Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van bármi értelme az állampapí...

Van bármi értelme az állampapírnak ,ha a kormány a valutánk elértéktelenítésén nyerészkedik már egy ideje?

Figyelt kérdés

Persze ha nem vennénk állampapírt akkor még többet veszítenénk, érvelnek majd sokan,hisz kb olyan már a forintunk mint a fagyi a nyári napon, úgy olvad el.

Viszont az egész egy nagy szemfényvesztés, ahol van aki még kevesebb pénzzel is száll ki az egészből ,mint mikor beszállt (a befektetett tőke értékére gondolok).

Nyilván van sok jobb befektetés, de így van bàrmi értelme ennek?

tegnap 16:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Aki felvette azt a kazal állami hitelt,támogatást, majd a felvett pénz szép lassan elértéktelenedett, és közel sem ért már annyit, mint aminek céljából leszerződött arra az illető, ő nem érzi becsapva magát?
tegnap 16:16
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nincs állampapírom, de ha ez a terület érdekelne, és komolyabb tőkém volna rá, megtanulnám, hogy a többi országban hogyan tudok állampapírt venni.
tegnap 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Huh, hát hol is kezdjem, nem tudom, az a baj, hogy az írásból kisejlik hogy a gazdaság legalapvetőbb összefüggéseit sem érted.

"Viszont az egész egy nagy szemfényvesztés, ahol van aki még kevesebb pénzzel is száll ki az egészből ,mint mikor beszállt (a befektetett tőke értékére gondolok)."

Aki meg kp-ba parkoltatta parlagon a pénzét, az meg még többet bukott az infláción, szóval állampapírral lehet az illető nem pénze nem gyarapodott reálértéken vagy még csökkent, de még mindig kevesebbel, mintha semmit nem kezdett volna vele. Kell még magyaráznom ezt?

"Aki felvette azt a kazal állami hitelt,támogatást, majd a felvett pénz szép lassan elértéktelenedett, és közel sem ért már annyit, mint aminek céljából leszerződött arra az illető, ő nem érzi becsapva magát?"

Aki így tett és tudja fizetni az ennek a legnagyobb nyertese.

Van mondjuk egy eleve kedvezményes kamatú vagy kamatmentes államilag támogatott hitele. Azt a pénzt ő már rég elköltötte, lakásra, kocsira akármire. Ezek a dolgok azóta csak drágábbak lettek az infláció miatt, nem olcsóbbak, az ő visszafizetendő hitel tőkéje és kamatköltsége értékét reálértékben pedig csak csökkenti az infláció nem növeli. Tudsz követni? Jó költői kérdés volt, tudom hogy nem, de akkor kérdezz nyugodtan.

tegnap 16:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Úgy gondolod a pénz parkoltatásán, és az állampapíron kívül nem létezik más alternatíva? Szerintem biztos tudod mi az az ETF. Ellentétben veled én vagyok annyira jóhiszemű, hogy elhiszem, hogy tudod.

Igen, tudlak követni!:)

És változatlanul egy nagy kupac kutyaszarnak gondolom ezt a sok piacba mesterségesen belenyúlkálást.

tegnap 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Az átlag magyar kisbefektetőnek, akinek van egy kis befektetnivaló pénze, az ETF már valami megfoghatatlan űrtudomány.

Számukra ezen a piacon a legjobb legkényelmesebb könnyebben költségkímélőbb módon elérhető termék az Állampapír.

Nekem természetesen az ETF-ek részét képezik a bef. portfóliómnak, de ez most nem rólam szól.

tegnap 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Állampapír a legkisebb probléma, ha romlik a forint, akkor a napi munkánként azaz az életünkért is kevesebbet kapunk.
tegnap 16:58
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

4: Minden befektetést arra kell használni, amire való. Tőzsde bezuhanhat 20-50%-ot egy nap alatt, 15-20 évre nézve viszont a múltban felül teljesítette a kötvényt. Szintén érdemes figyelembe venni, hogy állampapír vásárlás ingyenes, ETF, részvény nem az, sőt befektetési számlának is van általában díja, TBSZ nélkül még adóköteles is (állampapír nem).

Állampapírnál fix garantált hozamot kapsz a futamidő után, nem történhet meg, hogy egyik napról másikra feleződik a befektetés (kivéve ha csődbe megy az ország, ami alacsony kockázat). Ezért rövidtávon könnyebben kalkulálhatsz a hozammal, PL 2 év múlva lakást vennél belőle, addig is kamatoztatod.

tegnap 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Van ám Eurós állampapír is. Nekem a megtakarításom elég nagy része abban van.

Mondjuk én Euróban kapom a pénzem és nem is váltom át forintra, amíg nem muszáj.

tegnap 18:57
 9/9 nb2019 ***** válasza:

A 7-es válasz teljesen jól leírja a részvény-kötvény kérdést, így abba nem is mennék bele.

"Aki felvette azt a kazal állami hitelt,támogatást, majd a felvett pénz szép lassan elértéktelenedett, és közel sem ért már annyit, mint aminek céljából leszerződött arra az illető, ő nem érzi becsapva magát?"

Ezt viszont nem értem, mire gondolsz. Aki felvette a hitelt, az jó eséllyel a terméket (ingatlan) is megvette belőle. (Lakáshitelt máshogy nem is kaphatott, a szabad felhasználás persze más). Ebben az esetben meg már nem a pénz érték számít (ahogy a 3-as írta a fix törlsztőrészlet inflációja csak neki kedvez) hanem a termék értéke.

tegnap 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!