Hogy lehet egy bitcoint tőzsdén bukni? És honnan lesz az a sok pénz?
Egy barátom kiderült, hogy tőzsdézik.
Azt mondta, hogy a bitcoin értéke folyamatosan megy fel.
Azt mondta, hogy beteszi a pénzét, és mikor feljebb megy akkor kiveszi.
Mondta, hogy csak annyi a lényeg, hogy ne akkor vegye ki az ember amikor lejjebb ment az árfolyam.
Mi akkor benne a buktató?
És azt se értem, hogy honnan lesz az a sok pénz?
Ha most be teszek pl. 1 milliót és fél év múlva az mondjuk 1,5 millió lesz, akkor honnan van az a + fél millió?
#20 Remek példa. Tőled is megveheti valaki még drágábban abban a reményben, hogy majd ő annál is drágábban eladja. De egy idő után már lehet, hogy ő se meg te se fogsz vevőt találni rá és eladhatatlanná válik. Ha pedig csak azért vetted, hogy eladd, akkor nem csak a plussz haszon elesésén buksz, hanem a bekerülési költséget is elveszíted, hiszen felesleges számodra és hasznot húzni nem tudsz belőle.
Az egyetlen különbség, hogy ez egy fizikai tárgy, ami önmagában is rendelkezik egy funkcióval, akár még esztétikai értékkel is, esetleg még csinálhatsz belőle valamilyen játékot, dísztárgyat, akármi mást, így az értékesítési hasznán kívül más módon is hasznosítható.
Bitcoint is ki tudom nyomtatni papír walletre és felrakhatom a falra dísznek.
A drónra viszont szintén igaz hogy nem lehet megenni.
Nem is értem miért vesznek egyesek drónt.
Szerintem sokkal többet ér annyi pénzből sült csirke.
Illetve ez velem megtörtént eset. A fogaskerekes És végül vettem még több dront amire semmi szükségem volt csak annak a reményében vettem hogy drágábban el tudom adni.
Ismerős? (Most a bitcoinra gondolok, a többség azt is azért veszi)
#25 - Azért, mert csak utólag lehet megmondani, hogy hol van a fenn és a lenn...
Ez bármilyen tőzsdei termékre igaz, nem BTC specifikus.
De nem érted.
Pont ezt mondom, hogy nem magasan kell megvenni.
Nézd meg azt a fotót. 28-asnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!