Van itt aki 40m hitelt vett fel? Hogy érzed magad?
40m csok hitelt keszulunk felvenni. Gyerekek úton.
De félek az egésztől, sose volt hitelem.
25%-ban benne vagyunk
Mindig is taksrekoskodtan, most erre nem lesz lehetőség, cagy csak minimálisan.
Minden attól függ, mekkora a jövedelem és mekkora a törlesztő. A jövedelem 30%-ától magasabb hiteltörlesztőt csak őrültek vállalnak be, de az ideális inkább 20% vagy az alatt. Szintén érdemes legalább 20%-ot megtakarítani.
Egy gyors kalkulátorral 25 évre 40 millió CSOK hitel az olyan 200 ezres törlesztő.
Úgy lehet számolni, hogy ha 3 gyereket vállaltok és 200 ezres a törlesztő, akkor olyan nettó 1,2 milliós családi jövedelemmel már egész nyugodtan bevállalható. Még egy nettó 900-al is mehet, csak akkor félre tenni már nemnagyon marad, ami veszélyes.
Hát 30m csok valójában a 10m babavaro. Azért írtam, hogy a 25%-ban benne vagyunk jövedelmileg, mert tudom, hogy ez az "elvart ". 140 törlesztő lesz a 2. évtől. A babavarot csak akkor kell fizetni, ha már én is dolgozni fogok. (Gyerekek miatt elengednek par misit, akkor kell majd kb 170-180-at fizetnünk). Jelenleg 600netto a bevetelunk.
Viszont úgy kalkulalok, hogy ilyen infláció mellett pl 10 év múlva ez kb semmi nem lesz... mármint a törlesztő. Párom ráadásul euróban kapja a fizujat.
Barátnőmnek egyetlen gyereke van, egyedül neveli, 600-at keres, nincs hitele és mivel most ment iskolába a gyerek, már elég nehéz akár kijönni is a 600-ból, nem hogy félretenni.
Ez így nagyon necces lesz.
De sajnos ez az egész rendszer arra irányul, hogy tönkretegyen egy csomó embert, meg a szerencsétlen gyerekeiket.
Tökéletes recept a kúrmány részéről:
1. Verd fel az ingatlanárakat egy ész nélkül osztogatott tenyészpénzzel
2. Adj plusz hitelt a gyerekgyárosoknak, hogy nagy nehezen meg tudják venni a felvert ingatlanokat
3. Irányítsd a lojális szolgákat
Ja, és ezzel együtt aki nem akar eladósodni a kormánynak és/vagy nem tud/akar gyereket csinálni, azt elüldözik külföldre. Totális hatalom.
Vagy holnap elcsap téged a kocsi es a masik ottmarad gyerekestül, 40 millio hitellel. Megszűnik a munkahelyetek, a kóvetkezö levesebbet fizet, bármi.
Nagyin felelőtleenm vagytok.
Nekünk 650 a bevételünk 2 gyerekkel, és nincs hitelünk, ráadául spórolósak vagyunk és erre mondom azt, hogy kénselmesen ki lehet jönni. De ha havi 100-150 ezret még törlesztöre kellene költenk, gázban lennénk.
Azért számoltam 600-al mert az az alap. Férjem negyedévente kap 200-1m között. De ezzel nem számolok, mert bem fix.
Jól is jarhatunk...
Ha dolgozni fogok, jóval több lesz a bevetelunk. 1m körül lesz az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!