Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az OTP ATM-ben a készpénzfelvé...

Az OTP ATM-ben a készpénzfelvételt miért a Vodafone kezeli?

Figyelt kérdés

Készpénzt vettem fel OTP-s bankkártyámmal egy OTP ATM-ből, és az OTP Bank applikációban azt láttam, hogy a "Készpénzfelvét ATM-ből" tranzakciónál Vodafone szerepel.

Múlt hónapban (és korábban is) egy ilyen készpénzfelvét mindig az OTP Bank kezelésében jelent meg.

szept. 4. 01:28
 1/6 anonim ***** válasza:
39%
Valamit félre néztél.
szept. 4. 07:50
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Az szerintem csak ATM helyére utal.
szept. 4. 08:35
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazából a következő a helyzet:

- Ugyanabból az ATM-ből szoktam felvenni készpénzt minden hónapban, a tranzakció részleteinél látom is, hogy pontosan melyik ATM az, így ez stimmel.

- Visszanéztem a korábbi készpénzfelvételeimet, és fél évre visszamenőleg, kivétel nélkül az OTP Bank neve és logója állt mögötte az appban, de most egyértelműen Vodafone név alatt történt meg, Vodafone logóval, ugyanabban az ATM-ben.

Lehet ez valami újfajta pénzügyi háttérkooperáció az OTP és a Vodafone között, amit a lakosságnak nem jelentettek be? Gondolok itt esetlegesen pozitív, vagy csupán neutrális, akár simlis ügyletre.

szept. 4. 19:40
 4/6 anonim ***** válasza:
29%

Az OTP ATM-ek a Vodafone hálózatán vannak. Az ATM ugye önmagában nem képes feladat elvégzésére, csak azt hajtja végre amit a hálózaton kap utasítást a "központból".

Ezért van sokszor, hogy ha meghal a Vodafone hálózat, akkor az OTP-k 99%-a sem működik.

szept. 18. 11:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Ezt értem, de ami igazán furcsa az az, hogy miért a csupán hálózatot biztosító cég nevével van fémjelezve egy banki tranzakció? Az OTP Banktól vettem fel készpénzt, nem a Vodafone-tól. Bizonylat kiállításakor, vagy mérlegkor ez az összeg mégis hogyan mutatkozhat meg?

Példának okáért, ha rendelek a Deichmann webshopból egy cipőt, akkor sem a Vodafone-hoz megy a 20.990 Ft-om, csak azért, mert itthon Vodafone-os netem van.

Banki ügyfélként nincs közöm a hálózatukhoz, ők egymással állnak szerződésben, egymásnak számláznak egy teljesen más jellegű szolgáltatások alapján, mégis furcsa, hogy a Vodafone-nak megmutatkozó köze van az ügyfél pénzügyeihez.

(Update: Ebben a hónapban már ismét az OTP Bank neve áll a készpénzfelvételem mögött az applikációban.)

szept. 19. 21:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Most nekem is ezt írta ki egy K&H-s ATM.
okt. 30. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!