Teljesen spontán letegezett a bankár. Szerintetek ez hivatalos helyen mennyire etikus?
Fogd már fel, hogy ennek az etikához semmi köze! Ez illem kérdése lehetne. Ahhoz, hogy egy ügyintéző hogyan beszél, neked semmi közöd. A banknak van esetleg. Ha nem tetszik, mész másik ügyintézőhöz, vagy másik bankhoz. A milliárdok neki nem milliárdok, csak nullák a monitoron!
De neked nemcsak a milliárdos kattintgatókkal, hanem a száz forintos lottó-értékesítővel is bajod van. Tehát láthatólag mindenkivel, aki le mer tegezni téged! Ez önértékelési probléma, súlyos énkép-zavar. Többre tartod magad annál, mint amire mások tartanak téged. Ez talán úgy egészséges, ha pont fordítva van. Remélem kinövöd.
Én jobban szeretem ha tegeznek, de az sem zavar, ha magáznak, ennél vannak sokkal fontosabb dolgok is...nem számít sokat. Én az alapján döntöm el, melyik a helyesebb, hogy férfi-nő, idősebb-fiatalabb, mosolygós-muforc-e, akivel beszélek. Általában magázással kezdek, hacsak nem nagyon fiatal valaki, de gyorsan áttérek tegeződésre.
Az viszont nagyon nem tetszett, amivel vmelyik válaszadó dicsekedett, hogy szólt az ügyintéző felettesének, mert az letegezte őt, és beszélgetni akart vele...és ezért be kell szólni, mert kedves akart lenni az ügyintéző??? És aztán meg csodálkozunk, ha egy eladó, és különböző ügyintézők savanyú pofával ülnek és szinte nem is köszönnek az ügyfélnek...én szeretem, ha közvetlen egy ilyen szituációban vki.
Szerintem a kérdező gondolkodása teljesen rendben van. Egy pénzforgalmi szolgáltatótól én is konzervatív személyi hozzáállást várok el és nem tudnám komolyan venni az adott intézményt, nem lenne meg a bizalmam a bankban, ha lépten-nyomon letegeznének.
Itt a spontán szón van a hangsúly, szerintem a spontán tegezés hivatásetikai szempontból - ebben a banki szférában - igencsak problémás. Ha közös megegyezésen alapul, az teljesen más tészta.
"Ezek szerint nem velem van a gond"
:) Igen. 18 válaszolóból végre valaki egyetért veled, ebből egyértelmű, hogy nem veled van gond..:)
Szerintem túl sokat rugózol egy témán.
Az kellemesebb lenne, ha életunt fejjel ülne az asztal mögött és lekezelően beszélne veled? Gondolom az is rossz lenne, ha meg valaki közvetlen próbál lenni egy láthatóan nem kisnyugdíjas korú emberrel akkor is savanyú a szőlő?
Ha már itt tartunk a ,,bankár" szót felejtsd el, mert Bankár az aki tulajdonosi részesedéssel rendelkezik adott hitelintézetnél (érdekes, hogy mennyien félreértelmezik ezt a szót), de egy ott dolgozó egyén nem ,,bankár", hanem banki alkalmazott akinek van valamilyen beosztása pl: ügyintéző, tanácsadó, referens, kisvállalati tanácsadó, premium tanácsadó stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!