingatlanban ugyan olyan jogaid vannak mint az adósnak. Lásd kölcsön szerződés. Azaz ha végrehajtás van akkor azon ingatlanon kérd a végrehajtást amire a kölcsön fel van véve. Ha odáig fajul a dolog.. De mint írtam add el!
2011. aug. 13. 09:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!