Van itt aki 40m hitelt vett fel? Hogy érzed magad?
40m csok hitelt keszulunk felvenni. Gyerekek úton.
De félek az egésztől, sose volt hitelem.
25%-ban benne vagyunk
Mindig is taksrekoskodtan, most erre nem lesz lehetőség, cagy csak minimálisan.
"Azzal valóban nem számoltam, hogy új kocsit kell venni. Mert úgy vagyunk vele akkor veszünk ha férjem kap plusz pénzt. Addig meg a javitasra legyen."
Hát pont ez a baj, hogy még egy többmilliós kiadással sem számolsz, mi lesz akkor a random nagyobb kiadásokkal? Mikor a ferjed plusz penzeit úgyse fogjátok kocsira elrakni, mert az elmegy majd arra, hogy hopsz, most 300 ezer volt a szereles, most elromlott a mosógép, 150 ezer volt, most ágyat kellene venni a gyereknek, meg párnát, ágynemüt, takarót, matracot mellé, megint mínusz 150 ezer.
És akkor továbbra sem számoltok azzal, hogy bármelyikőtökkel törtémik valami, akkor mi a franc lesz.
#26 "Nagypapámnak volt egy mondása.
Inkább menjél dolgozni, túlórázzál, ha szükséges akkor legyen kettő vagy több munkahelyed az álmaid megvalósításához, de SOHA semmilyen körülmények között, NE vegyél fel hitelt, vagy kérjél kölcsön."
Ez 40-50 éve még működött. Akkoriban a házadat is felépíthetted családi kalákában, manapság már nem. És míg mondjuk 10 éve egy családi ház került 18-20 millióba, manapság 80 millióba. Akkor 67 havi átlagbérbe került egy ház, ma 127 haviba. Hitel nélkül lakást venni a legtöbb ember számára teljesen lehetetlen dolog.
Azzal persze egyet lehet érteni, hogy baromsáokra nem szabad hitelt felvenni. Pl az áruhitelt csak 0 THM-mel szabad felvenni, egyébként egy őrültség.
#28 "4 év alatt jött össze 10m megtakaritas. De akkor én is dolgoztam."
Azaz átlagosan ketten 208 ezret takarítottatok meg, és most meg abból akartok 140 ezret hitelre fizetni és mégegy gyereket bevállalni? Ne mondd, hogy ez neked nem érződik neccesnek!
"A párom euróban kapja a pénzét."
Akkor elég vacak helyen dolgozik, ha csak ilyen keveset kap.
"Azzal valóban nem számoltam, hogy új kocsit kell venni."
Márpedig a kocsi pont a legrosszabb pillanatban szokott tönkre menni. Ha kocsi van, lennie kell pénznek a javításra/cserére is.
"Lehet tényleg én vagyok túl optimista..."
Nem lehet, hanem biztos.
40 millió az irgalmatlanul hatalmas összeg! Mi ketten az asszonnyal átlagosan havi nettó 1,7 millió forintnak megfelelő dollárt és eurót keresünk, gyerek nincs, mégse vállalnák be ebben az országban 40 milliós hitelt, mert nem őrültünk meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!