Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik a biztonságosabb, ha...

Melyik a biztonságosabb, ha Revolut ő van a pénzem vagy OTP Optima értékpapíron?

Figyelt kérdés

Egy nő azzal szórakozik hogy álprofilokbol vásárol a webshopombol aztán jelentet a bankak hogy rosszul utalt hátha visszakapja. Ezt már többször eljatszotta.

Félek egyszer bejön neki.

#csalónak beallitas #bank,,
tegnap 17:45
 1/8 A kérdező kommentje:

Szüksége van a termékekre mert rendszeresen rendel, tudom'hogy ő de aztán mindig előadója h csaló vagyok a banknak és a neten...

Folyton más profilbol.

Csak a bank tudja hogy ő az.

tegnap 17:47
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

Nem fog neki sosem bejönni, mert a bank nem fordít vissza utalásokat bemondásra.

Amúgy ha webshop miért nem tiltod le a címét? Egyszerűbb lenne az élet.

tegnap 18:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Mi kell hozzá hogy visszaforditsa? Illetve visszhivja?
tegnap 18:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Semmi. Bank utalást nem fordít vissza csak úgy.

- Ha téves volt az utalás akkor hivalosan megkeresik azt, aki kapta az utalást és felszólítják, hogy utalja vissza

- Ha csalás áldozata lett az ügyfél és ez bizonyítást nyer akkor a hatóságok zároltatják a számlát és visszautalják a pénzt

- Ha valamilyen bűncselekmény történt (pl. adatlopás) ami bizonyíthatóan nem az ügyfél hibájából történt akkor pedig a bank megtéríti az ügyfél kárát

Nincs olyan általam ismert lehetőség, amikor a bank "visszavon" egy átutalást - főleg nem bankok közöttit.

Kártyás fizetés esetén van egy un chargeback folyamat, de ott is bizonyítani kell, nem bemondásra történik.

tegnap 18:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Úgy állítja be, hogy csalás áldozata lett.
tegnap 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Oké - azt bizonyítani kell. Hatóság nyomozni fog és amikor eljutnak hozzád egyértelmű lesz, hogy a webshopodban rendeltek és te szépen megadod, hogy a rendelést hová küldted. És ennyi. Innentől kezdve te el is leszel felejtve.
tegnap 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor mindenki visszakérné a banktól az interneten vásárolt cuccok ellenértékét.
tegnap 19:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Ha visszahívást kérnek az hogyan működik?

Én egyszer kértem, mert átvertek egy szünetmentes táppal de megtaláltam az embert és kp-ben visszaadta. De nem tudom, hogy akkor lehet e vele valamit ténylegesen elérni.

tegnap 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!