Mire volt jó az állampapír, ha a hozamánál jóval
magasabb az ingatlanáremelkedés?
Ha lenne, nem itt hisztériáznál.
dec. 27. 21:10
Nem érted vagy nem akarod érteni a lényeget, de akkor elmagyarázom. Te itt hisztizel mert a befektetésed nem teljesítette azt amit senki nem ígért ugyan, de te elvártál volna tőle. Közben a másik embert, akinek jól jövedelmezett a befektetése, még kioktatod meg lehülyézed.
dec. 28. 09:00
23/48 A kérdező kommentje:
22# kit oktattam ki és kit hülyéztem le konkrétan? Itt csak eddig engem oktatott és hülyézett le egy rakás hozzád hasonló félnótás. Arra sem emlékszem, hogy úgy hisztiztem volna, mint mondjuk te. Igazából körmötök szakadtáig próbáljátok megvédeni a védhetetlent, hogy a fidesz kormány az állampapírokkal is csak a jónépet lopta meg, bár volt itt olyan is aki ezt helyesen leírta.
A kérdésed olvasva azért elgondolkodik az ember, hogy ki itt a félnótás, te vagy pedig azok akik megpróbálják neked elmagyarázni, amit láthatóan nem értesz. A személyiségfejlődés fontos állomása, amikor megtanul az ember felelősséget vállalni a tetteiért. Lehet mindenért hibáztatni a kormányt, a szomszédot, a főnököt vagy bárkit. Vagy be lehet ismerni (nem másoknak, elsősorban saját magadnak), hogy ha hibát követsz el.
dec. 28. 10:09
"Eddig az összes nagyokos hozzászóló"
"Hát sok eszed neked sem volt"
"főokos"
Igazad van, tényleg nem minősítettél senkit. Én kérek elnézést a 22-es helyett is, hogy ilyet írt, igazságtalanul...
dec. 28. 10:28
Nekem elég jó pénzt fizet az állampapír jövő év elején, nem egy vagyon, de több hónapnyi fizetésemnek megfelelő összeg, és nem ilyen garantált bérminimum + pár százalék amit keresek. Ezzel úgy tervezek hogy jövőre tolom be a tőzsdére, az ottani devizakitettségemet növelve. Szóval öszességében én elégedett vagyok.
dec. 28. 10:37
27/48 A kérdező kommentje:
26# azt is visszakeresnéd, hogy ezeket a válaszokat milyen engem minősítő hozzászólásokra írtam? Tipikus részrehajló bugyuta ítélkezés amivel próbálkozol.
Kérdező, ha ismered az állampapír intézményének a lényegét, akkor miért tettél bele pénzt? Vagy nem ismered és csak most jöttél rá, amikor nem az elképeléseid szerint alakultak a dolgok? Hihetetlen, hogy még mindig nem érted, hogy az állampapírnak nem az a funkciója, hogy te jól járj vele. Felesleges ide keverned a politikát. Bármilyen párt lehetne kormányon, mindenkire lehetne azt mondani, hogy ő járt jól. Pedig alapvetően nem, de láthatóan ezt sem érted.
dec. 28. 10:41
Persze. Az 1. válaszod például kettővel az enyém után volt, amiben semmi minősítés nem volt, csak tárgyilagosan leírtam, hogy a PMÁP nem ígérte az ingatlanár követését, csak az inflációét, de te mégis az "Eddig az összes nagyokos"-t írtad. Mivel nem utaltál rá kinek szántad, így nehéz megmondani.
Igen, volt amikor lehülyéztek, de mindegyik csak ez után. Talán legközelebb próbáld kevésbé provokálóan reagálni, és akkor nem hülyéznek le. (Megjegyzem, én eddig is erre a tárgyilagosságra törekedtem.)
dec. 28. 11:10
Soha sehol nem ígérte a kormány hogy az inflációkövető állampapír a lakásárváltozással együtt egyforma mértékben fog mozogni.
Ha te ebben reménykedtél, akkor maximum te verted át saját magadat.
dec. 28. 11:21
Kapcsolódó kérdések: