Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A CSOK hitelnel teljesen fix...

A CSOK hitelnel teljesen fix a törlesztő és a kamat? Nem tud elszállni?

Figyelt kérdés

Úgy nőttem fel, hogy láttam mi történik a svajci frank alapú hitelekkel.... ezért félek s hiteltol.

De úgy tudom a csok teljesen fix.

Ez igaz?

okt. 30. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
HA ugyanabban a pénznemben veszed fel a hitelt, amiben fizeted, akkor nem tud elszállni!
okt. 30. 09:45
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Kivéve, ha nem teljesíted a kötelezőt.
okt. 30. 09:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Forintalapú hitel nem tud elszállni úgy, mint a svájci frank (vagy más deviza) alapú hitel, mert nincs köze az árfolyamhoz.

Ellenben ha nem teljesíted a CSOK hitel feltételeit és nem születnek meg a vállalt gyerekek, akkor büntetőkamattal kell visszafizetni a pénzt, ami nem jó buli. Ezért kell ésszel vállalni a gyerekeket.

okt. 30. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Na tegyünk helyére pár dolgot.

1. Attól, hogy anno a semmire osztogatták a devizahiteleket és a sok pénzügyi analfabéta ész nélkül vette fel őket, a hitel maga még nem rossz dolog. Nekem is volt svájci frank hitelem, de sokakkal ellentétben és beleszámítottam az árfolyamemelkedést és tudtam fizetni. A fizetésem 18%-a volt a hitel, mikor felvettem, amikor elszállt a frank, akkor volt 27%-a. Nem örültem neki, de bírtam, mert nem maxoltam ki magam, mit a sok hülye.

2. Forintalapú hitelnél árfolyamkockázat nincs, max a kamat változhat, de ennek elejét lehet venni egy fix kamatozású hitellel. Az más kérdés, hogy 5 éve még nagyonis megérte a fix kamatot választani, mert alacsony kamatkörnyezet volt, ma már korántsem biztos, hogy megéri bebetonozni egy magas kamatot.

3. Mielőtt CSOK vagy bármely egyéb hitelt vennél fel, talán tájékozódj, kerülj képbe a dolgokkal, mert nekem úgy tűnik, hogy erőn felül vállalnál hitelt is, gyereket is.

okt. 30. 10:44
 5/7 A kérdező kommentje:
A család jovedelmenek max 20%-q lenne hitel, és csak plusz 1 gyereket akarunk, amit nem a hitel miatt vállalunk. Csak gondoltuk a 6-7%-nal ami van, jobban megeri a csok hitel a 3% miatt.
okt. 30. 15:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha teljesül a vállalt gyerek és vidáman ki tudjátok gazdálkodni a törlesztőrészletet (ahogy írod, ez rendben lenne), akkor valóban, a CSOK hitel a maga 3%_os kamatával jó ajánlat.
okt. 30. 15:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 Ez dícséretes, okos ember nagyon max a jövedelme 30%-át költi hitelre. Ebben az esetben a CSOK hitel teljesen jó.
okt. 30. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!