Nem kellene már tenni valamit, hogy ne csak a hitelfelvevők viseljék a svájci frank árfolyam különbözetét?
A bank miért nem vállal kockázatot, és akkor milyen jogon számít fel kamatot? Miért csak a vevő szív, a bank miért nem? Miért nem lehet fele fele arányban viselni a terhet?
Kellene indítani erre valamit vagy alakítani egy külön pertársaságot :/
dühős vagyok
holnap jövök
30-as házaspár vagyunk, és mindenünk megvan hitel nélkül!
Soha meg sem fordult a fejünkben, hogy bedőljünk a bankok ígéretének, és soha senki semmit nem tett a seggünk alá, egy fillér segítséget nem kaptunk sehonnan.Mégis van gyönyörű kertes házunk, kocsijaink, vállalkozásunk, gyerekünk, és a kutyának utat nem mutatok.Ja, hogy ehhez 18 éves korunk óta látástól-vakulásig dolgoztunk?Igen, de megérte, nem függünk senkitől.
Aki a hitel csapdájában vergődik, be kell látnia, hogy hozott egy olyan rossz döntést, amit lehet, hogy egy egész életen keresztül is nyögni fog.Hogy a bankok csábítottak?Minket nem tudtak semmivel sem elcsábítani.Csak a buta ember hagyja magát befolyásolni.És senkinek nem tartottak a fejéhez pisztolyt, nem a bank kopogtatott az ajtókon, hogy igenis vegyetek fel hitelt.
Valamilyen szinte sajnálom a hiteleseket, de mindenki a saját életének a kovácsa.
Így van! Ezért tart itt ez az ország.
Persze nem kötelező együttérezni a bajba kerül emberekkel, de legalább fogja be a száját és ne hangoztassa!
Nem, Magyarországot nem ez jellemzi jól.
Hanem az, amit a hitelesek csinálnak, hogy bejött egy szar helyzet (mert kétségtelenül szar), és egyből keresik a felelőst, aki igenis húzza ki őket a szarból, pedig a hiba bennük magukban keresendő.
Ha én eladok neked egy malacot, ami nálad 1 év múlva megdöglik X kórságban (amiről tudjuk, hogy létezik, ergo vásárlásnál éppen gondolhattál volna rá), nem jössz vissza hozzám, hogy adjak húst helyette (mert ha igen, kiröhöglek). Így jártál, peched volt. Nem az eladó a hibás.
Sajnálom a hiteleseket, nem irigylem őket, és nem azzal van baj, hogy panaszkodnak. De a bankra fröcsögni, mint valami főmumusra teljesen indokolatlan. Senkinek a fejéhez pisztolyt nem tartottak, senkinek az ajtaján be nem kopogtak. Az apróbetűt mindenki elolvassa. Akkor mi is a gond?
Az apróbetűben ott volt az a kitétel, hogy a bank nem köteles a törlesztőrészletet tartani, és - devizahitel lévén - ez a mindenkori árfolyamnak megfelelően változhat.
Nyilván a bankok sem tudták megjósolni, hogy ennyire durva lesz a helyzet, de ők csak alkalmazkodnak hozzá.
Én nem gondolom, hogy rossz döntést hoztam volna, mikor felvettem a hitelt szintén egy kicsi panellakáshoz, hogy nem az albérletet fizessem, nem gondolom, hogy hibás lennék valamiben. Tudtam, hogy árfolyamfüggő a törlesztőrészlet, de hadd bosszantson már, hogy 5 éve fizetem a 3,5 Milliós hitelemet és most kb. 5-nél tartok. Nemhogy csökkene, még nő is. Ennek ellenére eszemben sincs a bankot hibáztatni, de kikérem magamnak, hogy úgy minősítsetek (akik olyan okosak, hogy nem dőltek be a bankoknak, vagyis nem volt szükségük hitelre) mint aki semmihez sem ért, és figyelmetlen, hibás vagyok a mostani helyzetért. Mi tudjuk fizetni, ráadásul ez nem is nagy összeg, de képzeljétek, hogy vannak olyan családok, akik 90000-ből sem élnek többen. Annyira jó, hogy a hitelesek vagdalkoznak, közben ti mit csináltok kedves hiteltelenek?
Semmi bajom nem volt a jelenlegi helyzettel, beletörődtem, hogy ennyi az annyi, majd egyszer csak le fog járni a hitelem, de hogy emberek így vélekedjenek a társaik nyomorán... ez felháborít.... Még akkor is, ha bankban, vagy más pénzintézetben dolgoztok!
A kérdezőnek pedig: én is várom a csodát, bár valóban nem lehet mit tenni. Bár régen, anyukámék úgy fizették ki a szintén panel lakásukat, hogy az otp elengedte a hitel felét, ha x időben kifizetik a teljes összeget... vagy valami ilyesmi volt.... kb. 30 éve...
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 08-05 22:47
Nagyon nagyon butus felfogásod van, hozzád szólnék elsőként, szerintem nem tisztességes lenézni azokat, akik nem várják meg, hogy a sült galamb az ölükbe hulljon, hanem hitelt vesznek fel, hogy elkezdhessék megteremteni a saját kis életüket.
Ez nem banki csábítás, nem a buta ember dől be a banki csábításnak, hitelt az vesz fel, akinek szüksége van rá, és mivel a kölcsönvett pénznek kamata van, ezért fizetünk hitelt, hiszen mi a bank pénzét használjuk.
Okos ember érdemlegesen szól a témához
"ne csak a hitelfelvevők viseljék"
Miért ne? Hiszen arra szerződtek. Kinek kellene akkor?
"A bank miért nem vállal kockázatot, "
Egy csomó hitel bedőlhet - ez mióta nem kockázat?
"milyen jogon számít fel kamatot?"
Te és a többi hitelfelvevő szerződésben jogosítottátok fel erre!
"Kellene indítani erre valamit vagy alakítani egy külön pertársaságot"
Mi lenne a per tárgya? Miben tért el a bank a közös megállapodásotoktól?
"akik nem várják meg, hogy a sült galamb az ölükbe hulljon, hanem hitelt vesznek fel,"
Érdekes felfogás. Én pont, hogy keményen dolgoztam, és sokmindenről lemondtam, hogy ne fenyegessen a hitelek csapdája. Inkább tíz évig meghúztam magam egy 5 négyzetméteres albérleti szobában, és nem vettem meg sokmindent, de így most van egy saját lakásom, és nem tartozok senkinek. Én pont úgy látom, hogy a sültgalamb a hitelből vett lakás/kocsi!
A TV-ben mondta egy adósságspirálba került ember, mikor megkérdezték miért vette fel a hitelt: "amit adnak el kell fogadni"
Na akkor ki a sültgalambos a történetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!