Beleférhet még ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ahhoz, hogy pontosabb választ tudjatok adni, nekem is pontosabb információkat kell közölnöm, szóval egy kicsit részletesebb lesz az írásom. Kérem, csak azok szóljanak hozzá akik építő jelleggel teszik ezt, minden más esetben nagyon felesleges időt fordítani rá.

Szóval... A pénzzel alapvetően jól bánok szerintem. Azonban az életünkben van egy dolgokat meghatározó dolog, ami az idő. Na itt a kettőt teszem rajtvonalra...

Gyakorlatilag jól keresek, a fizetésem havi 800 és 1M, illetve párom is hozzátesz 300-at. Vagy én az övéhez, ez most mindegy.

Vettem egy házat teljesen önerőből, azonban a felújításhoz hitelért nyúltam (most 8.6 misinél jár) ugyanis nagyon haladni kellett. Fix fotint kamatozású... személyi kölcsön, nincs teher semmin. Van három autóm, ezek is önerőből lettek megvásárolva. Az okot hagyjuk most, hogy miért de nem akarok egyet sem eladni mert mindegyiknek megvan a maga funkciója. Volt korábban egy prémium autóm is, de azt eladtam, mert annak az értékét tettem a ház árához amit így tudtam megvásárolni. Na és most indul a pénz és az idő a rajtról. 33 éves vagyok, és szeretnék még élni, vagyis szeretnék újra egy prémium autót amiben betehetem a kedvenc zenémet és gurulhatok vele. Azért nem kell itt ferrarira gondolni, ez egy 5 millás autó lenne, a márka mindegy. Nem is autó a lényeg, hanem az életérzés amit ad. Na jelenleg ezt is csak hitelből tudnám fedezni ami elsőre riasztóan hangozhat de ha jobban megvizsgálom, még annak a törlesztőinek a fizetése mellettbis félre tudnék tenni havonta 350-400at úgy, hogy rezsi, kaja stb minden ki van fizetve. Van euróban magamnak félrerakvavegy kis megtakarításom is. Szóval az érdekelne, hogy mások vagyis ti, hogyan döntenétek ilyen helyzetben? Ha várok, elszaladnak a fiatal éveim . Na jó, nem mert kb 3 év múlva kb ki lenne fizetve a hitelem, és önerőből meglenne az autóra is. De nem akarnék annyit várni és úgy érzem, most van erre szükségem.

Mellesleg korábban volt egy 3.5 misis hitelem de kb fél év után én a fennmaradót kifizettem a banknak végrörlesztéddel. De ez egyébként mellékes. Kíváncsi vagyok a véleményekre. Köszönöm! Üdv :)

okt. 14. 09:44
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Na figyeljetek okostónik!

Kötözködni menjetek nyugodtan oda, ahol kíváncsiak erre de ne itt mert engem nem érdekel. Leírtam már kétszer, megértem, hogy gyenge a felfogásotok ezért megteszem harmadszor is.

Peeersze tegyél jelzálogot a házra, terheltesd le pár misiért cserébe... sokeszű és még tanácsot is osztogat.

Az, hogy én milyen mezőnyben vagyok azt te egyáltalán nem tudhatod, mint ahogy azt sem, hogy ezen kívül nekem milyen anyagi javaim vannak, és nem is volt a kérdésemben indokolt beszámolnom erről. :)

Ami az autókat illeti igen, van egy nekem, van egy páromnak, van egy munkásautó amit kifejezetten a felújítás idejére vettem, hogy magamnak szerezzem be az árut és még szeretnék egy hobbiautót. Ennyi. Mi olyan nagy ügy ebben? Persze tudom, egyesek csak ülnek a babérjaikon és sokkal könnyebb abba beleállni interneten akinek vélhetően van valamilye mint megmozdulni és megcsinálni a magad életét. Ha lenne egy kis agyatok akkor rádöbbenhetnétek, hogy ez egy átmeneti állapot nálam ami a hitelt érinti és én ezt nem is kívánom végig törleszteni hanem egybe szeretném visszaszolgáltatni. Ez is nyilván azért van mert rossz mezőnybe képzelem magamat. Na de amin a vége ennek az egésznek, hogy már én vagyok a közbiztonságot veszélyeztető bmw-s surmó. Ide jutottunk a kérdésből. Pffff. Megjegyzem volt német prémium autóm és még meg akarjátok nekem magyarázni mi mennyibe kerül. Igen b@zdmeg tudom, 10 hónap alatt 2.5 millát költöttem rá de akkor is szerettem és még most is meglenne ha nem vettem volna házat. Gyökerek. Na szevasztok további jó fröcsögést a nyomorotokban :)

okt. 14. 14:26
 22/40 A kérdező kommentje:
Erről beszéltem. Az ostobaságod határtalan, én pusztán egy pénzügyi helyzet kapcsán kértem értelmes (mondom ÉRTELMES) esetleg hasonló cipőben járó emberek véleményét. Szóval a kérdés nem neked szólt. Viszlát :)
okt. 14. 14:44
 23/40 anonim ***** válasza:

1. Ha már felmerül benned, hogy megengedhetsz-e valamit magadnak vagy sem akkor egyértelműen NEM a válasz. Hiszen ha beleférne a költségvetésbe akkor nem kell ezen elgondolkodni.

2. Ha belefér akkor miért másoktól várod a megerősítést rá? Így olyan mintha dicsekedni akarnál vele. És ahány ember annyi féle kötési szokás. Ki autót akar venni, ki még többet befektetni, ki ritka porcelánokar gyűjteni stb., stb., stb.

Látod, nem megerősítést kaptál hanem lebeszélést. Egy veled, megegyező véleményt vártál. És mivel nem kaptad meg, így csak magadnak próbáltad bizonygatni, hogy itt mindenki hülye csak te vagy helikopter.

Egy intelligens ember meg se kérdezte volna ezt vagy ha igen és nem olyan választ kapott volna amit szeretett volna akkor telibef*sta volna az egészet és nem reagált volna rá semmit.

okt. 14. 14:55
 24/40 A kérdező kommentje:

26os tévedések vígjátéka.

Pusztán csak bosszantó, hogy elkezdek beszélni "A"-ról és mindenki más totál másról. Ha lett volna (de nem volt) aki leírta volna azt, hogy figyelj, megértem a szitut de nem folynék ilyenbe bele mert a bankvilágról nem sok jót hallani akkor azt mondanám, hogy igen, igazad van! De ne beszéljünk már itt jelzálogról meg ilyenekről mikor nem is ez volt a kérdés. Pusztán a hitelnek a tudata az ami engem nem tölt el jó érzéssel pedig tudom jól, hogy simán ki tudom fizetni. Megengedhetném magamnak, tudom, hogy alapvetően jól ki tudnŵk szállni a játékból, csupán a mai bizonytalan pénzügyi helyzet, az előre láthatóan kedvezőtlen gazdasági idöszakot figyelembe véve nem tartanám én speciel jó ötletnek. Na erről senki nem beszélt hanem csak közhelyekkel fűszerezett okoskodásokat láthattam. Köszönöm szépen! :) de legalább te kultúráltan tudtál írni.

okt. 14. 15:01
 25/40 A kérdező kommentje:

Ja és még annyi, hogy beszéljünk erről a temáról mondjuk úgy hogy pl megvan rá minden lóvé. És ha akkor kérdezem ugyanezt? Akkor mi történik? Na mi? Mindenki azt hiszi, hogy én itt felvágni akarok.

Nyilván nem, csak érdekelnek mások nézőpontjai is. Csak nem éppen erre számítottam, hogy ilyen szinten elbutult módon történik ez meg.

okt. 14. 15:05
 26/40 anonim ***** válasza:

Nézd, ha ez a kocsi a szíved vágya és úgy érzed, hogy tudod fizetni, akkor miért probléma a hitel? Vedd meg a kocsit, azt jónapot!

Most amúgy csökkenő pályán vannak a hitelkamatok, szóval esetleg később alacsonyabb kamatú hitellel még akár ki is válthatod.

Én is épp gondolkodom az álomautóm megvételén. Engem az tart csak vissza, hogy most egy fiatal, 4 éves kocsim van és majdnem 12 millió lenne a kiszemelt kocsi. Mondjuk utána azt biztosan használnám vagy 15 évig.

okt. 14. 15:14
 27/40 A kérdező kommentje:

Én csak azért óckodom ettől mert volt ugye a deviza ügy. Senki nem.számított a negatív változásokra... na most van itt ez a fix forint alapú hitel, egyelőre nem történt semmi olyan ami miatt az emberek félnének tőle, de mi van ha kerül egy kis csavar a történetbe és a fix kamat mégsem lesz fix kamat végül?

Na látod jelenleg a felújítás mellett egy 12 millás autót már soknak éreznék de mivel te nem vagy jelenleg felújításban (feltételezem) így ez teljesen más. Lényegében ezek miatt nem határoztam úgy, hogy megveszem na meg azért mert a család biztonsága az első számomra. Minden ilyen dologgal csak a biztonságunkat kockáztatom. Na de ugye e mellett meg néha odavág a fejemben, hogy azért én sem leszek örökké ennyi idős, meg mi van ha 3 év múlva becsődöl minden? Akkor lemaradtam minden élményről amit az adhatott volna pl.

okt. 14. 15:22
 28/40 anonim ***** válasza:
Biztos nem vennék fel több millió hitelt egy NEGYEDIK autóra. Teljesen agyament, minden realitástól elrugaszkodott döntés lenne. Mondjuk szerintem már az is az, hogy 3 autód van. Egy, ha a párod is használja, akkor 2 embernek mégis minek ennyi??
okt. 14. 17:41
 29/40 A kérdező kommentje:

Aki szeretne hozzászólni, mostmár legyen kedves olvasni is mert nincsen kedvem ismételni magamat.

Az indulatos megjegyzéseiteket meg megpróbálhatnátok intelligensebb formában előadni még ha nagyon frusztráltak is vagytok. Arról meg nincs szó, hogy ne lenne biztonságban a család, ezért vettem házat és adtam el előbb a másik autót mert őket helyeztem előtérbe. Már megint olyanba futtok bele amibe nem kéne.

okt. 14. 18:11
 30/40 anonim ***** válasza:
Elolvastam, de továbbra is fölöslegesnek, túlzásnak és pazarlásnak látok ennyi autót. De amúgy ha úgyis csak hisztizel minden ellenvélemény miatt, minek írtad ki a kérdést? Vedd meg a kocsit azt kész. Engem aztán csöppet sem érdekel, elhiheted.
okt. 14. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!