Revolut feltöltése Apple Pay segítségével - és miért készpénzfelvétel?
Erste hitelkártyával (tehát credit) nem enged Apple Pay-jel feltölteni.
A rendes feltöltés is készpénzfelvételnek számít, nem vásárlásnak (tehát azonnal ketyeg a hatalmas kamat).
MBH bankkártyával (debit) engedi használni az Apple Pay-t, és nem is számít készpénzfelvételnek.
Az Erste vajon azért nem engedi ezzel a kártyával az Apple Pay használatát, mert az vásárlás lenne, és nem tudnának rögtön kamatot számolni?
Milyen tapasztalataitok vannak itt vagy más bankoknál?
Régebben a Revolutos facebook csoportokban sokszor panaszkodtak, hogy néhány bank a hitelkártyáról nem engedi a Revolut feltöltést vagy épp kp felvételként rögzíti azt. Nem csak Apple pay-en keresztül, hanem sehogy sem.
A pontos okok miatt talán érdemesebb lenne a bankot kérdezni. Bár ha tényleg amiatt lenne amit írsz azt úgy se vallanák be.
Talán azért nem vásárlás, mert egy másik számlára történő "ingyen történő pénzküldés" valóban nem vásárlás.
Értem azt is, hogy sok bank így oldja meg, hisz ez technikailag egyszerű, de a valóságban semmi köze a vásárláshoz.
Ez a jövő évtől egyébként akár változhat is, hisz csak idén dec. 31-ig él a jogszabályi rendelkezés, miszerint nem háríthatják át a bankok a kártyás vásárlások tranzakciós díját a lakossági ügyfelekre.
Jövőre nem lesz jogszabályi tiltás, max. a verseny korlátozhatja ezt.
"Bár ha tényleg amiatt lenne amit írsz azt úgy se vallanák be."
Pontosan, a bankkal való beszélgetésen már túlvagyok, ezért is kérdeztem a tapasztalatokat.
Persze, értem, hogy nem akarják ingyen adni, hogy én ingyen szeretném készpénzzé alakítani a virtuális pénzt, csak kár, hogy az Ersténél nem úgy működik, mint máshol.
Egyébként érdekes, hogy az Erste ügyintézői sincsenek teljesen tisztában ezzel, az egyik azt mondta, hogy vásárlás, a másik azt, hogy készpénzfelvétel. De az Apple Pay továbbra sem működik vele, közvetlenük a kártyával viszont sikeres a befizetés.
Nagy kár, hogy ezt nem lehet megkerülni, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!