Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Teljesen spontán letegezett a...

Teljesen spontán letegezett a bankár. Szerintetek ez hivatalos helyen mennyire etikus?

Figyelt kérdés
2011. máj. 27. 10:49
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

Kedves 21:59, amit írsz az több szempontból is érdekes. Úgy gondolom, azok a helyek, amelyeknek presztízsértéke van, nem tegeződős helyek. Ahol egyenruhában ülnek, ahol van stílusa az alkalmazottaknak, egyáltalán nem tegeződős helyek.

A magyar nyelv ezért is egy sokkal színesebb nyelv, mert megvan a lehetőséged kifejezni a tiszteletet a magázó hangnem használatával. Az angolban erre nincs lehetőséged, s nem vagyok primitív. Kiegészítésképp: angol tanár leszek hamarosan, ennek ellenére ellenzem a magyarban ezt a túlzott hangnemet. Rendszeresen megfigyelem azt, hogy amíg a magázó hangnemet alkalmazó személyek erős tiszteletet mutatnak a beszélgetőpartnerük irányába, az egymással tegeződők kevésbé figyelnek a protokolláris - a helyzet által megkövetelt - mozdulatoknak és kifejezéseknek. Korábban egy fejvadász-cégnél dolgoztam és nálunk mindenki tudta milyen jelentős szerepe van a magázódásnak és a messzemenőkig alkalmazott tiszteletnek. A cég abszolút sikeres és egyre inkább fejlődik. Akkor? Ők csinálják rosszul?

2011. máj. 28. 22:13
 32/54 A kérdező kommentje:
- mozdulataikra és kifejezéseikre (elnézést kérek az elírásért).
2011. máj. 28. 22:15
 33/54 anonim ***** válasza:
73%

"Ahol egyenruhában ülnek, ahol van stílusa az alkalmazottaknak, egyáltalán nem tegeződős helyek. "

Öööö McDonald's? Szerintem az.

"A cég abszolút sikeres és egyre inkább fejlődik. Akkor? Ők csinálják rosszul?"

Igen, gratulálok, megtaláltad a siker titkát! Magázódjunk, a világ legsikeresebb gyorsétteremlánca pedig zárjon be! Vagy mondjon le!

Egyébként pedig először is félreértettél, majd leírtam neked szájbarágósan, de úgy sem értetted meg. Nekifutok megint: egy szóval sem helyeseltem, hogy letegeztek a bankban. Csak szerintem nagyobb problémája a te személyiségednek az, hogy ezt zokon vetted, mint a banknak az, hogy egy alkalmazottjuk letegezett téged.

És továbbra sem sikerült magyarázatot adnod arra, hogyan kérheted számon valakin a magázódást, amikor idejössz egy vadidegen közegbe, és telibetegezel mindenkit. Nem vagy következetes. Azzal jössz, hogy ez egy tegezős hely. Honnan tudod? Onnan, hogy téged is letegeztek az oldal szerkesztői? Hát akkor ebből észrevehetted volna, hogy a lottózó is és a bank is tegezős hely! Odamentél valahova, alkalmazkodnod kellett volna a hely stílusához. Nem, ehelyett te ráerőszakolod a saját stílusodat mindenkire. Ha te tegeződni akarsz, akkor tegeződsz, ha magázódni, akkor magázódsz, igaz? És ehhez igazodjon a másik is... Ezt gondolod, ugye? Mert viselkedni így viselkedtél.

2011. máj. 28. 22:55
 34/54 A kérdező kommentje:

Ha az oldal fejlécét megnézed, a logó a alatt szerepel: 'mertél', - 'megkérdezheted'.

Akkor ez szerintem tegezős oldal, vagy maga a cég profilja ezt tartja a legmegfelelőbbnek és ezt írásban is közölte a fentiek szerint a fentiekben fizikálisan ezen az oldalon?

Egy bankban vagy lottózóan látsz tegező plakátot?

Ha igen, az elég szégyen és sérti az etikettet és etikus ügyintézői magatartásról sem beszélhetünk.

Ha ők tegeződnek az nem az ő elveiknek ráerőltetése az ügyfélre? Ugyanez visszafelé is elsülhet és sajnos el is sül 2011-ben számtalan alkalommal.

Ha neked nem tetszik (mint vevőnek), az IKEA és a Vodafone akkor is magázni fog a plakátjain, a hirdetéseivel. Viszont: a Vodafone ügyfélszolgálata, ha ügyintézőt kapcsoltatsz, nem tegez le.

Nézd már meg a Mc Donald's vásárlóit..., párszáz Ft-ot hagynak ott, főként fiatalok és nekik ez kell. Viszont a bankban nemcsak fiatalok vannak és nem biztos, hogy minden fiatal lesüllyed erre a szintre, mint a nevezett ügyintéző.

2011. máj. 28. 23:30
 35/54 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam: az IKEA és a VODAFONE akkor is tegezni fog a hirdetéseiben.
2011. máj. 28. 23:31
 36/54 anonim ***** válasza:
58%

Ez az oldal veled írásban kommunikál, a bank és a lottózó pedig az ügyintézőjén keresztül szóban. Itt letegeztek, visszategeződsz. Ott letegeztek, és visszamagázódsz? Hogy van ez?!? Miért nem tudod felvenni a hely stílusát? Miért kell, hogy bár mindkét hely tegezett téged, te az egyiknél ezt elfogadtad, a másiknál meg nem?

"Viszont: a Vodafone ügyfélszolgálata, ha ügyintézőt kapcsoltatsz, nem tegez le. "

Igen, vedd észre, ilyen a világ. Írásban könnyebben tegeződünk, személyesen könnyebben tegeződünk, telefonon meg kevésbé. Az ikeához, vodafone-hoz hasonlóan, a bank sem fog letegezni telefonon. Van rá egy zsák pénzem! Gondolom neked nincs, csak nem tudom, akkor minek írsz olyat, ami mögé nem tudsz odaállni teljes vállszélességgel.

Személyesen valószínűleg a párszáz forintos ügyfél benyomását keltetted, mint egy tipikus mcdonalds vendég, valószínűleg ezért mertek letegezni mind a ketten. Aztán persze jött a kívülről párszáz forintos, de belülről nagy önérzettel bíró éned, és visszategeződött.. Hát, jót kuncoghatott a lottózós illető rajtad.

És továbbra is tartom, hogy a bank nem "hivatalos hely". A bank egy partner a mindennapokban, akivel olyannyira egy szinten állsz, mint az osztálytársaddal, akivel mittomén bélyegeket cserélgetsz. Ha nem tetszik az illető, akkor következő szünetben mással játszol (vagy tudom is én mit csinálnak iskolában a szünetben a kortársaid). Ha nem tetszik a bank, átmész másikba. Nem fogsz hiányozni sem a haverodnak, sem a banknak.

Tehát nem, az etika kérdéskörébe semmiképpen nem tartozik bele a tegeződés-magázódás. Továbbra is azt tartom a nagyobb gondnak, hogy ebből problémát csinálsz.

2011. máj. 29. 08:13
 37/54 anonim ***** válasza:
58%

"Aztán persze jött a kívülről párszáz forintos, de belülről nagy önérzettel bíró éned, és visszategeződött.."

... mármint visszaMAGÁZÓDOTT...

2011. máj. 29. 08:14
 38/54 A kérdező kommentje:
A 'kívülről párszáz ft-os énem'-ben miért vagy biztos, holott sosem láttál még?
2011. máj. 29. 14:11
 39/54 anonim ***** válasza:
Ha már így kiragadva a legfontosabb részletet a mondandómból megcsillogtattad éles elmédet, hadd kérdezzek vissza: mégis miből gondolod, hogy biztos vagyok benne, ha egyszer így kezdtem a mondandómat: "valószínűleg"?
2011. máj. 29. 16:15
 40/54 anonim ***** válasza:
88%

Egy bank mióta hivatalos hely?

Hülyék vagytok?

Hitelkereskedelmi intézmény, mondhatni egy olyan szupermarket ahol pénzügyi szolgáltatásokat vásárolhatsz.

2011. máj. 31. 09:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!