Beleférhet még ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ahhoz, hogy pontosabb választ tudjatok adni, nekem is pontosabb információkat kell közölnöm, szóval egy kicsit részletesebb lesz az írásom. Kérem, csak azok szóljanak hozzá akik építő jelleggel teszik ezt, minden más esetben nagyon felesleges időt fordítani rá.

Szóval... A pénzzel alapvetően jól bánok szerintem. Azonban az életünkben van egy dolgokat meghatározó dolog, ami az idő. Na itt a kettőt teszem rajtvonalra...

Gyakorlatilag jól keresek, a fizetésem havi 800 és 1M, illetve párom is hozzátesz 300-at. Vagy én az övéhez, ez most mindegy.

Vettem egy házat teljesen önerőből, azonban a felújításhoz hitelért nyúltam (most 8.6 misinél jár) ugyanis nagyon haladni kellett. Fix fotint kamatozású... személyi kölcsön, nincs teher semmin. Van három autóm, ezek is önerőből lettek megvásárolva. Az okot hagyjuk most, hogy miért de nem akarok egyet sem eladni mert mindegyiknek megvan a maga funkciója. Volt korábban egy prémium autóm is, de azt eladtam, mert annak az értékét tettem a ház árához amit így tudtam megvásárolni. Na és most indul a pénz és az idő a rajtról. 33 éves vagyok, és szeretnék még élni, vagyis szeretnék újra egy prémium autót amiben betehetem a kedvenc zenémet és gurulhatok vele. Azért nem kell itt ferrarira gondolni, ez egy 5 millás autó lenne, a márka mindegy. Nem is autó a lényeg, hanem az életérzés amit ad. Na jelenleg ezt is csak hitelből tudnám fedezni ami elsőre riasztóan hangozhat de ha jobban megvizsgálom, még annak a törlesztőinek a fizetése mellettbis félre tudnék tenni havonta 350-400at úgy, hogy rezsi, kaja stb minden ki van fizetve. Van euróban magamnak félrerakvavegy kis megtakarításom is. Szóval az érdekelne, hogy mások vagyis ti, hogyan döntenétek ilyen helyzetben? Ha várok, elszaladnak a fiatal éveim . Na jó, nem mert kb 3 év múlva kb ki lenne fizetve a hitelem, és önerőből meglenne az autóra is. De nem akarnék annyit várni és úgy érzem, most van erre szükségem.

Mellesleg korábban volt egy 3.5 misis hitelem de kb fél év után én a fennmaradót kifizettem a banknak végrörlesztéddel. De ez egyébként mellékes. Kíváncsi vagyok a véleményekre. Köszönöm! Üdv :)

okt. 14. 09:44
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
De te is azzal foglalkozol, hogy mennyi van. Az titeket ne érdekeljen ez csak dolog. Engem egyéb szempontból érdekelt volna a véleménye néhány ember véleménye de jóformán senki nem onnan közelítette meg ahonnen kellett volna. Ha nekem 6 autóm van akkor mi van? A kérdés nem arra vonatkozott és kész. De egyébként én is arra hajlok jobban, hogy ezt ami van mielőbb kicsengetem aztán összeszedek egy másik verdára és kész. Csak hát a besavanyodottságotok miatt végig csak kötözködni tudtatok meg beszólogatni.
okt. 14. 20:45
 32/40 anonim ***** válasza:
Ja, mindenki besavanyodott, aki nem irracionális. Értem.
okt. 14. 20:57
 33/40 A kérdező kommentje:
Na és ez után meg gondolom én lennék a nagyképű meg a felvágós ha azt válaszolnám, hogy ami neked irracionális az nekem természetes és egyáltalán nem okoz gondot. De most mit is mondhatnék erre de komolyan... tényleg ez a legnagyobb bajotok :D hihetetlen
okt. 14. 21:17
 34/40 anonim ***** válasza:
57%
esküszöm ez a csávó teljesen hibbant :D :D :D nem gondoltam volna, hogy valakiben lehet ennyi kisebbségi komplexus és ego egyszerre :D
okt. 14. 21:19
 35/40 anonim ***** válasza:

Nem a pénz miatt irracionális, baromira nem arról szól a dolog, hogy tudod-e fizetni vagy nem. A leírtak alapján tudod, csak épeszű ember nem halmozza a hiteleket egy szaros autó miatt. Egy NEGYEDIK autó miatt. Mert ma még nem okoz gondot, holnap meg te sem tudhatod, mi lesz.

Egyébként ha ez neked egyáltalán nem lenne gond, nem vívódnál rajta.

okt. 14. 21:26
 36/40 anonim ***** válasza:
Megteheted? Meg. Ésszerű? Nem. Innen neked kell eldöntened, nem nekünk. Te pénzed, te életed, te hiteled.
okt. 14. 21:29
 37/40 A kérdező kommentje:
Hát persze, hogy én vagyok a hibbant. Ez tök egyértelmű. Én megkérdezem, hogy szerintetek milyen ételeket készíttessek egy ünnepi vacsorára és ti beleálltok, hogy én miért akarok ilyen dologra költeni, miért nem jó a zsíros kenyér? Sőt, egyáltalán miért ünnepelünk? Na ezt csináljátok és még én vagyok a hibbant. :D szerintem meg fordítva de mindegy. :D igen, egyetértek azonban azzal aki azt mondja, hogy alapvetően hitelt erre felvenni hülyeség. Pusztán ütköztetni akartam ama ténnyel ezt a dolgot, hogy nem élünk örökké és hogy hogyN lehet ezeket az időszakokat a legjobban kiaknázni. Nem kell félreérteni ezt sem, nem arról beszélek, hogy egyszer élünk és ezért el kell adósítani magunkat.
okt. 14. 21:45
 38/40 anonim ***** válasza:

"Hát persze, hogy én vagyok a hibbant."

Az első lépés a gyógyulás felé mindig a beismerés, ez egy nagyon jó jel!

"Én megkérdezem, hogy szerintetek milyen ételeket készíttessek egy ünnepi vacsorára és ti beleálltok, hogy én miért akarok ilyen dologra költeni, miért nem jó a zsíros kenyér?"

Nem, nem, semmi ilyet nem kérdeztél, ez gusztustalan csúsztatás. Te azt kérdezted, hogy anyukádék átjönnek ebédelni ketten, és már ugyan megfőztetek 5 fogást, de szeretnél még kettőt, csak ahhoz kölcsön kéne kérned a szomszédtól, mert csak jövőhéten lesz fizu, de amúgy a szüleid nem szoktak enni, amikor átjönnek.

"igen, egyetértek azonban azzal aki azt mondja, hogy alapvetően hitelt erre felvenni hülyeség."

Na, megy ez neked.

"Pusztán ütköztetni akartam ama ténnyel ezt a dolgot, hogy nem élünk örökké és hogy hogyN lehet ezeket az időszakokat a legjobban kiaknázni."

Attól, hogy nem élsz örökké nem muszáj idióta döntéseket hozni, csak mert viszket a tenyered. Amikor a család meg gyerekek mellett döntöttél, akkor lemondtál mindenféle ilyen jellegű meggondolatlan költekezésről.

"Nem kell félreérteni ezt sem, nem arról beszélek, hogy egyszer élünk és ezért el kell adósítani magunkat."

Hát de paszmek, szószerint erről beszélsz oldalak óta. SZÓ SZERINT.

okt. 15. 09:05
 39/40 A kérdező kommentje:

38-as. Túl sok előítélettel közelíted meg a dolgot, e mellett a szarkazmus jellemzi az írásodat ami szerintem sokkal gusztustalanabb (akár elmondható így a személyiségedről is) mint az álltalad félreértelmezett példám ugyanis nem kérdeztelek meg arról, hogy te feleslegesnek tartod a további két fogást vagy sem. De igen, átvitt értelemben ezt kérdeztem, nem kéttem meg egyikőtöket sem, hogy merüljön el a részletekben már csak azért sem mert további anyagi hátteremről semmit nem tudtok.

Az, hogy te szándékosan félreértelmezed a mondandómat, hogy te beleköthess az a továbbiakban is arról árulkodik, hogy mennyire jellemtelen vagy és pejoratív.

Az egyetlen dolog amivel egyet tudok érteni az utolsó irományodban az az, hogy annak ellenére, hogy nem élünk örökké nem ad okot arra, hogy hülyeségeket csináljunk. Ez nagyon igaz csak itt továbbra sem tudod, hogy nekem mikor esik le nagyobb összeg ÉPPEN EZÉRT vázoltam fel így a dolgot, hogy a leírt körülmények mellett könnyedén visszafizetek mindent de lehet, hogy csak egy év múlva. Ennek tudatában ki cselekedne így és ki cselekedne úgy.

A jelenlegei írásaidnál sokkal-sokkal többert ért volna egy egyszerű igen vagy egy egyszerű nem ha már higgadtan kész érvekhez kapcsolva képtelen vagy a véleményedet kifejteni. És itt szeretném is lezárni. Üdv!

okt. 15. 09:56
 40/40 anonim ***** válasza:

#38: Továbbra is azt rovod fel fő bűnünknek, hogy azokkal a részletekkel foglalkozunk, amiket leírtál és nem azokkal, amiket nem. :D :D :D Ezzel egyszerűen nem tudok mit kezdeni, totál elmebaj. De a kedvedért leegyszerűsítem a dolgot:

NEM!

okt. 15. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!