Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egyedülálló anyaként kaphatók...

Egyedülálló anyaként kaphatók lakáshitelt így?

Figyelt kérdés
Egyenlőre elméleti a kérdésem.tegyük fel hogy van 15millió forint önerőm.nettő bevételem mindennel együtt 400ezer forintom.így lehet kapni lakáshitelt?
szept. 7. 17:10
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Plusz az is lehet, hogy a házat a férj vette még a házasság előtt, akkor pedig más a tényállás.
szept. 9. 09:47
 32/42 A kérdező kommentje:
Közösen vettük a házat!úgy írtuk meg a válási papírt az ügyvédemmel hogyha én kapom meg a gyerekeket akkor kérvényeztük a kizárólagos lakáshasználatot a gyerekekkel a vagyoni per elrendezéséig a válóperünk októberben lesz!
szept. 9. 09:53
 33/42 A kérdező kommentje:
Ja de a férjemnek sincs annyi pénze hogy engem kifizessen
szept. 9. 10:23
 34/42 anonim ***** válasza:

Szerintem alap lenne, hogy az maradjon a házban, akinél a gyerekek maradnak. Sokkal könnyebb egyedül boldogulni, albérletet találni, stb. vagyonmegosztásig, mint két gyerekkel.

A vagyonmegosztásnál meg majd el lehet vitatkozni ki vásárol ki kit. Marha jó fej a férj, hogy majdnem dupla akkora jövedelemmel "hajlandó" kifizetni az asszonyt alacsonyabb értéken, mint amennyiért ő lépni tudna és ennek még a két gyerekét is kiteszi. Nekem nem attól nyílik a bicska a zsebemben, hogy engem nőként sorsomra hagyna, hanem mert hagyná hogy a gyerekeit is vigyem a semmibe.

szept. 9. 10:31
 35/42 anonim ***** válasza:
#34 Szerintem nem tisztünk ítélkezni, mert nem tudjuk a viszonyokat, meg, hogy miért is kerül sor a válásra. Van az az eset, amikor a férfi tényleg szemét, de van az is, amikor csak megelégelte a nő viselkedését. Nem tudjuk, melyik fél tett bele többet a házasságba és mi a válóok!
szept. 9. 10:51
 36/42 anonim ***** válasza:

35# Ez nem ezen múlik. Amikor már gyerekek vannak, tök mindegy ki mit tett, vagy miért van válás, számomra evidens lenne, hogy a gyerekeim érdekeit nézem. Ez lehet több út, amit valóban nem tisztünk nekünk megítélni.

Az viszont biztos nem szolgálja a gyerekek érdekét, hogy közel 200 ezer forintot kifizetve a lakhatásra, anyuka a maradék 200 ezerből próbáljon erőn felül létezni valahogy velük.

szept. 9. 11:11
 37/42 anonim ***** válasza:
Ha egyikotok sem tudja kifizetni a másikat akkor mi a kérdés?! Még akkor mire fel akarja a férjed, hogy ő maradjon te meg menj el a gyerekekkel?
szept. 9. 11:18
 38/42 anonim ***** válasza:
Gondolom a férj is venne fel hitelt és abból fizetné ki. Erre mondtam én, hogy nem tartom korrektnek.
szept. 9. 14:22
 39/42 A kérdező kommentje:
Mármint kit nem tartasz korrektnek?sajnos a gyerekek is a házban szeretnének maradni de ha én kapom meg a gyerekeket mennünk kell,megmondta a férjem is!sajnos nekem sincs pénzem hogy őt kifizessen.de a gyerekeknek egy biztos lakhatási megoldást kell majd találnom
szept. 9. 14:42
 40/42 anonim ***** válasza:

A férj nem korrekt (SZERINTEM), mert ő a házért adna neked 15 milliót, amit ezekszerint hitelként kell felvennie, mert ő sem tud miből kifizetni téged, plusz lehetőleg vidd a gyerekeket is (bár nem tudom ő mennyire fog harcolni értük, így ez csak feltételezés, plusz mint tudjuk amúgy is nagy %-ban az anyának ítélik őket). Te ezzel tudsz tovább menni. Ha 40 millió egy lakás és nincs más kilátásod, akkor viszont neked 25 milliót kell felvenned úgy, hogy sokkal kevesebbet keresel és nyilván szeretnéd magadnál tudni a gyerekeket is. Plusz egy rakás dolgot meg kell oldanod, ami a gyerekeket érintheti. Esetleg más oviba, suliba íratni őket, stb., ami felborítja az életüket.

Na ez a nem korrekt és ezért mondtam, hogy a bicska nyílik a zsebemben, hiszen bármi is történt, nem az a gyerekek érdeke, hogy belököm őket az anyjukkal egy kb. végeláthatatlan adósság spirálba úgy, hogy közben én magasabb jövedelemmel, kevesebb hitellel élek tovább egyedül kényelemben, mint Marci hevesen, ő meg költözzön csak és oldja meg, ahogy akarja.

Nem az ő tiszte eldönteni, hogy ki marad a jelenleg KÖZÖS ingatlanban egyébként, szóval nem nagyon érdekelne "mit mondott meg".

szept. 9. 14:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!