27 évesen egyedülállóként érdemes lakást vásárolni jelenleg? Természetesen hitellel.
"csökkenni fognak az árak"
Hosszú évek óta olvasni ilyen marhaságokat.
Ha nem vágsz bele lehet, hogy jövőre ugyanaz a lakás már sok millióval többe kerül majd.
Volt két év covid, háború van, nem csökkennek az árak.
Minek kellene történni, hogy csökkenjenek?
Ha saját ingatlant akarsz a közeljövőben, akkor bele kell vágni (megfelelő anyagi megfontolásokkal természetesen), mert az eddigi alacsony kamatkörnyezet melletti áremelkedés után a kamatok is felmennek, még nehezebb lesz
Bele kell vágni. Ha a lakás ára csökkenne is a kamat nő így jobban nem jársz valószínűleg. A fizetések is nőni fognak a lényeg fixre vedd fel a hitelt 5 10 évre.
Én egy éve elbaltáztam, mert nem volt fix fizetésem azóta 30% emeletedet az ingatlan ára.
Az euró árfolyamot jelenleg,és a közeljövőben is csak a jegybanki alapkamat növelésével tudják féken tartani, mivel a magyar gazdaság romokban. Már a románok is lehagytak minket etéren, csak meg kell nézni euro/lej árfolyamot 0.02-0.03 eurot ingadozott a pénzük az elmult 10 hónapban....
Áprilisban ujabb 0.5% alapkamat emelés lesz!
Csak az elmult években volt ilyen alacson kamat. 90es években 20-25%, 2000-2010 átla 6-13% volt.
Nagyon valószínű hogy, a sok gazdasági csapás, és a gyenge gazdaság miatt vissza emelkedik 6% főlé. Egy éve 0,6% volt Most 3,4%!!!
Ha így növekszik előfordulhat hogy jövőre már nem fogod tudni hitelt felvenni.
Tehát minél előbb kellene ingatlant venned lehetőleg zöld hitelest, kb juliusig elegendő a 200 milliárdos keret. Ennél jobb hitele csak annak van aki tavaly ilyenkor vette fel ,vagy 3 gyereket bevállalt.
25 millió 25 évre építesi hitel 10 éves kamat periódus 159000, zöld hitellel pedig 112000Ft!!! És utobbi vegig 2,6%THM, nem pedig 6%!
#7: De szerinted mi kellene hozzá, hogy legyen pár szűkösebb év? Mert a fent felsoroltak még hónapokra is éppen hogy, meg tudták torpantani az emelkedést, csökkenésről szó sem volt.
8# vagyok
Több opció is lehet, de szinte mind össze függ a család támogatásokkal.
Az elmúlt fél év eseményei miatt nem valószínű, hogy a zöld hitel keretet megnöveleik.
5% áfát lehet meghosszabbítják megint, de lehet hogy nem.
Választasok után nem biztos hogy megmarad a csok es a baba váró. Utóbbi 2 laza 25 millió ajándékba.
A generálkivitelezőm heti egy házat ad át kulcsra készen. Nekem ő azt mondta az utóbbi pár évben nagyon ritkán találkoztak olyan emberrel, mint én, aki támogatások nélkül építkezik. Szintén az ő állítása, hogy általában a babavárót használják fel önerőnek, mellé felvesznek némi személyihitelt...
Saját véleményem ha, a csokot és a babavárót megszüntetik, akkor szinte megáll az építő ipar. A zöld hitelhez ugyanúgy kell 30% önerő. Ha nem lesz helyette semmi egyébb, akkor az építőiparunk túltelített lesz, azaz valószinűleg megindul az egymás alá licitálás. + Rengetegen munka nélküliek lesznek.
A gazdasági problémák, háború, covid csak áremeléseket hozott! Ez viszont egy gyakorlati tény!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!