Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Örökösödési kérdés:hogy...

Örökösödési kérdés:hogy működik ebben a helyzetben:?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy nagypapa meghal és minden pénzét a végrendelete szerint a lányának a lánya örökli (elírás miatt de mivel ez szigorú dokumentumnak számít neki itélték meg) közbe meg a nagymama akivel sok éve nem élt együtt a nagypapa de nem is váltak el, azzal fenyegetőzik, hogy kitagadja az örökségből, amit elvileg meg is tett, ehez van joga, mert végülis a legközelebbi hozzátartozója de viszont nem is egy országban éltek már amikor meghalt a mama de a pénz az utobbi személy országának bankjába van. Mivel ez friss dolog és nem tudom hogy tényleg kitudja-e zárni az örökségből vagy sem, vagy ha igen hogy lehet ez ellen tenni. Kérlek segítsetek, remélem van köztünk olyan aki ért hozzá. Előre is köszönöm !
2011. dec. 5. 19:05
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Amit megválaszoltál, csak gyorsabban írtad le mint hogy a legutobbi hozzászólást elküldtem volna.
2011. dec. 5. 22:26
 32/40 A kérdező kommentje:
Szabad kérdeznem mivel foglalkozol, hogy így ismered a dolgokat?
2011. dec. 5. 22:27
 33/40 anonim ***** válasza:
Ügyvédjelölt vagyok. :)
2011. dec. 5. 22:29
 34/40 anonim ***** válasza:

De így fórumon nagyon óvatosan válaszolgatok csak a kérdésekre, mert nagyon nehéz (mondjuk úgy, lehetetlen) úgy, hogy az ember nem ismeri az egész ügyet, nem tud rendesen utána járni a részleteknek...

Annyi apróság van, amire nem is gondolnál (elsőre lehet, én se), és befolyásolja a dolgokat.

2011. dec. 5. 22:30
 35/40 A kérdező kommentje:
Akkor jó embert fogtam ki, szurkolok hogy sikerüljön! :) Nálam 100%ra vizsgáztál :)
2011. dec. 5. 22:33
 36/40 A kérdező kommentje:
Persze, ez tényleg egy olyan szakma amiben nagyon ott kell lenni fejben, mindigis az épp ésszel való gondolkodás híve voltam, de manapság van egy szint ahol már az arra specializálódott személy híján esélyed sincs megérteni rendesen.
2011. dec. 5. 22:35
 37/40 anonim ***** válasza:

Igen, ezek bonyolult dolgok. Azért mondom mindig, hogy ha fontos valami, és ráadásul még pénz is múlik rajta, akkor tényleg érdemes ügyvédhez menni.

Igaz, hogy pénzbe kerül, de sokkal rosszabb mondjuk elveszíteni egy örökséget emiatt...

(Mert csak megemlítem, hogy pl. egy végrendelet támadható, vagy nagyon nem mindegy, hogy a megegyezésnél az ember milyen egyezségbe megy bele...)

Szóval érted. :)

De szívesen segítettem, persze, remélem, valamit használt.

2011. dec. 5. 22:42
 38/40 A kérdező kommentje:
Főleg, hogy ez olyan hogy ha még a felét is sikerül megtartani akkor azt mondom hogy adnék neked hasamra ütök 5 milliót ha megnyered nekünk. De sajnos ezt ebből a szempontból mint külsős mondom. A fentivel nem felvágni akartam, csak hogy érezd a súlyát. :D Még egyszer köszönöm a segítséget remélem szép karriert fogsz befutni mert ahogy elnéztem a fejed meg van hozzá. Minden jót és szép estét ! :)
2011. dec. 5. 22:48
 39/40 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen, és remélem, hogy jól alakul nektek majd!

Azért azt megírhatnád, ha lement a dolog, hogy mi lett a vége. :) (Csak annyit, hogy elégedett vagy-e, vagy nem. :D)

2011. dec. 5. 22:51
 40/40 A kérdező kommentje:
Bárhogy végződjék nem fogok zokogni, eddig is eléltünk a jövőben is elfogunk valahogy. :)Persze hogyha úgy alakul megírom a végeredményt, nem ígérhetem biztosra. :)
2011. dec. 5. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!