Melyik a biztonságosabb, ha Revolut ő van a pénzem vagy OTP Optima értékpapíron?
Egy nő azzal szórakozik hogy álprofilokbol vásárol a webshopombol aztán jelentet a bankak hogy rosszul utalt hátha visszakapja. Ezt már többször eljatszotta.
Félek egyszer bejön neki.
Szüksége van a termékekre mert rendszeresen rendel, tudom'hogy ő de aztán mindig előadója h csaló vagyok a banknak és a neten...
Folyton más profilbol.
Csak a bank tudja hogy ő az.
Nem fog neki sosem bejönni, mert a bank nem fordít vissza utalásokat bemondásra.
Amúgy ha webshop miért nem tiltod le a címét? Egyszerűbb lenne az élet.
Semmi. Bank utalást nem fordít vissza csak úgy.
- Ha téves volt az utalás akkor hivalosan megkeresik azt, aki kapta az utalást és felszólítják, hogy utalja vissza
- Ha csalás áldozata lett az ügyfél és ez bizonyítást nyer akkor a hatóságok zároltatják a számlát és visszautalják a pénzt
- Ha valamilyen bűncselekmény történt (pl. adatlopás) ami bizonyíthatóan nem az ügyfél hibájából történt akkor pedig a bank megtéríti az ügyfél kárát
Nincs olyan általam ismert lehetőség, amikor a bank "visszavon" egy átutalást - főleg nem bankok közöttit.
Kártyás fizetés esetén van egy un chargeback folyamat, de ott is bizonyítani kell, nem bemondásra történik.
Ha visszahívást kérnek az hogyan működik?
Én egyszer kértem, mert átvertek egy szünetmentes táppal de megtaláltam az embert és kp-ben visszaadta. De nem tudom, hogy akkor lehet e vele valamit ténylegesen elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!