Hol érdemes most lakáshitelt felvenni egyedülállóként?
Olyan válaszadókat várok, akik szintén lakáshitel felvételét tervezik vagy már meg is tették.
Hol található a legkedvezőbb ajánlat? (Bankmonitor és hasonló oldalakon már szétnéztem)
Egészségügyi dolgozóként jár-e valahol kamatkedvezmény?
27/L
"Egészségügyi dolgozóként jár-e valahol kamatkedvezmény?"
Nem jár, miért járna?
Mennyi önerőd van és mekkora hitelt szeretnél? Ezek elég erősen befolyásolják, hogy hol éri meg.
Mondjuk most sehol se lesz olcsó, mert mindenhol az egekben vannak a kamatok.
Most nagy általánosságban beszélve sokkal jobban megéri albérletezni és az önerőt pedig állampapírban pihentetni.
Nekem pl. jelenleg van 15 millió körüli önerőm, amire évi 16% kamatot kapok most a PMÁK-al, az egy évben kb. 2,4 millió Ft, azaz havi 200 ezer Ft csak a kamat.
Jelenleg albérletért 120 ezret fizetek, szóval havonta(!) 80 ezerrel beljebb vagyok, és a törlesztőm pedig jóval magasabb lenne, mint az albérletem ára.
Nekem biztosan megéri most még pár évet albérletezni.
Ennyi információ alapján a kérdésed megválaszolhatatlan még egy szakembernek is, nem még a GYAK fórumozóknak.
Ezektől függhet egy lakáshitel kamata a bankválasztáson felül:
- hitel nagysága
- jövedelem
- törlesztési számlára érkező havi jóváírás vállalás mértéke
- választott kamatperiódus
- hitelösszeg és az ingatlan értékének %-os aránya
- egyedi kamatkedvezmény lehetősége (alku)
- partner kedvezmény (kiemelt közvetítőkön keresztül juthatsz hozzá)
- dolgozói kedvezmény (pl vannak bankok, ahol a közszférás dolgozóknak speciális kedvezmény járhat)
Ne a laikusokat kérdezd, hanem egy megfelelő tudású hitelszakértőt, csak ő tud neked megfelelő ajánlatokat küldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!