Házvásárlási hitelt vehetek-e fel így?
Van házunk, házvásárlási hitelt vett fel hozzá a párom. Csak ő vette fel.
Most valami olyan hitel, kölcsön felvételébem gondolkodom, amivel lehetne felújításokat végezteti a házon, de tegnap nézegettem, hogy a házvásárlási hitel thm-jei sokkal kedvezőbbek ugyanazon futamidőre, mjnt a házfelújítási kölcsönök. Nekem nagyon nem mindegy, hogy havonta egy harmaddal vagy akár felével többet kellene-e fizetnem kölcsön,mint hitel esetében.
A ház hitelét, amit csak párom vett fel, ketten fizetjük.
A felújítási költségeket is ketten fizetnénk.
Mi a kérdés?
Tudsz-e ház vásárlási hitelt felvenni felújításra? Nem, nem tudsz.
Van tulajdonrészed a házban? Ha nem, akkor miért fizeted te is a hitelt?
Fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai a háznak.
A kérdés az volna, hogy a sokkal kedvezőbb ház vásárlási hitelt felvehetem-e, ha újítanànk a már meglévő házunkat.
Azt írtad, nem. Ebben az esetben a ház felújítási kölcsönnel mindenképpen rosszabbul járnánk (mindketten, hisz ő is fizetné a havi törlesztő felét, meg én is.
Amúgy miért drágább egy házfelújítási kölcsön,int egy ház vásárlási hitelt? Hiszen a már meglévő házat előbb - utóbb úgyis tatarozni kell.
Miért érdeke a bankoknak, hogy házat vegyél és az miért nem, hogy tatarozd azt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!