Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Örököltem 1millió forintot....

Örököltem 1millió forintot. Hogyan lehetne ezt az összeget a lehető legjobban beforgatni?

Figyelt kérdés

Állandó keresetem van, amiből rendesen fenn tudom tartani magam, emiatt gondoltam azt, hogy ezt a pénzt most félretenném, de mindenképp úgy érné meg, hogy a lehető legjobban kamatozzon.

Sosem értettem igazán pénzügyekhez. Szerintetek kössem le egy bankban, vagy bízzam rá egy brókerre esetleg vegyek valami értékpapírt? Ki hogyan forgatja be, ha van egy kis pénze?

2011. okt. 22. 21:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Jaj, de elbeszélünk egymás mellett...:) "

Igen, valszeg...

"Miből gondolod, hogy a tőzsdei kereskedésen lehetne olyan helyzet, hogy mindenki nyer?"

Abból, hogy én nem úgy fogom fel, hogy azért, mert valaki nem a csúcson, hanem előbb adott el, az veszített. Te hoztál olyan példát, hogy de igen, veszített, mert ha magasabban adta volna el, akkor többet nyer.

Ez nyilván emelkedő árak esetén igaz, és csakis a nem zero sum game esetekben. Határidős piacokon igazad van, azt nyered, amit más elveszít. Sima értékpapír- vagy akár árupiacon nem.

"miután beállt az egyensúly"

Nincs egyensúly! 100% informáltság esetén sem! A kilátások változnak, ezzel az árfolyam is. 100% informáltság esetén a változás viszont nagyon gyors, egy pillanat alatt beáll az új árfolyam. Erre az esetre igaz amit fejtegetsz, hogy hosszú távon átlaghozam érhető el. 100% informáltság esetén nem lehet túlokoskodni a piacot. Ez persze csak elvi okfejtés, ugye.. A valóságban ugyanis szerencsére túl lehet.

"Ha a piaci ár magasabb, mint 100 dollár, akkor hülye leszek eladni 100ért..."

Neked mi a "piaci ár"?!? Mondtam, egy ajánlat van a könyvben. Egy $100-as bid! Nincs más...

Amúgy sokféle igazság van. Az egyik, hogy csak átlaghozam érhető el. A másik, hogy havi 10%. Az én igazságom, hogy évi átlag 20-30%-kal lehet számolni hosszú távon. Az út: sok olvasás, sok könyv mondjuk az amazonról. Nekem elder, douglas, van tharp, covel, schwager, greenblatt, altucher könyvek segítettek. Okítani senkit sem szeretnék, túl nagy felelősség az, kell a fenének! Önálló tanulásra viszont mindenkit bíztatok.

2011. okt. 26. 23:29
 22/26 anonim ***** válasza:

'"Tehát szerinted ha a piac 100%-a tudná, hogy a DELL tönkrement, akkor lenne valaki is, aki venné a részvényeit?"

Igen. Biztosan. Mondjuk gyűjtő. Kellően alacsony áron persze.'

RELOADED:)

[link]

2011. nov. 6. 12:58
 23/26 Smartguy86 ***** válasza:
Nyehehe! :D Persze. De ez materiális részvény. Amúgy meg az aukciózás egy külön állatfajta. Ez nem tőzsdei kereskedés, hanem kurriózumot vett az illető. Mintha festmény lenne. De egy festményt se vinnék tőzsdére - mert azoknak pl az árfolyamát olyan nonszensz dolgok irányítják, mint hogy az újgazdagok éppen milyen szőnyeget szeretnek tenni a nappaliba, hogy hogy az építészük milyen minimal stílusban tervezte meg a nagy szobát (pl tegyünk pacás festményt a kórházfehér falra, mert az megtöri az unalmat - persze ilyenkor egy aukción az összes pacás festményre rávetik magukat az újgazdagok :D).
2011. nov. 6. 16:41
 24/26 anonim ***** válasza:

Tudod miért veszélyes a pacás festmény?

[link]

:D

2011. nov. 6. 16:55
 25/26 Smartguy86 ***** válasza:
Fantasztikus. Én azt hiszem, hogy ez konkrétan a modern művészet abszolút kritikája. Nincs több szavam, kapcsolja ki... :DDD
2011. nov. 7. 19:50
 26/26 anonim válasza:

Sok a blab-la!

Van aki a Marx károly közgázon végzett,van aki már a Corvinuszon de a modernkori piacokról holmi kevés tudománya van.

Elmaradt dogmákkal tömik tele a hallgatók fejét és azokból is kell vizsgáznia.

Mindamellet egy amerikai Wall street-el szoros kapcsolatban levő cégnél még a postázóba se nagyon vennék fel a magyar diplomájával.

A pénzmozgást a tőzsde irányítja,annak alapján számolják ki az árfolyamokat és a termék és bér árakat.

A tözsde törékeny intézmény ahól rengeteg a kiskapú amivel a Soros féle cápák felfalják a kishalakat,országok pénzeit tudják devalválni vagy raise-olni !

Akinek pl.aranyban van a tőkéje az csak akkor az övé,ha személyesen elhozta vagy vagonon elszállította a biztonságos safejébe mert mint értékpapir egy tőzsdei zárlatnál nem kaphatja meg.

A tŐzsde ideges mert túlértékelt és bármikor beomolhat mint egy kinai bánya!

a kapitalizmus kapitólja a tőkéje múködtetei és ha elzárják a csapjait csak az értékkereskedések működhetnek de azok is csak ideig óráig,mig az infláció a csere-kereskedelemre nem kényszerit minden felhasználót.

Aki ennyit tud a tőzsdékról az érti a gazdaság fogalmát és többet ér vele mint 4 év rlelődéssel a közgázon.

2019. szept. 7. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!