Ha a kormány miatt annyira bizonytalan és rossz az állampapír akkor mégis mi másba tudnék fektetni ami kamatozik de laikusként nem olyan kockázatos, mint a tőzsde?
Nyilván ingatlanra nincs pénzem 4,3 millió névértékem van különféle államkötvényekben.
A hvg-n a kommentek egy személyben osszák az észt, hogy a birkák jól megszívják mert tuti megkavarja a kormány az egészet.
Szerintetek akkor mibe érdemes államkötvény helyett fektetni amihez egy full laikus ember is ért?
Arany és bitcoin dumákra nem vagyok kíváncsi, mert előbbinek totál alacsony hozama van utóbbi pedig marha volatilis és bizonytalan.
Tényleg nem kockázatos, mikor már azt kérdezgetik, hogy tudod-e hogy bármikor változatnak a visszaváltási feltételek :D
Gondolom a magánnyugdíjpénztáros balhéra se emlékszik már senki
#2 mintha érdekelne egy kicsit is a lepontozásod te bölcsészek gyöngye. Ha hülye vagy a pénzügyekhez, akkor minek akarsz sok pénzt? Miért akarsz befektetni? Miért egy hvg féle médiaszennyeről informálódsz befektetéssel kapcsolatban?
Te osztod itt az észt, azt hiszed létezik kockázat mentes befektetés :D
2: Kis koromban nem tudtam járni, mégis megtanultam, mert elengedhetetlen az élethez. Hogyha nem tanulsz, bármit el fognak veled hitetni és akár nullázhatod a megtakarításod. Ezért érdemes tanulni, hogy ne használjanak ki, ha lassabban megy, szánj rá több időt!
Kérdésre válaszolva, állampapír vásárlásban jelenleg két rizikót látok: idő előtti eladás esetén rosszabb árfolyamon váltja vissza az államkincstár, avagy más befektetéshez képest kevesebbet hoz. Mivel nem értesz a pénzügyekhez és foglalkozni se akarsz vele, így téged egyik sem érint, államkötvénnyel jobban jársz, mintha bankszámlán kuporgatnád.
A Facebook (mondjuk itt is sokan) kommentelők azt hiszik, hogy mindenhez értenek, befektetés, virológia, meteorológia, mikor mi a téma.
Nem biztos, hogy tőlük érdemes befektetési tanácsot kérned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!