Magyar állampapír plusz futamidőn túli készpénzfelvételre van bármiféle illeték vagy teljesen ingyenes?
A Magyar Postánál kötöttem valamivel több mint 5 éve MÁP plusz-t. Magyarán már lejárt, azaz futamidőn túl van, adómentes, tehát a lekötött összeg 1,2735x-ös összege felvehető díjmentesen.
De ez hogy “felvehető” úgymond kétértelmű.
Ugyanis a készpénzfelvételre ( tehát kivettem volna a teljes összeget kamatostól) 0.45%-os illetéket számolnak fel.
Ez most tényleg így van vagy csak jogtalanul próbál nyerészkedni a Magyar Posta?
A számlámra való visszautalás ingyenes volt, de sokkal előrébb azzal sem vagyok, mert a számlák közti utalások is díjkötelesek.
Havonta veszem ki a SAJÁT pénzemet 150 ezresével, ami ugye díjmentes majd ezt lekötöm a Postán/Banknál és visszakerül mind a számlára??!! Ez így kicsit nevetséges.
Az államkincstárban most 0.3% a készpénzfelvétel. A postát nem tudom, de reálisnak tűnik a 0,45%.
A készpénz kiadás egy szolgáltatás, aminek a posta és a bankok oldalán is vannak költségei. Ezért jogos, hogy legyen díja.
Minden készpénzfelvételre van trazakciós illeték.
Örülj neki, ha csak 0,45%. Az illeték maga aug 1-től 0,9%.
Az allamkincstarnal is 0,45%, legfeljebb 20.000 forint a keszpenzfelvetel utan fizetendo illetek.
Kinek mit intezett a kormanya.
A készpénzhasználat meg a materializált értékpapírok kezelése költséges.
Aki ezt nem tudja, mint egy általános pénzügyi alapvető ismeretet, az kénytelen megtapasztalni.
Jól mondja: "Az allamkincstarnal is 0,45%, legfeljebb 20.000 forint a keszpenzfelvetel utan fizetendo illetek."
Augusztus 1-óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!