Hogy lehet egy bitcoint tőzsdén bukni? És honnan lesz az a sok pénz?

Figyelt kérdés

Egy barátom kiderült, hogy tőzsdézik.

Azt mondta, hogy a bitcoin értéke folyamatosan megy fel.

Azt mondta, hogy beteszi a pénzét, és mikor feljebb megy akkor kiveszi.

Mondta, hogy csak annyi a lényeg, hogy ne akkor vegye ki az ember amikor lejjebb ment az árfolyam.

Mi akkor benne a buktató?

És azt se értem, hogy honnan lesz az a sok pénz?

Ha most be teszek pl. 1 milliót és fél év múlva az mondjuk 1,5 millió lesz, akkor honnan van az a + fél millió?

jan. 19. 11:48
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

#20 Remek példa. Tőled is megveheti valaki még drágábban abban a reményben, hogy majd ő annál is drágábban eladja. De egy idő után már lehet, hogy ő se meg te se fogsz vevőt találni rá és eladhatatlanná válik. Ha pedig csak azért vetted, hogy eladd, akkor nem csak a plussz haszon elesésén buksz, hanem a bekerülési költséget is elveszíted, hiszen felesleges számodra és hasznot húzni nem tudsz belőle.

Az egyetlen különbség, hogy ez egy fizikai tárgy, ami önmagában is rendelkezik egy funkcióval, akár még esztétikai értékkel is, esetleg még csinálhatsz belőle valamilyen játékot, dísztárgyat, akármi mást, így az értékesítési hasznán kívül más módon is hasznosítható.

jan. 22. 23:22
 22/36 anonim ***** válasza:

Bitcoint is ki tudom nyomtatni papír walletre és felrakhatom a falra dísznek.

A drónra viszont szintén igaz hogy nem lehet megenni.

Nem is értem miért vesznek egyesek drónt.

Szerintem sokkal többet ér annyi pénzből sült csirke.

Illetve ez velem megtörtént eset. A fogaskerekes És végül vettem még több dront amire semmi szükségem volt csak annak a reményében vettem hogy drágábban el tudom adni.

Ismerős? (Most a bitcoinra gondolok, a többség azt is azért veszi)

jan. 22. 23:30
 23/36 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel egy eladó, vagy egy kisboltos is hülye, mert több kaját vesz, abban a reményben, hogy majd haszonnal eladja.
jan. 23. 12:30
 24/36 anonim ***** válasza:
És itt kanyarodunk vissza a bitcoinhoz. Azt is haszonért veszik. Abból van a pénz hogy valakinek többet ér. Van aki nem akkor veszi meg mikor olcsó. Ahogy akció után a kaját is megveszik ugyanitt drágábban. Vagy akció alatt is máshol.
jan. 23. 12:44
 25/36 anonim ***** válasza:
Én nem értem, hogy mi a fenének vesz valaki mondjuk bitcoint ha az ára fent van? Én akkor vennék ha lent van és majd mikor felment, akkor adnám el.
jan. 23. 14:01
 26/36 anonim ***** válasza:

#25 - Azért, mert csak utólag lehet megmondani, hogy hol van a fenn és a lenn...

Ez bármilyen tőzsdei termékre igaz, nem BTC specifikus.

jan. 23. 14:18
 27/36 anonim ***** válasza:
24 ők a fomósok s ők rántják le az árfolyamot mikor eladják vesztesseggem
jan. 23. 14:38
 28/36 anonim ***** válasza:

Visszanézel pár órát és látni, hogy az árfolyam merre megy.

Nézd:

[link]

jan. 23. 15:21
 29/36 anonim ***** válasza:
Az benne a buktató ha megveszed magasan és mondjuk 50%-t esik. Egyik nap még van 1 milliód felkelsz másnap aztán màr csak 500K-t ér 😄 Persze nem kötelező kiszálni ilyenkor jobb vàrni. Ha meg kereskedsz és van tőkeàttét akkor elkezd csökkenni és kiüti a stoppodat vagy likvidál a piac ha nincs stopp. Kb ennyi
jan. 23. 15:36
 30/36 anonim ***** válasza:

De nem érted.

Pont ezt mondom, hogy nem magasan kell megvenni.

Nézd meg azt a fotót. 28-asnál.

jan. 23. 16:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!