Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Házvásárlási hitelt vehetek-e...

Házvásárlási hitelt vehetek-e fel így?

Figyelt kérdés

Van házunk, házvásárlási hitelt vett fel hozzá a párom. Csak ő vette fel.

Most valami olyan hitel, kölcsön felvételébem gondolkodom, amivel lehetne felújításokat végezteti a házon, de tegnap nézegettem, hogy a házvásárlási hitel thm-jei sokkal kedvezőbbek ugyanazon futamidőre, mjnt a házfelújítási kölcsönök. Nekem nagyon nem mindegy, hogy havonta egy harmaddal vagy akár felével többet kellene-e fizetnem kölcsön,mint hitel esetében.

#kamat #THM #házvásárlás #hitel #Házfelújítási kölcsön
tegnap 07:00
 1/4 A kérdező kommentje:

A ház hitelét, amit csak párom vett fel, ketten fizetjük.

A felújítási költségeket is ketten fizetnénk.

tegnap 07:01
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

Mi a kérdés?

Tudsz-e ház vásárlási hitelt felvenni felújításra? Nem, nem tudsz.

Van tulajdonrészed a házban? Ha nem, akkor miért fizeted te is a hitelt?

tegnap 07:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai a háznak.

A kérdés az volna, hogy a sokkal kedvezőbb ház vásárlási hitelt felvehetem-e, ha újítanànk a már meglévő házunkat.

Azt írtad, nem. Ebben az esetben a ház felújítási kölcsönnel mindenképpen rosszabbul járnánk (mindketten, hisz ő is fizetné a havi törlesztő felét, meg én is.

Amúgy miért drágább egy házfelújítási kölcsön,int egy ház vásárlási hitelt? Hiszen a már meglévő házat előbb - utóbb úgyis tatarozni kell.

Miért érdeke a bankoknak, hogy házat vegyél és az miért nem, hogy tatarozd azt?

tegnap 13:07
 4/4 anonim ***** válasza:
A felújítási hitel is lakáscélú, nem kedvezőbb a kamata, mint a vásárlásra felvehető piaci hitelnek, támogatott hitel viszont valóban nem igényelhető felújításra
tegnap 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!