Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitelem van. Előtörlesszek...

Diákhitelem van. Előtörlesszek vagy előteljesítsek inkább?

Figyelt kérdés

"Példa: ha valakinek a havi kötelező törlesztőrészlete 10.000 Ft és előteljesítésként utal 100.000 Ft-ot, akkor költség-kamat-tőke sorrendben csökken a tartozása és 10 hónapra mentesül a kötelező törlesztőrészlet fizetése alól. Ha ezt a 100.000 Ft-ot előtörlesztésként utalja át, akkor az közvetlenül a tőketartozást csökkenti, viszont ez nem ad felmentést a kötelező törlesztőrészlet fizetése alól."

Ez a neten találtam, mindkét változatnak vannak előnyei, hátrányai, de mégis ki melyiket tartja jobbnak? Attól függetlenül, hogy egyéni pénzügyi helyzettől is nagyban függhet, ki mit tud, akar vállalni...

Nekem a kötelező részen felül van még plusz * annyim erre a célra, mert szeretném minél hamarabb letudni, de melyiket válasszam? Jelenleg előtörlesztek...

2012. jan. 5. 14:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is előtörlessz, én is azt csináltam anno. Az előteljesítésnél nem csökken a tőketartozás, és így ugyanannyit kamatozik mintha be sem fizetted volna. Míg az előtörlesztés a tőkét csökkenti (és ezáltal a kamatot is).
2012. jan. 5. 14:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Mint írod, a kötelező részen felül áll rendelkezésedre pénz. Akkor mindenképpen előtörlessz.
2012. jan. 5. 14:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat, akkor továbbra is előtörlesztek! :)
2012. jan. 5. 17:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!