Hogy lehet egy bitcoint tőzsdén bukni? És honnan lesz az a sok pénz?

Figyelt kérdés

Egy barátom kiderült, hogy tőzsdézik.

Azt mondta, hogy a bitcoin értéke folyamatosan megy fel.

Azt mondta, hogy beteszi a pénzét, és mikor feljebb megy akkor kiveszi.

Mondta, hogy csak annyi a lényeg, hogy ne akkor vegye ki az ember amikor lejjebb ment az árfolyam.

Mi akkor benne a buktató?

És azt se értem, hogy honnan lesz az a sok pénz?

Ha most be teszek pl. 1 milliót és fél év múlva az mondjuk 1,5 millió lesz, akkor honnan van az a + fél millió?

jan. 19. 11:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

30

Nincs fotó.

Error 1011.

jan. 23. 16:18
 32/36 anonim ***** válasza:

Igazad van. Nem tudom miért, bocsi.

Itt van:

[link]

[link]

[link]

jan. 23. 16:43
 33/36 nb2019 ***** válasza:
45%

#30: CSak épp azt nem tudod mi a magas.Aki megveszi magasan, az úgy gondolja, hogy az alacsony, és lesz még magasabb.

Nézd meg a BTC-USD 1 éves grafikont. Május 21-én ugyanúgy 71000 volt és megindulni látszott felfelé mint november 6-án, mind a kettő időszak előtt egy-egy 10000-es intervallumú több hónapos hullámzással, aztán július 10-én 55000 lett, december 17-én meg 106000. Azon a ponton, amikor ott állsz és látod, hogy elindul fel, nem tudod hova megy. Utólag persze könnyú megmondani, hogy na ekkor kellett venni, és ekkor eladni.

Persze lehet alacsonyan venni, én is azt várom, mikor esik megint akkorát mint '17 vagy '21 év végén...

jan. 23. 18:59
 34/36 anonim ***** válasza:

33

Ezért illik tisztában lenni a technikai elemzéssel. Merthogy az igazán nagyok aszerint kereskednek.

Május 21-én azért nem indult el, mert a 71e-4e közötti ellenállás-zónát nem tudta áttörni, visszapattant róla. Előtte május 14-én volt vételi jel H1-H4-en, de mivel az a napos ellenállás alatt volt, így csak napon belüli, esetleg rövid swingre lehetett spekulálni.

November 6-án viszont egy nagy erejű, teli gyertya született, brutál nagy vételi erő jött és áttörte az ellenállást. Az aznapi gyertya fölé zárt a március 14-i csúcsnak. Előtte való napokban megtört a korrekciós trend, egyértelműen megnőtt az északi irány valószínűsége. Amikor bezárt a november 6-i gyertya, az egyértelmű vételi jel volt (a május 21 nem).

S nem, ezeket a dolgokat nem csak utólag lehet látni. Mindig azt kell kereskedni, amit az adott pillanatban látsz. HA nincs valamelyik irányban (long/short) nagyobb valószínűség, akkor nincs mit kereskedni. Amikor 50-50% az esély (mint most), akkor nem csinálunk semmit. Esetleg napon belüli tradeket lehet ilyenkor m5-m15-ön, a H1-H4 trendeket alapul véve.

D1-en jelenleg egy konszolidációs/korrekciós/ellenállás zónában vagyunk. D1-H4-H1-en 106670 környékén kell majd figyelni, hogy áttöri-e vagy visszapattan róla. Ha esetleg ey korrekciós trend alakul ki, akkor annak törésekor kell figyelni a long-jeleket.

jan. 23. 19:28
 35/36 nb2019 ***** válasza:
Áh, köszi. Magával a fogalommal találkoztam már, de ahogy olvastam kap hideget-meleget, a tökéletes előrejelzéstől a bullshitig találkoztam már minden véleménnyel. Tudsz javasolni valami forrást, ahol utána lehet olvasni? Mennyi időre visszamenőleges adatokból mennyi időre előre ad értékelhető eredményt? Számít, hogy minek a chart-járól van szó (crypto, részvény, nyersanyag, bármi), vagy csak a grafikon maga a releváns?
jan. 23. 20:23
 36/36 anonim ***** válasza:
Ezekröl hol lehetnék többet olvasni mert én is ismerem a fogalmat de nem ismerem fel a jeleket
jan. 23. 21:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!