Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Személyi kölcsön elutasítása?

Személyi kölcsön elutasítása?

Figyelt kérdés
‘Az érvényben levő belső szabályozás miatt hitelkérelmedet elutasítottuk’ ez mit jelent pontosan? Van egy 2,9milliós személyi kölcsönöm meg egy 900.000es. Ezeket összevonva szeretnék még egy milliót felvenni, de elutasítanak folyamatosan. Ez mitől lehet? 780 nettó fizetés érkezik a számlámra minden hónapban, tehát nem a pénz lehet az oka! Köszönöm előre is a segítséget.

ma 05:47
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
Lehet elutasítási ok pl az, hogy a bankod nem támogat olyan hiteligénylést, ahol a korábbi személyi kölcsönt a közelmúltban vetted fel. Ez tipikus adósságspirálnak néz ki, hiszen egyre nagyobb összegekre van szükséged anélkül, hogy az előző személyi kölcsönt kifizetted volna.
ma 05:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted?!

Kolcsonre kolcsont?

A banknak legalabb van esze!

ma 06:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mennyi a törlesztőid összege?

Ugyanis lehet kisebb és nagyobb is a törlesztő összege pl a futamidőtől függően.

Nekem volt kb 7M-nyi személyi kölcsönöm. Erre vettem fel még 8M jelzálog hitelt amiből utána kifizettem a személyi hiteleket, de technikailag egy kis ideig ez 15M-nak felelt meg.

Sokmindentől függ. Pl én már vagy 15 éve ugyanott vagyok és jön a pénz a számlára, nem is kevés.

Sokmindentől függhet az elutasítás oka. Van ami publikus, pl JTM törvény és van, hogy a bank szabályzata szerint ahogy írták, pl lehet ők nem engedik, hogy hitelt vegyél fel x összeg felett ha nem vagy ott egy ideje vagy x fizetés alatt, stb, és van az amikor meg sem indokolják, még az ügyintéző se tudja az okát, csak elutasította egy algoritmus.

ma 08:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!