Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bankikölcsön egy idő után...

A bankikölcsön egy idő után elévülhet vagy kevesebb lehet?

Figyelt kérdés

Van egy kollégám, aki anno 18 éve fel vett 750 ezer forintot, egy ideig fizette, és utána már nem. Jelenleg 4,5 millió tartozás lett belőle.

A banktól átvette egy behajtó cég a tartozást, és most meg azzal jöttek elő, hogy nem kell vissza fizetni-e az egészet, elég ha 2-3 milliót vissza fizet és utána szabad ember. Tényleg van ilyen lehetőség ez így legális?

Köszönöm.

ma 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Így is többet kell jócskán visszafizessen, nem látom ebben a kollégád számára az üzletet.
ma 15:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem elévülés.

Egyszerűen ezzel akarják rávenni, hogy fizetgessen valamennyit, mert nekik még így is megéri.

ma 15:23
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Ennyi idő alatt elévült a tartozás.

A behajto cég csak próbálkozik.

ma 15:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha tényleg elévülhet a tartozás, akkor mit lehet tenni az ügy további szakaszában, hogy ne fizessen vissza semmit?
ma 15:55
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

Tehát ez a kolléga te vagy és nem akarsz fizetni.

Semmit nem tehetsz. Vagy fizetsz vagy egyre csak halmozódni fog plusz behajtási díj, aztán szépen tiltani fogják a fizud. Erre majd elmész feketén dolgozni, majd amikor nyugdíjas leszel csodáljozni fogsz miért csak éhenhaláshoz lesz elég a nyugdíjad. Már ha addig nem foglalják le a házadat.

ma 16:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a kölcsön biztosítva volt ingatlanra bejegyzett jelzáloggal, akkor soha nem évül el a tartozása.

Ha nem, akkor a kollégádnak kell hivatkoznia elévülésre...

ma 16:58
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok aki bárkinek is tartozik, én csak érdeklődöm. Nekem több eszem van, hogy hitelt vegyek fel bármilyen banktól.

Annyit tudok, hogy hitelt nem házra vette fel.

ma 17:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Tisztázzunk valamit!

NEM évül el, csak bírósági úton nem behajtható.

Egy behajtó cég nyomás gyakorlással el tudja érni, hogy fizessen.

Igen.

Ez mindkettőjüknek előnyös lenne.

A haverodnak nem kell állandóan fizetési meghagyásoktól rettegnie, a behajtó meg pénzhez jut.

Csak ezzel az a gond, hogy ilyenkor a tartozás jogosságát is elismeri.

ma 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!