Teljesen spontán letegezett a bankár. Szerintetek ez hivatalos helyen mennyire etikus?
Kedves Jelzáloghitel!
Ez így teljes mértékben rendben van, egyúttal a hozzáállásod is teljesen korrekt és etikus.
Ugyanakkor a hölgy kissé lekezelően letegezett és azt hitte, hogy jó fej ettől. Nem tartom elfogadhatónak ezt egy ügyfélreferens részéről. Emellett a bank logós reklámtollát dobálta egy kicsit a billentyűzethez, miközben bevitte az adataimat a rendszerbe.
Próbáltam átgondolni, hogy mi járhat a fejében, sajnos nem sikerült megoldásra jutnom, mindösszesen az maradt meg nekem a szituációból, hogy kellemetlenül éreztem magamat a helyzetben, önhibámon kívül.
Jelzáloghitel,
Ezt túlkombináltad egy kicsit, de jüt nevettem rajta. :-)
A feletted nyilatkozó válaszadónak üzenem, hogy nem az az érett személyiség, aki hivatalos ügyleteket bonyolító helyen letegezi a saját ügyfelét előzetes megbeszélés nélkül.
Ma kipróbáltam a lottózóban azt, hogy odaálltam a pulthoz és vártam. A hölgy rám nézett és megszólalt: szia (...), mire én rögtön: Jó napot kívánok. Arcára fagyott a mosoly és onnantól kezdve magázódás volt, szóval működik ez a tanács. :-)
Nem az az érett személyiség, aki tegeződés vagy magázódás alapján ítéli meg a másikat.
Egy szóval sem mondtam, hogy helyénvalónak ítélem meg az ügyfélszolgálatos hozzáállását. Azt tettem szóvá, hogy gyerekes dolog ezen fennakadni. Úgy ráadásul, hogy te is letegezel itt ismeretlenül mindenkit.
"A hölgy rám nézett és megszólalt: szia (...), mire én rögtön: Jó napot kívánok."
Hát igen, nem okoztál csalódást. Kellemes ember lehetsz.
"A GYK.hu egy tegező hangnemben kérdést megvitató oldal, Veletek ezért tegeződöm."
És miért nem gondolod, hogy a lottózó, ahova bementél, nem egy tegező hangnemű lottózó? Miből szűröd le azt, hogy a gyk tegező, a lottózó meg magázó? Téged mindegyik letegezett. Ha a tegező hangnemet valószínűsítetted itt, akkor miért nem a lottózóban, vagy a bankban? Vagy ott, ahol te "megengeded", ott lehet, ahol nem engeded meg, ott nem lehet? Úgy is kérdezhetném, hogy talán körülötted forog a világ?
"S észre is vette. :) Tehát fejleszthető az ember. :D"
Hát, én azt vettem észre, hogy következetlen vagy, túlzottan öntudatos és udvariatlan. Gondolom az illető is, csak intelligensebb és modorosabb annál, minthogy ennek hangot adjon. Úgyhogy rádhagyta. Ha te ettől leszel boldog, hidd el, én is magázni foglak! Mellesleg neked egy idősebb hölgy felajánlotta a tegező viszonyt, és te bunkó módon nem fogadtad el. ;)
És hidd el, lehet, hogy neked nem menne, de én például téged magázva is elküldelek messze, a 80 éves Pista bácsit a szomszédban, aki mellesleg irodalmi szaktekintély, tegezve is a legvégsőkig tisztelek. És ezzel szerintem minden értelmes ember így van. (Csak gondolj bele: azok az idegenajkúak, akinek az anyanyelvén ismeretlen a magázódás fogalma, az vajon kevesebb tiszteletet tanúsít?!? A magázódás nem tiszteletmegadási forma.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!