Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van itt aki 40m hitelt vett...

Van itt aki 40m hitelt vett fel? Hogy érzed magad?

Figyelt kérdés

40m csok hitelt keszulunk felvenni. Gyerekek úton.

De félek az egésztől, sose volt hitelem.

25%-ban benne vagyunk

Mindig is taksrekoskodtan, most erre nem lesz lehetőség, cagy csak minimálisan.

dec. 11. 08:29
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
89%
25 év. Teljesen bizonytalan gazdasági és jogi környezetben. Elégtelen szociális hálóval(?). Rossz oktatási rendszerrel. Rossz (közel elégtelen) egészségügyi ellátással. Nem akartam említeni, de mégis megteszem, ~50%-os válási arányú országban. - Még véletlenül sem vennék fel ekkora összeget és ilyen időre. Mondjuk gyermeket sem írnék alá, mert bármi történhet. Itt ma már az sem biztos, ami tegnap történt.
dec. 11. 16:02
 12/36 anonim ***** válasza:
53%
Még szerencse, hogy nem mindenkinek olyan nyomorúságos az élete, hogy ennyire sötéten lássa a jövőt, 11.
dec. 13. 05:19
 13/36 anonim ***** válasza:
84%
Pedig igaza van. Ebben az országban kockázatos eladósodni, pláne az állam felé.
dec. 13. 07:45
 14/36 anonim ***** válasza:
86%

12, nem kell nyomorult életűnek lenni ahhoz, hogy az ember lassa, milyen bizonytalanság van.

Az utcánkban tavaly halt meg hirtelen valami rohamban 2 perc alatt egy 3 gyerekes apuka. Az én szüleim elváltak 3 gyerek mellett, apám nem is fizrtett semmit, anyám meg szintén így gondolkodott előtte, hogy áh, mi történhet. A barátnőknem megszűnt a cege, míg gyeden volt, két gyerekkel nem talál most munkát.

Ezek mind megtörténhetnek, meg mas dolgok is, hiába reméli az ember, hogy nyugodt, szép életw lesz. Mondjuk 70%-os válasi statisztikák mellett tényleg abszurd ebben vakon bízni.

dec. 13. 08:13
 15/36 anonim ***** válasza:
Régebben nem haltak meg emberek rohamban 2 perc alatt? Anyád miért nem vitte bíróságra az ügyet? A barátnőd nem talált más munkát? Nem értett semmihez? Nem volt vésztartaléka?
dec. 13. 11:19
 16/36 A kérdező kommentje:

Én is próbálok mindent eshetosegre gondolni.

De ha így gondolkodok ahogy itt sokan, sose lépek egyről a kettőre.

Kockazatvallalas benne van... vsgy maradjak a panel 3.on életem végéig?

dec. 13. 11:53
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Van átmenet a panel, meg a 3 gyerekhez való 40 millió hiteles ház között.

Lehet kisebb házat venni 1-2 gyerekkel, kevesebb hitellel.

Nem kell így gondolkodni, persze, csak utána ha beüt a krarch, tudjátok majd elfogadni, vagy tönkrementek bele, mint az én anyám, aki mellett úgy kellett felnőni, hogy utál élni, öngyilkos akar lenni, mert sz*r az élete és rajtunk vezette le a feszültséget és még azt iy megkaptuk, a mi hibank, mert pénzbe kerülünk?

Nem rettegni kell egész életedben, de olyan döntéseket meghozni, ahol figyelembe veszitek a rosszab lehetőségeket is.

dec. 13. 12:00
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

"Én is próbálok mindent eshetosegre gondolni."

A francokat, a leírásod alapján ti totál kicentiztetek mindent, és nem vagytok felkészülve semmiféle egyébként tök valószínűleg megeshető negatívumra, balesetre, betegségre, válasra, halálra, semmire. Még tartósabb munkanélküliségre sem.

Persze, lehet kockáztatni, csak mint a 17 írja, fel vagytok rá készülve lelkileg, mi van, ha ti lesztek azok, akinél beüt valami? El fogjátok tudni viselni? És amj több, a leendő gyerekeitekkel szemben felelőssegteljes dolog ilyen szinten kockáztsatni?

dec. 13. 12:04
 19/36 anonim ***** válasza:

"Kockazatvallalas benne van... vsgy maradjak a panel 3.on életem végéig?"

Igen, van, hogy az a legjobb döntés. Mi pl. 9 évvel ezelőtt vettünk egy panellakást. Az volt a terv, hogy 5-6 év és házat veszünk helyette. De jött a CSOK és a négyszeresére kúsztak fel az ingatlanárak, mi pedig - mivel gyerek nincs és nem is lehet - letettünk a házvásárlásról, mert esélytelen anélkül, hogy veszélyes vizekre eveznénk.

Nem fogok havi 300 ezres törlesztőt fizetni 60 éves koromig azért, hogy egy közepes állapotú Kádár-kockám legyen. Inkább felújítottuk szépen a lakást és csendben elvagyunk, jövőre ki is fizetjük a kéglit. Pedig amúgy a magyar átlag többszörösét keresem, csakhogy nem biztos, hogy ez a következő 20 évben is mindig így lesz.

"Én is próbálok mindent eshetosegre gondolni."

Igen, mindenki ezt mondja, aztán kicentizik a dolgokat. Emlékszel a devizahitel problémára? Nekem is volt devizahitelem. Csakhogy sokakkal ellentétben én tisztában voltam vele, hogy emelkedni fog az árfolyam. Amikor felvettem a hitelt, akkor a törlesztő az akkori jövedelmem 20%-át tette ki és volt mozgásterem. Mikor elszált az árfolyam, akkor már 32%-a volt a fizumnak a törlesztő, de bírtam fizetni. Aki meg már induláskor 45%-ot fizetett, azt felment neki 70%-ra, az szidott mindent és mindenkit, csak saját magát nem, hogy felelőtlen volt.

dec. 13. 15:03
 20/36 A kérdező kommentje:

És aki albérletben lakik és ugyanúgy 140 az albija mint nekem a torlesztom?

Akkor ő is felelőtlen?

Ő mit csinál ha elveszti a munkajat?

dec. 13. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!