Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem kellene már tenni valamit,...

Nem kellene már tenni valamit, hogy ne csak a hitelfelvevők viseljék a svájci frank árfolyam különbözetét?

Figyelt kérdés

A bank miért nem vállal kockázatot, és akkor milyen jogon számít fel kamatot? Miért csak a vevő szív, a bank miért nem? Miért nem lehet fele fele arányban viselni a terhet?

Kellene indítani erre valamit vagy alakítani egy külön pertársaságot :/

dühős vagyok

holnap jövök

2011. aug. 4. 21:03
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező!

Először is némi önvizsgálatot kellene tartanod és elismerned: egyedül te vagy a hibás hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültél. Jól olvastad, ellentétben néhány felelőtlen politikus populista retorikájával szemben, CSAKIS TIÉD A FELELŐSSÉG!!!

Ugyanis nem a bankok, nem az EU, nem az IMF, de még csak nem is a zsidók kényszerítettek hogy egy hosszútávú devizaspekulációs ügyletbe kezdjél a svájci frank ellen, amelyből ráadásul ki sem tudsz lépni tetszőleges időpontban egy bizonyos mértékű veszteség elszenvedése után. Továbbá szabad lett volna elolvasnod a szerződés minden pontját az utolsó betűig (az "öledbe hulló" pénz elszórásáról történő álmodozás helyett) és reálisan mérlegelni az abban foglaltak esetleges következményeit (elszáll az árfolyam, kirúgnak, esetleg megbetegszel, stb.).

Ezeknek az úgynevezett pertársaságoknak meg csupán annyi értelmük van, hogy néhány gátlástalan ügyvéd a szerencsétlen hiszékeny proli zsebéből kihúzza az utolsó utáni forintjait is. Mindehhez nem is kell mást tennie, mint azokat a sületlen marhaságokat szajkóznia, amit ezek a primitív emberek szeretnének hallani.

2011. aug. 5. 05:44
 22/48 anonim ***** válasza:
nekem semmi bajom nem lenne, ha annyi lenne a törlesztőrészlet, amennyi a szerződés aláírásakor volt. 1 forint árfolyamnyereséget sem akartam elérni (és nem is értem el soha, sajnos).
2011. aug. 5. 12:50
 23/48 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Szép is lenne ha ez így működne. Akkor ha valaki a tőzsdén belekezd egy bizonyos ügyletbe, ami sajnos veszteségbe torkollik, szaladhatna állambácsihoz hogy hozza vissza nullszaldóra, ha meg nyereséget ér el, azt röhögve zsebre vágná. Tehát kockázatmentesen tudna spekulálni az állampolgár: csak profitálni lehetne, de legrosszabb esetben is pénzénél volna. Amin nyerni lehet, azon sajnos veszíteni is!

2011. aug. 5. 15:07
 24/48 anonim válasza:
100%
Tényleg hogy emberek ennyire vakok legyenek, és hogy nulla empátiával rendelkezzenek!Ez sok kisgyerekes családot is érint, ahol a szülők pár éve hoztak egy rossz döntést, mert akkor még nem tudták hogy ez lesz a vége.Mert igen, számolni kell árfolyam kockázattal, na de ilyen mértékben mint az utolsó hónapokban?De a bankok valószínű nálunk sokkal jobban tudták hogy mit akarnak, nem hiába rángatták bele emberek ezreit.Igen, engem is, 25 évesen, friss házasan, kevés fizetéssel.Gyereket terveztünk, és úgy kalkuláltunk hogy ha a fizetésem ki is esik, meg tudjunk élni hárman.És úgy hogy ne a szülők nyakára járjunk kölcsönkérni.Ez volt a terv.Nem értettünk a banki dolgokhoz, a devizához.Ez volt a legnagyobb "bűnünk", és ezért most drágán megfizetünk.Hozzáteszem, kis igénnyel, másfél szobás házikót vettünk devizahitelre.Ennyi a szerencsénk még most, hogy nem voltunk akkor telhetetlenek, és még úgy ahogy tudjuk fizetni, de mi lesz öt év múlva, mert annyi lenne hátra.Szóval roppantul bosszant emberek hozzáállása a deviza hitelesekhez, mintha mi csak egy tanulatlan népség lennénk, mert belemásztunk.Pedig csak arról van szó hogy tudatosan belecsábították a házra, autóra vágyó családokat.Örülök hogy vannak akik nem szorulnak hitelre, de legtöbb embernek nem teszik a segge alá a házat és az autót, és a legtöbb embernek sajnos ma Magyarországon kevés a fizetése, és ezért választotta az "olcsóbb" hitellehetőséget.Én nem azt akarom hogy más fizesse a hitelemet, ha viszonylag kedvező feltételekkel tudnánk forintosítani, már örülnék, de ebben nem hiszek.
2011. aug. 5. 15:57
 25/48 anonim ***** válasza:
én is azonnal átváltanám forintra, ha a felvett hitel összegét (forint összegét!) vennék figyelembe, és nem a mostani árfolyamon számolt dupla összeget. esetleg még +10-15%-ot számoljon rá a bank extra profitként (bár a jelenlegi árfolyam miatt már óriási lehet a bankok profitja, ha csak az én hitelemet nézem).
2011. aug. 5. 16:06
 26/48 anonim ***** válasza:

"Tényleg hogy emberek ennyire vakok legyenek, és hogy nulla empátiával rendelkezzenek!"

Nem rendelkeznek nulla empátiával, csak tudod másról sem hallani a tv-ben mint hogy hogyan segítsük meg a hiteleseket! A hitelfelvételhez két fél kell: bank és ügyfél!

Hibás a bank is, ez tény, de a legnagyobb felelősséget maga a hitelfelvevő vállalja, mert ő vette fel a pénzt. Azt hogy valaki nem ért a pénzügyekhez nem menti fel a fizetési kötelezettség alól! Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy ide vezetett sok magyarnak a saját lakáshoz való örült ragaszkodása, hogy belementek egy ilyen konstrukcióba, mert nem olvasták el a részleteket, nem tájékozódtak, hanem a még nem kapott pénzt elméletben már el is költötték.

2011. aug. 5. 16:30
 27/48 anonim ***** válasza:

utolsó!

akkor egy dolgozó, tanult házaspár állandó, bejelentett munkaviszonnyal ne is álmodozzon saját lakásról? hitel nélkül soha az életben nem lenne saját lakásunk. mi is csak egy 55m2-es panelra vettünk fel hitelt, nem egy házra vagy élvezeti cikkre. még autónk sincs, mert inkább biciklizünk (bár a biciklimet is ellopták).

én nem tartom luxusnak a kis panelt. de sajnos tisztességes munkával még erre se futja...

2011. aug. 5. 16:36
 28/48 anonim ***** válasza:
A 15:57-essel érek egyet a sok trollal meg nem kell foglalkozni, annyi eszük nincs, mint egy pár rendőrbakancsnak.
2011. aug. 5. 17:33
 29/48 anonim ***** válasza:
Ja. Nekünk nincs eszünk, de hitelünk sem. Nahát. :D
2011. aug. 5. 21:14
 30/48 anonim ***** válasza:
Na látod utolsó! Ha nyakig szedtük volna magunkat irreális kockázatú hitelekkel, akkor még akár Nemzeti Hősök is lehetnénk! Így viszont csak szemétládák vagyunk, akik biztosan lopnak, csalnak, hazudnak, illetve a szüleik mindent a seggük alá tettek. Sőt, most már azt is tudjuk, hogy sötétek vagyunk mint az éjszaka. Bezzeg a devizahitelesek...
2011. aug. 5. 22:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!