Egyedülálló anyaként kaphatók lakáshitelt így?
Szerintem alap lenne, hogy az maradjon a házban, akinél a gyerekek maradnak. Sokkal könnyebb egyedül boldogulni, albérletet találni, stb. vagyonmegosztásig, mint két gyerekkel.
A vagyonmegosztásnál meg majd el lehet vitatkozni ki vásárol ki kit. Marha jó fej a férj, hogy majdnem dupla akkora jövedelemmel "hajlandó" kifizetni az asszonyt alacsonyabb értéken, mint amennyiért ő lépni tudna és ennek még a két gyerekét is kiteszi. Nekem nem attól nyílik a bicska a zsebemben, hogy engem nőként sorsomra hagyna, hanem mert hagyná hogy a gyerekeit is vigyem a semmibe.
35# Ez nem ezen múlik. Amikor már gyerekek vannak, tök mindegy ki mit tett, vagy miért van válás, számomra evidens lenne, hogy a gyerekeim érdekeit nézem. Ez lehet több út, amit valóban nem tisztünk nekünk megítélni.
Az viszont biztos nem szolgálja a gyerekek érdekét, hogy közel 200 ezer forintot kifizetve a lakhatásra, anyuka a maradék 200 ezerből próbáljon erőn felül létezni valahogy velük.
A férj nem korrekt (SZERINTEM), mert ő a házért adna neked 15 milliót, amit ezekszerint hitelként kell felvennie, mert ő sem tud miből kifizetni téged, plusz lehetőleg vidd a gyerekeket is (bár nem tudom ő mennyire fog harcolni értük, így ez csak feltételezés, plusz mint tudjuk amúgy is nagy %-ban az anyának ítélik őket). Te ezzel tudsz tovább menni. Ha 40 millió egy lakás és nincs más kilátásod, akkor viszont neked 25 milliót kell felvenned úgy, hogy sokkal kevesebbet keresel és nyilván szeretnéd magadnál tudni a gyerekeket is. Plusz egy rakás dolgot meg kell oldanod, ami a gyerekeket érintheti. Esetleg más oviba, suliba íratni őket, stb., ami felborítja az életüket.
Na ez a nem korrekt és ezért mondtam, hogy a bicska nyílik a zsebemben, hiszen bármi is történt, nem az a gyerekek érdeke, hogy belököm őket az anyjukkal egy kb. végeláthatatlan adósság spirálba úgy, hogy közben én magasabb jövedelemmel, kevesebb hitellel élek tovább egyedül kényelemben, mint Marci hevesen, ő meg költözzön csak és oldja meg, ahogy akarja.
Nem az ő tiszte eldönteni, hogy ki marad a jelenleg KÖZÖS ingatlanban egyébként, szóval nem nagyon érdekelne "mit mondott meg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!