Szerintetek miért utasítottak el két 0% THM-es hiteligénylésemet is?
150e HUF értékű műszaki cikket szerettem volna vásárolni akciós 0%-s THM-ű hitelre, de elsőnek a Media Markt-ba meghirdetett akciónál utasították el, ma pedig az Auchan-ba. Mind a két esetben visszautasította a bank a hitelkérelmet... (két különböző pénzintézet adta volna a hitelt)
Mind a két esetben a hitelösszeg ugyan annyi lett volna, 1,5 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen (világhírű német autóipari vállalat) mérnökként, határozatlan idejű szerződéssel, a nettó fizum ~180e HUF.
Se autó, se lakás hitelen nincs (igaz Diákhitel van)és nem is volt soha, tehermentes házban élek, stb.
Kicsit "viccesnek" tartom, hogy nem tartanak hitelképesnek egy ekkora összegre...
Egy dolog ami nem hagy nyugodni: Ha egy vacak TV-re nem kapok hitelt, mi lenne ha lakást, autót szeretnék venni???

"Egyébként az is lehet, hogy valami beetetés a 0% THM, hátha ráharapnak az emberek."
Nem beetetés. Létezik ilyen. Az normális áruházak 0% THM -el adják hitelre a termékeiket. Én biztos nem vennék 0% THM feletti áruhitelre TV, laptopot stb. Miért fizetnék többet a hitelre, mint a vételár?
"Lehet, hogy pont amiatt..."
Öcsém volt, hogy fél évig egy forintot nem fizetett a diákhitelre, aztán egyszer befizetett egy nagyobb összeget és elkezdte rendszeresen fizetgetni, de 2 év múlva simán tudott személyi kölcsönt felvenni. Nem volt KHR -en, pedig ha normál hitelről lett volna szó, akkor fél éves nemfizetés után már rég a KHR -en lett volna. Szóval diákhitel miatt nem hiszem, hogy bárki is felkerülhet a KHR -re.
Amúgy lehet abban valamit, hogy tényleg csak rizikós ügyfeleknek adnak hitelt. Miért is adnának olyannak hitelt, aki ha kicsit odafigyel összespórolja az adott termék árát? 180k fizuból 2-3 hónap alatt össze lehet tenni egy TV -re.
Egyszer sem késtem semmilyen törlesztéssel, egy napot sem. Elképzelhetetlen, hogy BAR-s lennék :)
Az indok, hogy miért akarok 0%-re TV-t venni, hogy miért adjak ki most 150-t, ha ideadják részletre, ami egy forintomba se kerül. A többi, pedig elvan a számlámon.
Nem okoz gondot megvenni kp-re, de ha van egy ilyen lehetőség már miért is ne élne vele az ember...

#10! Én is elárulok egy titkot, a BudapestBankban dolgozom. Az, hogy a rizikós ügyfeleket szeretik, hülyeség. Aki rizikós, azon nehéz behajtani a dolgokat, ergo a bank veszteséget szenved el. Főleg a fedezet nélküli áruhitelnél (lakást pénzzé lehet tenni).
Abban igaza volt a Tescós leányzónak, hogy a bankok (és nem csak a BB) az olyan ügyfeleket szereti, akik felveszik a hitelt, néha-néha megcsúsznak, másik hitelt is felvesznek, bankszámlát nyitnak, stb... azaz akik nem csak a minimum szolgátatást veszik igénybe. De az nem jó, ha nem fizetőképes, azaz rizikós!
Ezért mondtam, hogy rá kell kérdezni, hogy miért utasították el (#4 válasz), de ne az Auchanban és a Media Marktban, hanem a velük szerződött bankoknál. Ők tudnak választ adni, nem a gépbe adatokat bepötyögő eladónő.

Régi kérdés, de azért válaszolok. Sok esetben a 0% THM bizony-bizony beetetés és mindenkit visszautasít a bank, mert nem céljuk, hogy te felvegyél ilyen hitelt.
Én is jártam már így, visszautasították a 0%-os hitelt, cserébe viszont egy nagyobb összeget akartak rám sózni magasabb kamat mellett. Jól kinevettem őket és eljöttem.
Kamu.
Majd andak azok csak nem 0%-osat.
Mi is így jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!