Milyen jogszabályok vannak ház eladással és ház megvétellel kapcsolatban?
Első körben beszéljetek azzal az ügyvéddel, aki az Adásvételit írta, hiszen neki a Ti jogaitokat is képviselni kell.
Jó lenne pontosan tudni, mi volt a hitelkérelem elutasításának pontos oka (úgy sejtem, támogatást is kért volna a vevőtök, azért lenne számára fontos, hogy legalább komfortos legyen a megvásárolandó lakás, ezért próbált pl kályhát odavinni.)
Ha a ház az igénylési alapfeltételeknek sem felelt meg, pl nincs benne fűtés, konyha, stb, akkor az ügyvéd is hibázott, hiszen neki ismernie kell a támogatási törvényt, erre fel kellett volna hívni a figyelmeteket.
Kevés az infóm, nem lehet belőle kideríteni, mi történt pontosan, az viszont ütközik semmilyen jogszabályba, ha a vevőnek kulcsot adtok, hiszen vannak olyan eladások, ahol a vevő már évek óta benne lakik ingatlanban, mint pl bérlő és ezt veszi meg, tehát akár oda is költözhetne, ha Ti megengednétek, de nyilván ez nektek jelen esetben nem érdeketek.
Én is segítettem már úgy hitelt összehozni ügyfeleknek, hogy meg kellett oldani a fűtést, vagy a vizet, a konyhát, stb az eladandó házban, nincs ebben semmi bűnös dolog, de ha a ház nem felel meg az alapszabályoknak, akkor egyértelmű az elutasítás.
Az a probléma, hogy sem a vevőt, sem az eladót nem tájékoztatta senki sem a bank, sem az ügyvéd) a CSOK (Családok Otthonteremtési Kedvezménye) feltételeiről.
A házatok sajnos nem felel meg az alapkövetelményeknek, de ezt előre lehetett volna tudni, ha valaki segít a vevőtöknek eligazodni a CSOK-ra vonatkozó kormányrendeletről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!