Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért mondják azt hogy erre...

Miért mondják azt hogy erre hülyeség a diákhitel?

Figyelt kérdés
Igényeltem 750 ezer Forintot diákhitel formájában, egy összegben. Amikor megkérdezik tőlem hogy mire vettem fel, amikor elmondom mindenki nevet és azt mondják hogy erre baromság hitelt felvenni. Az a helyzet hogy szeretnék egy új telefont és egy gamer pc-t. Diákhitel nélkül egyiket sem tudnám megvenni mert még egyetemre járok nappali szakon és nem tudok mellette dolgozni, szüleimnek pedig nincs annyi pénze hogy ezeket megvegyék nekem. Tudom hogy a hitelt törleszteni kell, hogy az is egy költség de csak a tanulmányaim végeztével kell elkezdeni a törlesztést. Az pedig 3 év múlva lesz. És remélhetőleg hamar találok majd munkát a diplomámmal. Szóval mit gondoltok? Erre tényleg hülyeség volt felvenni?

aug. 28. 08:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Butaságot csináltál.
aug. 28. 14:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Egy diákhitel nem kamatozik olyan durván mint egy rendes hitel.
aug. 30. 23:02
 13/14 anonim ***** válasza:
De kb. 200.000 forinot fogsz kidobni az ablakon.. Ha majd eljön a felnőtt élet, rá fogsz jönni, hogy az a 200 ezer is nagyon kéne..
aug. 30. 23:23
 14/14 anonim ***** válasza:

#12 - Lehet, de a rendes hitelt első naptól fizeted. A diákhitel meg 3 évig csak kamatozik-kamatozik-kamatozik.

Ha évente nem fizeted ki a kamatot, akkor nőni fog a tartozásod folyamatosan.

És a 8%-os hitel drága, és az ne egy érv, hogy bezzeg a rendes személyi kölcsön meg 12% lenne.

aug. 30. 23:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!