Miért mondják azt hogy erre hülyeség a diákhitel?
"de csak a tanulmányaim végeztével kell elkezdeni a törlesztést. Az pedig 3 év múlva lesz."
És ugye tudod, hogy az 3 évig kamatozik?
3 év után, ha nem fizetsz rá semmit, akkor 881 ezer lesz a tartozás.
Ha 3 év alatt ki akarod fizetni utána az havi 27ezres törlesztő.
Egy olyan dologra fogsz kifizetni 972ezret, ami akkor már meg se lesz jó eséllyel.
Én nem csinálnám, de te felnőtt ember vagy el tudod dönteni mit csinálsz...
"Erre tényleg hülyeség volt felvenni?"
Hát ha már túl vagy rajta, akkor mindegy...
Még mindig dolgozhatsz raja, hogy már a tnaulmányaid alapján elkezd törleszteni, amikor épp pénzhez jutsz.
"még egyetemre járok nappali szakon és nem tudok mellette dolgozni"
Elég sok ember dolgozik egyetem mellett. Itt volt a nyár is.
Beugró munkák is vannak.
Nyilván kényelmesebb a hitel, de ha annyira akartad volna ezeket a cuccokat, akkor megdolgoztál volna érte.
Elmúltál 18 éves, lassan ideje lenne megdolgozni azért, ha akarsz valamit, ahelyett, hogy készen az öledbe hullik. A gyerekkornak vége...
Jajj, miért csináltál ilyet??
Kamatozik... Sokkal jobban jártál volna, ha részletre vetetsz valakivel, vagy megpróbálsz te venni részletre. Vagy gyűjtesz..
Már mindegy, de igazuk van a válaszolóknak, ide felnőni.
Én is mindig akartam egy gamer laptopot. Először vettem egy olcsóbbat, ami elvitte nehezen a wichert és hasonlókat.
Vártam, gyűjtögettem egyetem mellett, most van egy olyan lapim, ami a legtöbb újabb játékot viszi és ha kedvem támad mondjuk egy Alan Wake kaliberű játékhoz, akkor veszek ramot vagy új videókártyát..
Nem éri meg a játszás azt, hogy eladósodj...
Azt állítod, hogy nincs elég időd és képzettséged egyetem mellett megkeresni azt a pénzt, amire szükséged van.
Ezért hitelt veszel fel egy "gamer pc"-re, ami definíció szerint arra való, hogy az állítólag nem létező idődet töltsd vele és hogy képzettebb sem leszel tőle, az is biztos.
Konkrétan önsorsrontásra veszel fel hitelt, ami valljuk be, nem tűnik nagyon ésszerűnek.
Azért volt hülyeség, mert a Diákhitel arra való, hogy befektess a jövődbe - ha például máshogy nem tudod finanszírozni a tanulmányaidat. Unokaöcsém egyetemre jár, otthonról nem tudják támogatni, így ő a tanulmányai mellé gondolkodik a diákhitelen, de csak akkor, ha nem talál valami melót, amit tud az egyetem mellett is végezni, hogy megéljen.
Te viszont nettó szórakozásból vetted fel, ez tényleg a lehető legbutább formája a diákhitel felhasználásának.
Alapvető dolog, hogy csak olyasmire szabad hitelt felvenni, ami valamilyen szinten előre visz. Akár karrierben, akár anyagilag, akár csak könnyebbséget vagy függetlenséget jelent. Olyasmire, ami csak a szórakozást szolgálja, butaság hitelt felvenni, mert ha nem tudod zsebből kifizetni, akkor NEM engedheted meg magadnak.
Saját lakásra lehet hitelt felvenni.
Egy autóra, amivel gyorsabban tudsz munkába érni vagy több pénzt keresni szintén oké.
Laptopra, ha azzal pénzt keresel, úgyszintén.
TV-re, telefonra, konzolra, nyaralásra butaság!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!