Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Magyar állampapír plusz...

Magyar állampapír plusz futamidőn túli készpénzfelvételre van bármiféle illeték vagy teljesen ingyenes?

Figyelt kérdés

A Magyar Postánál kötöttem valamivel több mint 5 éve MÁP plusz-t. Magyarán már lejárt, azaz futamidőn túl van, adómentes, tehát a lekötött összeg 1,2735x-ös összege felvehető díjmentesen.

De ez hogy “felvehető” úgymond kétértelmű.

Ugyanis a készpénzfelvételre ( tehát kivettem volna a teljes összeget kamatostól) 0.45%-os illetéket számolnak fel.

Ez most tényleg így van vagy csak jogtalanul próbál nyerészkedni a Magyar Posta?

A számlámra való visszautalás ingyenes volt, de sokkal előrébb azzal sem vagyok, mert a számlák közti utalások is díjkötelesek.

Havonta veszem ki a SAJÁT pénzemet 150 ezresével, ami ugye díjmentes majd ezt lekötöm a Postán/Banknál és visszakerül mind a számlára??!! Ez így kicsit nevetséges.

#Magyar Posta #tranzakciós adó #MÁP plusz #Kamatfelvétel #Futamidőn túl #Készpénzfelvételi illeték
aug. 26. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Ezért kell közvetlenül az Államkincstárnál nyitni a számlát. Ott még személyesen is díjtalanul tudod felvenni a pénzt
aug. 26. 11:22
 2/7 krwkco ***** válasza:
51%

Az államkincstárban most 0.3% a készpénzfelvétel. A postát nem tudom, de reálisnak tűnik a 0,45%.

A készpénz kiadás egy szolgáltatás, aminek a posta és a bankok oldalán is vannak költségei. Ezért jogos, hogy legyen díja.

aug. 26. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Minden készpénzfelvételre van trazakciós illeték.

Örülj neki, ha csak 0,45%. Az illeték maga aug 1-től 0,9%.

aug. 26. 12:01
 4/7 A kérdező kommentje:
“Örülök” neki. Akkor mostmár nem a számlámról kivett készpénzt fogom lekötni, hanem ha tehetem/tudom a számlámról kötöm le egyből.
aug. 26. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

Az allamkincstarnal is 0,45%, legfeljebb 20.000 forint a keszpenzfelvetel utan fizetendo illetek.

Kinek mit intezett a kormanya.

aug. 26. 12:13
 6/7 anonim ***** válasza:

A készpénzhasználat meg a materializált értékpapírok kezelése költséges.

Aki ezt nem tudja, mint egy általános pénzügyi alapvető ismeretet, az kénytelen megtapasztalni.

aug. 26. 12:40
 7/7 krwkco ***** válasza:
72%

Jól mondja: "Az allamkincstarnal is 0,45%, legfeljebb 20.000 forint a keszpenzfelvetel utan fizetendo illetek."

Augusztus 1-óta.

[link]

aug. 26. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!