Az Állampapír mennyire megbízható? Elolvastam hogy működik, és mivel én nem meg gazdagodni akarok, hanem tartalékolni, ezért ez a"befektetési" forma tűnik a legjobbnak, de soha nem csináltam még. Érdemes, biztonságos?
#9 Postán nyitás esetén nem emlékszem plusz költségre. Egy postai dolgozó nyitotta az értékpapírszámlám, igényelt Webkincstár hozzáférést is. De Webkincstár nélkül ugyanúgy megcsinálják, ha mondjuk készpénzért akasz PMÁP-ot venni. Csak a webes megoldás sokszor kényelmesebb, nem kell sorban állni.
#10 Nincs olyan minimum, ami alatt nem érdemes. Ha csak néhány százezer van a célra, akkor annyival. Nyilván akkor a hozam is kisebb lesz. Most épp nem túl magasak - főleg a tavalyi/tavalyelőtti állapothoz képest. Nagyjából 6-7 % éves hozam várható.
Attól nem kell félned, hogy a befizetett pénzed eltűnik.
Kamatfizetéskor megkapod a kamatot, lejáratkor meg a tőkét is.
10
Ha már van egy minimum egymilliárdos portfoliód, abban már van helye állampapírnak is, de csak max. 5% erejéig.
Azt azonban fontos megjegyezni, hogy nem a profit miatt kell, hisz az nincs rajta, hanem a diverzifikáció miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!