Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van itt aki 40m hitelt vett...

Van itt aki 40m hitelt vett fel? Hogy érzed magad?

Figyelt kérdés

40m csok hitelt keszulunk felvenni. Gyerekek úton.

De félek az egésztől, sose volt hitelem.

25%-ban benne vagyunk

Mindig is taksrekoskodtan, most erre nem lesz lehetőség, cagy csak minimálisan.

dec. 11. 08:29
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
79%

Minden attól függ, mekkora a jövedelem és mekkora a törlesztő. A jövedelem 30%-ától magasabb hiteltörlesztőt csak őrültek vállalnak be, de az ideális inkább 20% vagy az alatt. Szintén érdemes legalább 20%-ot megtakarítani.

Egy gyors kalkulátorral 25 évre 40 millió CSOK hitel az olyan 200 ezres törlesztő.

Úgy lehet számolni, hogy ha 3 gyereket vállaltok és 200 ezres a törlesztő, akkor olyan nettó 1,2 milliós családi jövedelemmel már egész nyugodtan bevállalható. Még egy nettó 900-al is mehet, csak akkor félre tenni már nemnagyon marad, ami veszélyes.

dec. 11. 09:39
 2/36 A kérdező kommentje:

Hát 30m csok valójában a 10m babavaro. Azért írtam, hogy a 25%-ban benne vagyunk jövedelmileg, mert tudom, hogy ez az "elvart ". 140 törlesztő lesz a 2. évtől. A babavarot csak akkor kell fizetni, ha már én is dolgozni fogok. (Gyerekek miatt elengednek par misit, akkor kell majd kb 170-180-at fizetnünk). Jelenleg 600netto a bevetelunk.

Viszont úgy kalkulalok, hogy ilyen infláció mellett pl 10 év múlva ez kb semmi nem lesz... mármint a törlesztő. Párom ráadásul euróban kapja a fizujat.

dec. 11. 10:20
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
600 nettó az kevés három gyerekhez. Ha ennyiből 140-et kifizettek hitelre, akkor 3 gyerekkel félre tenni már semmi nem marad.
dec. 11. 10:47
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát 600 nettóval nemhogy 3 gyereket nem vállalnék be, de ennyi hitelt pláne nem.
dec. 11. 11:10
 5/36 A kérdező kommentje:
2 gyerek és a lehető legrosszabb opcioval számoltam (600)
dec. 11. 11:23
 6/36 anonim ***** válasza:
31%

Barátnőmnek egyetlen gyereke van, egyedül neveli, 600-at keres, nincs hitele és mivel most ment iskolába a gyerek, már elég nehéz akár kijönni is a 600-ból, nem hogy félretenni.

Ez így nagyon necces lesz.

De sajnos ez az egész rendszer arra irányul, hogy tönkretegyen egy csomó embert, meg a szerencsétlen gyerekeiket.

dec. 11. 12:57
 7/36 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes recept a kúrmány részéről:

1. Verd fel az ingatlanárakat egy ész nélkül osztogatott tenyészpénzzel

2. Adj plusz hitelt a gyerekgyárosoknak, hogy nagy nehezen meg tudják venni a felvert ingatlanokat

3. Irányítsd a lojális szolgákat

Ja, és ezzel együtt aki nem akar eladósodni a kormánynak és/vagy nem tud/akar gyereket csinálni, azt elüldözik külföldre. Totális hatalom.

dec. 11. 13:01
 8/36 A kérdező kommentje:
Éve múlva a jövedelem nőni fog. A hitel marad. 10 év múlva pl nagyon megeri majd szerintem.
dec. 11. 13:04
 9/36 anonim ***** válasza:
87%

Vagy holnap elcsap téged a kocsi es a masik ottmarad gyerekestül, 40 millio hitellel. Megszűnik a munkahelyetek, a kóvetkezö levesebbet fizet, bármi.

Nagyin felelőtleenm vagytok.

Nekünk 650 a bevételünk 2 gyerekkel, és nincs hitelünk, ráadául spórolósak vagyunk és erre mondom azt, hogy kénselmesen ki lehet jönni. De ha havi 100-150 ezret még törlesztöre kellene költenk, gázban lennénk.

dec. 11. 13:56
 10/36 A kérdező kommentje:

Azért számoltam 600-al mert az az alap. Férjem negyedévente kap 200-1m között. De ezzel nem számolok, mert bem fix.

Jól is jarhatunk...

Ha dolgozni fogok, jóval több lesz a bevetelunk. 1m körül lesz az alap.

dec. 11. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!