Mennyi a max hitel amit bevallnal 20-25 évre?
A fizetés 25%-a alatt vállalnék hitelt. Viszont itt nsgyon le lettem fikazva, hogy kicentizzuk stb. Mert mi van ha meghal valamelyikunk, vagy munkahely elvesztése...
Ilyen alapon gondolom 0-t kellene vállalnom...
Szóval neked mi a max amit bevallalnal?
Mi is kijövünk 500 -ból.
Nálatok sem a havi megélhetéssel van a baj, hanem a hosszútávú megtakarítás hianyaval. Te magad is írtad a kerdésedben, hogy nem fogtok tudni félrerakni, csak minimalisan.
Pl. gondolom van minimum 1 autótok több gyerek mellett. Honnan vesztek 4-5 milliót, hogy pár év múlva lecseréljétek, ha már eléri azr a kort/futast? Ahhoz évekig kell fixen havi 70-80 ezret csak erre félrerakni.
Vagy mi lesz, mikor nagyobbak lesznek a költségek?
Nekem van egy 1,5 év 3,5 éves gyerekem. Vettem nekik akciósan most tavaszra 1-1 pár D.D.Step atmeneti cipőt és egy ovis benti szandált, ez akciósan volt 35 ezer. És még nincs váltócipő. És ez csak egy példa volt, ez egy plusz 35 ezres kiadas csak egy hónapban. De múlt hónapban meg bedöglött a mosógép, az 150 ezer volt.
Egy 4 fős családban már csak úgy pörögnek a plusz kiadások az alapokon túl.
Mennyi megtakarítások van átlagosan?
Az isnerosi körömben 1m körül max. Annyi nekünk is lesz ugye.
Ugye itt többen mondták, hogy fel-egy évnyi megélhetés legyen. Akkor 5m csucsuljon a szamlamon?
Megtehetem, jogy kecesebbet tirkesztek elő. Csak 5m-et. De én feleslegesnek érzem, hogy 5m csak úgy legyen... hamarabb találunk megoldást, akármi is lesz.
A hitelen meg lesz biztisitas.
Ha emellett döntesz, nyilván ne csak a számlán csücsöljön, hanem legyen úgy befektetve, hogy ahhoz gond esetén hozzá lehessen nyúlni. (Mondjuk a Gránitnak vannak értelmezhető kamatai a lekötött betétre, az még szóba jöhetne).
Én a következőt tenném az új információk fényében (hasonlóan tettem is):
A 10M-ból 7,5-et törlesztenék elő. A maradék 2,5 lenne a vésztartalék, egy havi összege Cetelem takarékszámlán (ehhez szinte azonnal hozzá lehet férni, és lekötés nélkül is kamatozik jelenleg br 4%-ot) a többi pedig betéve a MÁK-hoz. (Jelenleg leginkább BMÁP-ba, ha tartasz tőle, hogy megemelik az 1%-os visszaváltási árfolyam-különbséget akkor meg elosztva egymást követő lejáratú DKJ-ben.) Így kezdetben lenne kb. 5 hónapnyi tartalék, és ezt lehet tovább építeni megtakarítással.
Én most a fizetésem 30%-áig gondolkozom max. Ha megkapom közelítőleg azt az emelést, amit kértem (vagy váltok hasonló összegért), akkor 35-37%-ig simán felmennék.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen nettó bérről van szó és milyen élethelyzet, kiadások, életszínvonal stb biztosítása a cél a hitel mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!