Mi történik, hogyha nem fizetem az életbiztosításosításomat tovább?
Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 21:57
1/6 anonim válasza:
Előveszed a szerződést, és megnézed. Honnan tudjuk mi, mit írtál alá?
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor az esetek többségében? :P
2011. jan. 13. 22:08
3/6 anonim válasza:
Attól függ, hanyadik évben tartasz. Az első háromban nagy szívás,mert majdnem az összes pénzt elveszítheted. Attól függ, hogy kockázati tőkés-e, vagy nem. Ezt szerződés nélkül látatlanban lehetetlen megmondani.
Holnap felhívod a biztosítót, bemondod a kötvényszámodat és megkérdezed.
4/6 anonim válasza:
Sok mindentől függ.
Mikor kötötted, melyik biztosítónál, hány évre, mennyit fizettél be, mennyi a biztosítási összeg....
De alap esetben az történik, hogy ha nem fizeted, felszólítanak, x hónap után megszűnik a szerződés díj nem fizetés miatt és BUKTAD az addig befizetett összeget.
Ha nem tudod vagy nem akarod fizetni akkor célszerű vagy díjmentesíteni vagy visszavásároltatni.
Ezt beszéld meg hozzá értő személlyel.
5/6 anonim válasza:
Nekem speciel a díjmentesítés többe került volna, mint amit megszűnés után kézhez kaptam. Szóval vannak esetek, amikor az se játszik. Csakis a biztosítótól tudhatod meg, mi van, mert ezer féle dologtól függ.
6/6 anonim válasza:
Azért attól is függ, hogy az életbiztosítás az kockázati, vagy megtakarítás jellegű. A hagyományos kockázati életbiztosítás esetén simán megszűnik, de mondjuk ott pénzt sem kaptál volna csak baleset esetén. Ha megtakarítás jellegű, akkor tényleg jobb ha felhívod a biztosítót, mert egy biztosítón belül is van többféle eljárás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!