Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tényleg ennyire gáz, ha...

Tényleg ennyire gáz, ha valakinek 10 millió forintos diákhitel tartozása van, amit amúgy becsületesen fizet? Akárki megtudja rólam, mindig úgy néznek rám mint aki szellemet látott.

Figyelt kérdés
5 éven keresztül végig a maximális összeget vettem igénybe, mert kellett. Most van egy jól fizető állásom, a minimális törlesztő több mint háromszorosát tudom előtörleszteni minden hónapban, 2030-ra nullán leszek. Mégis mindenki azt mondja, hogy milyen felelőtlen döntés volt.

okt. 12. 13:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Nem gáz, nyilván szerencsésebb, akinek nem kellett felvenni. De nem lehet mindenki pénzes családban.

Én előszőr ott hagytam az egyetemet, mert zavart, hogy semmire nincs pénzem, hitelt nem akartam felvenni. Elkezdtem dolgozni, mostanában mentem vissza újra levelezőn az egyetemet. Nincs hitelem, de a fizetésem kevés, amíg nem lesz piacképesebb tudásom.

Mindenkinek más az útja, nem érdemes máshoz hasonlítható magad.

Könnyen beszél, akinek a szülei ki vannak tömve pénzzel és az egyetemi tanulmányok alatt sem kell lakbért, rezsit, kaját fizetni stb.

okt. 13. 12:40
 12/15 anonim válasza:
51%
Nem gáz semennyire.. én is kénytelen vagyok felvenni a szabadfelhasználásút, mert nem tudok dolgozni orvosi egyetem mellett, talán jövőre, 5. Sikerül, de enélkül kizárt hogy tudnám folytatni a tanulmányaim
okt. 14. 12:25
 13/15 anonim válasza:
0%

hááát...

ha megszűnik a munkaviszonyod, akkor lehet h nem tudsz fizetni. valamint mindig nőni fog a kamat. nekem is azr mondták és leírták a szerződésbe, hogy nem fog nőni, de mégis nőtt. az volt még írva, hogy fix a határidő, de mégis megnyújtották.

Én nekem 3 milliós tartozásom volt, ami 5 évig kellett volna tartania, de mindig meghosszabbították ok nélkül. szerencsémre nem szünt meg a munkaviszonyom. de inkább összegyűjtöttem a maradékot, ami 700 ezer volt és befizettem, mert nem akartam h állandóan meghosszabbítság. az 5 évből már 7 lett és ok nélkül emelkedett az összeg, mondván h emelkedett a kamat stb. mint írtam a szerződésbe más volt.

sokan pedig azt mondták nekem h amint megszűnt a munkaviszonyuk rögtön végrehajtóval levették az összegeket vagy ha nem volt elég, akkor elvették ami a nevükön volt motor, autó és ház. volt akinek csak 500 ezer ft tartozása volt, de nem akarták megvárni h legyen munkahelye stb. a 47 milliót érő házát elis vették...

tehát... én nem tudom h milyen emberek vannak itt h ilyesmikre nem akarnak figyelmeztetni...

okt. 21. 01:33
 14/15 anonim válasza:
nem, mert vissza fizeted
okt. 26. 17:31
 15/15 anonim válasza:
0%

ha megszűnik a jelenlegi munkaviszonya, akkor... a bank elbírálharja, hogy nincs bejelentett munkaviszonya és rögtön bíróság álltal vagy nélküle megszüntetheti a hitelt és végrehajtóval behajthatja az összeget, amely azt jelenti h elvehetik azt ami a neveden van motor, autó, lakás, ház stb.

de nem kell hinni nekem. majd megtapasztalod!

okt. 26. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!