Melyik bankkal jarok a legjobban? (Kerlek olvasd el! )
Diak vagyok, szeptemberben kezdem a tanulmanyaimat kulfoldi egyetemen. Valasztanom kell egy bankot, mivel a szuleim forintban utalnak majd, gondoltam forintalapuval jarok a legjobban. Feltetelezem felvehetem majd euroban, vagy csak forintban? Tudna valaki segiteni? Es melyik bankkal jarok a legjobban? Gondoltam kint nyitok egyet, de inkabb meg itt, a szuleim hajlandoak bankot valtani, mert ok az otp-nel voltak de ott a penzfelvetel csak havi 2x ingyenes, ha jol tudom. Nezegettem, es az unicredit tunik eddig a legjobban, ingyenes kp felvetel ahanyszor akarom, az osszes eus orszagban megtalalhato az unicredit fiokjai. Ti mit ajanlanatok?
Valaszokat elore is nagyon szepen koszonom!
Azt fontos látni, hogy a hazai bankszámlák közötti utalás díja elenyésző a kinti készpénzfelvétel díjához képest. Az Unicreditnél valóban ingyen tudsz felvenni pénzt Unicredites automatákból külföldön is. Nézd meg, hogy ahova te mész, ott van-e. Ha van, ez a legjobb megoldás.
Csak a teljesség kedvéért: Három költséggel kell számolnotok:
1. Szüleid utalnak neked
2. Számlád havi díja
3. Készpénzfelvétel
Az első akkor a legolcsóbb, ha egy banknál vagytok, de nem egy nagy összeg. A másodikat meg kell nézned, olcsó csomagot válassz. A harmadik az igazán jelentős tétel, a megoldás az Unicredit.
A legolcsóbb akkor lehetne egyébként a te szempontodból, ha szüleid átmennének az Unicredithez, az ő számlájukhoz társkártyát kapnál, és azt használnád külföldön. Nyilván ez csak akkor érné meg szüleidnek, ha nekik egyébként is megérné más szempontokból átmenni az Unicredithez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!