Bankkártya felfüggesztése esetén nem tud senki a bankszámlámról levonni összeget?
Kaptam valami teljesen ismeretlen e-mailt külföldről, hogy valami rendelésem van és 2 évente levonnak x összeget (elég magas összeg Ft-ba átszámolva.) Viszont tuti nem rendeltem semmit arról az oldalról, ahonnan jött ma reggelre egy email, hogy a következő 24 órában levonnak dollárban összeget a bankszámlámról.
Az e-mail címemet sem fogadja el a weboldal belépésnek (persze, mert sose regisztráltam oda, pláne nem rendeltem semmit) és azt írja angolul, hogy az e-mail cím belépéskor ismeretlen.
Szóval ez is azt bizonyítja, hogy én oda nem regisztráltam és főleg nem rendeltem - ez egy átverés e-mail üzenet, hogy rendeltem valamit.
Ennek ellenére, mivel elég ijesztő, hogy készülnek komoly összeget levonni tőlem, átmenetileg korlátoztam a bankkártyámat (mintha elveszítettem volna) és a következő 24 vagy biztos alapon, 48 órában nem szándékozom használni a bankkártyámat.
Egyébként más is kapott ilyen e-mailt?
Inkasszóra sem adtam engedélyt a bankban.
A bankkártyám néhány hónapos és megfontolom, hogy hol adom meg a bankkártya adataimat, tehát hol vásárolok vele weboldalon.
Az említett weboldal teljesen ismeretlen és ahogy bebizonyosodott, nem ismeri fel belépéskor az e-mail címemet, ahová érkezett ma reggelre egy értesítés, hogy készülnek levonni x USD összeget tőlem.
Ez valamilyen spam lesz, és egyéb adatokra pályáznak (esetleg pont arra, hogy ennek hatására add meg a kártyaadataidat)
A valakinél jogtalanul megvannak a kártyaadataid, és le akar emelni egy (potenciálisan jogtalan) összeget, akkor nem fogja előre bejelenteni a tulajdonosnak, hogy az esetleg tenni tudjon ellene, hanem csak szépen csendben beterheli.
Szóval vagy csak be akarnak palizni, vagy lehet hogy legit dolog, csak valakinél elírták a mailcímet a tiédre pont.
Én is arra gyanakszom, amit a 3. válaszadó írt. De jobb félni, mint megijedni, a bankkártyámat felfüggesztettem minimum 48 órára.
Egyelőre nem látok semmilyen ismeretlen levonást, folyamatosan figyelem a bankszámlám állapotát.
"Az említett weboldal teljesen ismeretlen és ahogy bebizonyosodott, nem ismeri fel belépéskor az e-mail címemet, ahová érkezett ma reggelre egy értesítés, hogy készülnek levonni x USD összeget tőlem."
Ha máshol is használod ugyanazt az emailcím-jelszó párost, akkor én a helyedben sürgősen jelszót cserélnék ott.
Több e-mail fiókom van aszerint, hogy éppen milyen témájú leveleket várok vagy küldök.
Ahová érkezett ez a furcsa angol nyelvű e-mail egy megújított vásárlásról (sose vásároltam ilyen jellegű dolgot ráadásul), ebben az e-mail fiókban kizárólag személyes ügyekkel kapcsolatos dolgokról szóló levelek vannak.
Van másik e-mail fiókom, ott bonyolítom a megrendeléseimet, a vásárlásaimat. Tehát ha bármit weboldalról rendelek, ez utóbbit használom és nem azt, ahová érkezett az angol nyelvű e-mail megújított vásárlásról.
Harmadik kategória nálam a rejtvényfejtés kapcsán használt e-mail fiók, innen csak rejtvény megfejtéseket küldök és ha nyerek, kapok értesítést csak ebbe a fiókba.
Tehát a különböző témájú e-mailek kapcsán különböző e-mail fiókjaim vannak.
Az angol nyelvű megújított vásárlásról szóló levél abba az e-mail fiókba érkezett, ahol sose bonyolítok vásárlással kapcsolatos ügyeket.
Mindenesetre most új jelszót találtam ki az e-mail fiókhoz, ahová érkezett az angol nyelvű levél.
Ahonnét érkezett az angol nyelvű e-mail a megújított vásárlásról, oda nem tudok visszajelezni, mert azt írja, hogy nem fogad leveleket.
Így értelemszerűen a weboldalon lehetne kommunikálni a levél küldővel, hogy mi ez, de ez regisztrációhoz van kötve. Én oda sose regisztráltam, nem is fogadja el a belépés előtt az e-mail címemet (ahová küldték az angol nyelvű levelet), azt írja, hogy ismeretlen. Ez is azt támasztja alá, hogy sose regisztráltam oda. Pláne nem rendeltem onnét semmit, ehhez először regisztrálni kell oda.
Mivel nincs regisztrációm oda, nem is akarok, úgyhogy hagyom a fenébe így, de a bankkártyámat még most sem oldottam fel a felfüggesztésből és semmilyen esetleges további levélre (ha érkezne még onnan, ahonnét jött az előző) nem reagálok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!