Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 30 milliós Pesti ingatlan...

30 milliós Pesti ingatlan megvétele mellett milyen plusz költségek vannak?

Figyelt kérdés
Adott egy 30 milliós lakás Pesten, nagyon erősen gondolkodom a megvételén, valaki tud segiteni nekem abban, hogy egy ilyen áru ingatlannál milyen plusz költségek vannak? Előre is köszönöm
nov. 29. 14:03
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Erre így nem lehet megmondani a pontos választ. Lesz ügyvédi költséged, ami lehet 50ezer, de akár 500 ezer is, attól függ kihez mész. Aztán lesz illeték, ami 0-4% között lesz, plusz lehet nem is kell egyáltalán fizetni, az is lehet, hogy lesz mit beszámítani. Lesznek földhivatali illetékek. Ha hiteles lesz, akkor annak is van díja, értékbecslő is kell. Energetikai tanusítványt az eladónak kellene állni, de láttam már, hogy a vevő intézte. Szóval ezer dologtól függ.
nov. 29. 14:14
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Hitellel szeretnék vásárolni.

A bankban ezeket elfogják mondani majd hogy miket kell még elintézni?

nov. 29. 14:20
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
A bank nem fog neked arra pénzt adni, hogy ügyvédet meg illetéket fizess. Kalkuláld bele a saját pénzedbe, hogy azokat ki kell fizetned. Az illetékre lehet amúgy részletfizetést kérni, ha most nem tudod kifizetni. A bank amúgy nem is neked fog utalni, hanem az eladónak.
nov. 29. 14:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Hármas, nem azt kérdeztem hogy a bank ad e nekem pénzt ezekre. Hanem elfogja e mondani hogy milyen teendők vannak még az ingatlanvásárlása mellett?
nov. 29. 14:28
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

Nem. A bankosnak semmi köze ehhez. Ha hiteles lesz, akkor azt el fogják mondani, hogy értékbecslő kell, sőt kontaktot is adnak hozzá, hogy elrendezd. Közjegyző is kelleni fog, de az is a te reszortod lesz.

De ügyvédet neked kell keresni, ő majd elmondja a részleteket az adásvételi szerződéssel, illetékkel, esetleges illetékkedvezménnyel, energetikai tanúsítvánnyal, stb, kapcsolatban. Földhivatali dolgokat is intézni szokták általában.

Aztán ha már tiéd a lakás, akkor mehet az összes közüzemi meg hasonló szolgáltatók átírása. Ez már nagyrészt megy online, ha nem akarsz mindenhová személyesen berohangálni.

nov. 29. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:
41%
15 millió felújításra
nov. 29. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
30 millióért vagy egy seprűtárolót kapsz vagy valami düledező rettenetet, szóval 2-3 millió az adminisztratív dolgokra, meg minimum 10 a lakhatóvá tételre.
nov. 29. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Lehet én leszek a kivétel, de nekem mindent mondtak a bankba. Például melyik iratanyagokat hol kell leadni. Vagy hova kell menni a közjegyzőhöz és mikorra. Ők egyeztettek időpontot. Gondolom ő is a bank szerződött partnere vagy ilyesmire tudok gondolni. Gyorsan jelentkezett a bank értékbecslője is az eladónál, erre sem kellett sokat várni. Nálunk az eladó ügyvédjéhez mentünk egyéb okok miatt, de ott is mindent mondtak. Például az adásvételi szerződést vigyem be a bankba.

Szóval fogsz tudni mindent, ezen nem kell aggódni, de abba az időszakba csak kapkodni fogod a fejed. Én se voltam tisztába előtte az egésszel, mert első ingatlan vásárlás volt szintén hitellel kombinálva, de sikerült megugrani a folyamatot. Jó néhány szabadságot érdemes erre tartalékolni. Nem mondom hogy nem voltak álmatlan éjszakaim abba az időszakba, sokat kell rohangálni össze-vissza. Eladóval egyeztetni neki mikor jó az időpont ahova közösen kell menni.

Az utána lévő közmű átírás lesz még az igazi csemege majd a végére. Megint egy-két nap szabadság az ügyintézés miatt.

nov. 29. 20:38
 9/10 anonim ***** válasza:

#7 Lakást azért lehet 30 millió körül találni Pesten is. Igaz kisebb már a választék, és vagy nagyon apró, vagy a "világ végén" van, vagy tényleg felújítandó. De azért 10 millióba csak nem kerül 20-30 m2 "lakhatóvá tétele".

Például ez elég szépnek tűnik belül, belváros is, és pont 30 millió. Mondjuk a társasház meg a környék itt lehet eléggé nyóckeres, ami nagyon nem elhanyagolható szempont. :)

[link]

nov. 30. 14:00
 10/10 anonim ***** válasza:
@9 A város jelenleg talán legrosszabb utcájában, a lehető legdrágább fűtési opcióval, felújítandó fürdővel. Jó eséllyel drogdíler a szomszéd és elég sok a pillagókéses kismanó. Nyilván lehet találni még ennél is olcsóbb szuterént.
nov. 30. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!