Tényleg ennyire gáz, ha valakinek 10 millió forintos diákhitel tartozása van, amit amúgy becsületesen fizet? Akárki megtudja rólam, mindig úgy néznek rám mint aki szellemet látott.
Ha az a pénz a mai napig is megvan és a befektetési számládon tartod, ami éves szinten minimum 40-200% közötti hozamot termel, akkor nem gáz.
Akkor sem gáz, ha csak a harmada van meg, de éves szinten minimum 30-150% hozamot termel.
Ha nincs meg, mert elköltötted, akkor mindenképpen gáz.
Az is gáz, hogy másokkal beszédtéma a pénzügyeid.
A pénzügyeim, a farkam mérete és az, hogy megvolt a kis új kollegina meg a főnök felesége, az csak rám tartozik.
Egyáltalán nem gáz, az egy nagyon olcsó finanszírozási forrás, az infláció magasabb, mint a kamata. Ha tehetném én is felvennék annyit amennyit csak lehet belőle.
Az előttem szólók lehet, hogy nincsenek annyira képben a pénzügyek terén, nem érdemes rájuk odafigyelni. Például a pénzügyek tabusítása is egy olyan jelenség, ami hozzájárul a társadalom akut pénzügyi analfabetizmusához.
"Mégis mindenki azt mondja, hogy milyen felelőtlen döntés volt."
Én nem mondom.
Az ember élete során vannak olyan szakaszok, amikor több a szükséglete (lakás, tanulás, munkához elengedhetetlen autó, stb.), mint a bevétele. Máskor meg a jövedelme több. Ezek között az egyensúlyt a hosszútávú hitel teremti meg.
Szóval a hitellel nincs baj, ha az ember a kapott pénzt értelmes dologra költi és várhatóan meg lesz a visszafizetés alapja.
"és várhatóan meg lesz a visszafizetés alapja"
meglesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!