Végrehajtás alatt lévő ingatlanra igényelhető a CSOK+?
Sziasztok!
Van egy ingatlan melynek vételára 50m forint. Faktoring cégnél van, aki 35m forintot kér a végrehajtás és az elidegenítési tilalom törlésére. Ez a 35m forint rendelkezésünkre is áll számlapénz formájában, a maradék 15m forintot CSOK+ból szeretnénk hozzátenni. Kaphatunk így az ingatlanra CSOK+t?
Köszi!
Hasonló helyzetben voltam, de mégis kicsit más volt.
Az a lényeg, hogy mire a hitel folyósítási fázisba kerül addigra az összes bejegyzés törölve legyen a tulajdoni lapról. Én így tudtam piaci hitelt igényelni ingatlanra, aminek nem volt teljesen rendezett a tulajdoni lapja.
Ilyenkor a földhivatalba érdemes a magasabb összegű díjat megfizetni, mert egyébként 30 nap kb. mire átfut a rendszerbe egy ilyen bejegyzés törlése. Nálunk az eladói oldalról volt, hogy ők fizettek a magasabb összegű díjat a földhivatalba. Nekik is érdekük volt az ingatlan eladása. Érdemes folyamatos kapcsolatba lenni az eladóval vagy aki ez esetben intézi. Ügyvédet keress mindenképp előtte, akivel át tudod beszélni ezt az ingatlan vásárlást. Illetve a bankba is érdeklődd meg, mert elképzelhető hogy Csok esetén szigorúbbak a szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!