Más is szív most az Erste bankkal? (közös számla, társtulajdonos)
Volt férjem anno, kb. 12 éve, társtulajdonosként hozzáadott a saját bankszámlájához, majd mikor 7 éve elváltunk, nem csinálta vissza.
Erre most valami idióta újítást csináltak az Erste banknál, és megjelent nekem az appban ez a régi számla, amihez már semmi közöm. De igazság szerint akkor sem volt hozzá közöm, mikor még házasok voltunk, nem is emlékeztem, hogy anno ezt megcsináltuk. Nekem külön számlám volt másik banknál, külön kasszán voltunk, azon a számlán egyetlen tranzakcióhoz sem volt közöm.
Egy éve jöttem át az Erstéhez, lett nekem is egy lakossági számlám (ex férjem mindig is erstés volt). Egy évig nyugi volt, ment minden szépen az új banknál, erre pénteken kisebb szívbajt kaptam, mikor megnyitottam az appot és az exem neve fogadott egy jókora összeggel a neve alatt.
Alatta ott volt az én számlám is, de marhára nem akarom minden megnyitásnál az exem adatait bámulni. Nincs már közöm hozzá, nem is akarom, hogy legyen.
Erre most közli az Erste bank, hogy mindketten meg kell jelennünk, egyszerre egy bankfiókban, mert csak így lehet ezt megszüntetni.
Tiszta ideg vagyok. Eleve rohadt gáz szerintem, hogy egyszerűen összekötnek két számlát, önkényesen ez én új erstés számlámat beteszik a "közös" alá. Szerintem ez rohadt komoly problémákat vet fel, személyiségi jogokat, GDPR-t tekintve.
Más is járt így most? Tudom, mi bsztuk el, hogy nem szüntettük meg, mikor elváltunk, de őszintén én nem is emlékeztem, hogy ez egyáltalán van. Ez meg hogy berángat minket 100 km távolságból a bank, ez nonszensz. És mi lenne, ha távoltartási végzés lenne ellene, mert annyira eldurvult a válás? Vagy ha börtönben lenne? Akkor mit csinálna a bank?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!