30 milliós Pesti ingatlan megvétele mellett milyen plusz költségek vannak?
Köszönöm! Hitellel szeretnék vásárolni.
A bankban ezeket elfogják mondani majd hogy miket kell még elintézni?
Nem. A bankosnak semmi köze ehhez. Ha hiteles lesz, akkor azt el fogják mondani, hogy értékbecslő kell, sőt kontaktot is adnak hozzá, hogy elrendezd. Közjegyző is kelleni fog, de az is a te reszortod lesz.
De ügyvédet neked kell keresni, ő majd elmondja a részleteket az adásvételi szerződéssel, illetékkel, esetleges illetékkedvezménnyel, energetikai tanúsítvánnyal, stb, kapcsolatban. Földhivatali dolgokat is intézni szokták általában.
Aztán ha már tiéd a lakás, akkor mehet az összes közüzemi meg hasonló szolgáltatók átírása. Ez már nagyrészt megy online, ha nem akarsz mindenhová személyesen berohangálni.
Lehet én leszek a kivétel, de nekem mindent mondtak a bankba. Például melyik iratanyagokat hol kell leadni. Vagy hova kell menni a közjegyzőhöz és mikorra. Ők egyeztettek időpontot. Gondolom ő is a bank szerződött partnere vagy ilyesmire tudok gondolni. Gyorsan jelentkezett a bank értékbecslője is az eladónál, erre sem kellett sokat várni. Nálunk az eladó ügyvédjéhez mentünk egyéb okok miatt, de ott is mindent mondtak. Például az adásvételi szerződést vigyem be a bankba.
Szóval fogsz tudni mindent, ezen nem kell aggódni, de abba az időszakba csak kapkodni fogod a fejed. Én se voltam tisztába előtte az egésszel, mert első ingatlan vásárlás volt szintén hitellel kombinálva, de sikerült megugrani a folyamatot. Jó néhány szabadságot érdemes erre tartalékolni. Nem mondom hogy nem voltak álmatlan éjszakaim abba az időszakba, sokat kell rohangálni össze-vissza. Eladóval egyeztetni neki mikor jó az időpont ahova közösen kell menni.
Az utána lévő közmű átírás lesz még az igazi csemege majd a végére. Megint egy-két nap szabadság az ügyintézés miatt.
#7 Lakást azért lehet 30 millió körül találni Pesten is. Igaz kisebb már a választék, és vagy nagyon apró, vagy a "világ végén" van, vagy tényleg felújítandó. De azért 10 millióba csak nem kerül 20-30 m2 "lakhatóvá tétele".
Például ez elég szépnek tűnik belül, belváros is, és pont 30 millió. Mondjuk a társasház meg a környék itt lehet eléggé nyóckeres, ami nagyon nem elhanyagolható szempont. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!