Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 27 évesen egyedülállóként...

27 évesen egyedülállóként érdemes lakást vásárolni jelenleg? Természetesen hitellel.

Figyelt kérdés
Összegyűlt a szükséges önerő egy lakás vásárláshoz, de nem tudom belevágjak-e. Olvasni olyan elemzéseket, hogy csökkenni fognak az árak, viszont a kamatemelések miatt a hitelek drágulnak.
2022. márc. 19. 18:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10: Jó is lenne, de szerintem nincs az a kormány, aki egy tollvonással el meri törölni a csok-ot, babavárót meg minden ilyesmit.
2022. márc. 20. 12:30
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Szocpolnál is megcsinálták anno, ami ugye a csok elődje volt. Annyi, hogy ezeket nem választás előtt teszik. Ha netán adatokkal alátámasztják, hogy a piac beárazta az egészet és már többet árt (persze az építési vállalkozokon kívül az átlagnak) akkor miért hagynák meg? Persze ez csak feltételezés nem az én asztalom dönteni erről.
2022. márc. 20. 13:11
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

Vedd meg.

Mi 3 éve akartunk először, mindenki lehurrogott minket, hogy nehogy vegyünk, mindjárt pukkan a lufi, ez már irreális ár. - ekkor volt 23 millió a lakás a kinézett utcában/paraméterekkel.

2 éve covidnál megint ezt hallgattuk, hogy csak várjunk fél évet, meg a moratórium végét és esnek az árak - ekkor volt 26 millió

Mire tavaly megvettük, megint leszóltak minket, hogy hülyék vagyunk, mindjárt leesnek az árak - ekkor volt 28 millió.

Idén ugyanezeket adják el 33 millióért.

Ha van önerőd vedd meg, ne hallgass azokra, akik hurrognak. Lakni mindig kell valahol. A lényeg, hogy ne vállald túl magad.

2022. márc. 20. 13:20
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Jobb lett volna csok meg minden kedvezmény nélkül🥺

4 év alatt konkrétan megduplázódtak az ingatlan árak, míg szabad piaci verseny esetében (ingyen pénzek nélkül) talán év 8-10% ot emelkedtek volna. Azaz 4 év alatt kb 50% ot drágultak volna, nem pedig 100% at!

A környékünkön 4 éve 300-320000 m2 arak voltak telekkel, kulcsrakészen. Most 600000 körül mozognak. A telek árak is duplázodtak, ami felénk sosem volt olcsó

2022. márc. 20. 13:22
 15/18 anonim ***** válasza:
75%
#12: Persze, csak azóta eltelt pár évtized. A többség csak az ingyen 10-20 milliókat látja. Szerintem ez akkora ellenszenvet váltana ki a mai megélhetési ellőgépekben, hogy ezt nem merik bevállalni, még választások után sem. De én sem vagyok döntéshozó, én is csak tippelgetek:)
2022. márc. 20. 13:23
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Az életemet tenném rá, hogy annak idelyén meghatároztak egy darabszámot (gyerek), amit ha elernek akkor biztosított a problémás időszakban a nyugdíj folyosítás.

Szerintem, ha ez a db szám megvan, eltörlik.

2022. márc. 20. 13:27
 17/18 anonim ***** válasza:
75%

Azért vegyél most, mert te hiteles vagy, tehát nem az egészet készpénzre veszed. A hitelkamatok viszont ugye mennek fel folyamatosan már vagy fél éve és még ezután is fognak. Tehát még ha a lakások ára csökkenne és kevesebb hitelt kéne felvenned 1 év múlva, a hitelkamatok addig annyit fognak emelkedni, hogy ugyanannyi vagy több törlesztőt fizetsz majd a kevesebb felvett hitelre is (az akkori magasabb hitelkamatok miatt). Magyarul ugyanott vagy.

Ha az egész pénzed meglenne egy lakáshoz, hogy ne kelljen hitelt felvenni, akkor esetleg gondolkozhatnál a várakozáson, de így felesleges. Lehet esni fognak az árak, de akkor se annyit, hogy az befolyásolja személyesen a te helyzeted.

2022. márc. 20. 19:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha van egy stabil munkahelyed, megfelelő végzettséged, hogy amennyiben mégis megszűnne a munkaviszonyod találsz hamarosan állást, családi háttered, esetleg tartalékod arra,hogy fizetni tudd a hitelt, ne hezitálj,vágj bele.
2022. márc. 21. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!