A többség miből megy nyaralni? Inkább hitel lenne?
Figyelt kérdés
Egy 150 fős cégnél dolgozom, és sorra rakják fel a kollégáim a nyaralós képeket. Nagyjából tudom, ki mennyit keres, és elgondolkoztam, hogy évi több nyaralásra miből mennek. Az egyik kollégám szerint hitelből. Szerintetek?aug. 11. 16:21
11/19 anonim válasza:
Amúgy meg nem nem hitel, 2-3 havi spórolásból megvan, vagy néha az éves bónuszból fizetem.
12/19 anonim válasza:
Ki az a h... aki ezért hitelt venne fel?
Szerintem azért aki nyaralni megy ennél több esze van,
1. félre tesz év közben
2. időben foglal
3. Vannak a last minute utak fél millió Ft-ból 9 napra, all inclusive utat foglalsz 2 főre Dubai-ba, amiben a repülő út is benne van, ehhez azért nem kell hitel
13/19 anonim válasza:
Egy út lehet 100 ezer meg több millió is. Ezek a tipikus nyári célpontok elég olcsók. Ezenkívül lehet ismerősnél száll meg, vagy nagyon olcsó hostelben, közben szendvicset eszik, ingyenes programokra megy, hasonlók. Aki például szabadon választott időpontban, Norvégiában utazik autót bérelve, mindennap éttermezve és extra programokat tervezve, az nagyon nem ugyanaz árban, de ilyet az emberek töredéke csinál.
14/19 anonim válasza:
Ez olyan tudod, hogy ki mire gyűjt. Egy ismerősömék végigutazgatták az életüket, de a hétköznapokat leélték egy újpesti retkes panelba. Mások hobbira költenek amit naponta űznek, megint mások tanfolyamokra, mások autókra stb mindenkinek más a prioritás.
15/19 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy valaki hitelt venne fel nyaralásra. Mi sem keresünk túl jól, de inkább kicsit szorosabbra húzzuk a nadrágszíjat (ritkán veszünk új ruhákat, fodrászhoz csak akkor megyünk, ha muszáj, nincs műkörmöm, műpillám, stb...) és havi 100-150 Ft-ot félreteszünk, hogy tudjunk nyaralni.
16/19 anonim válasza:
Nem mindenki mélyszegény. Ha nem Balcsira mész hanem pl Olaszországba akkor oda azért össze lehet kuporgatni fájdalommentesen.
17/19 anonim válasza:
Már nem azért, de aki hitelből megy nyaralni, az gyakorlatilag többet költ nyaralásra, mint az, aki időben, előre összerakja rávalót, tehát aki a hitelt ki tudja gazdálkodni, az megtakarítani is képes lenne, csak nincs elég önfegyelme, nincs pénzügyi kulturája.
18/19 anonim válasza:
Ezt ennyiből nem fogjuk tudni. Mennyi a fizetése, milyen igényei vannak, milyen életvitelt él, milyen hitele van, hová jár, belföld-e, külföld-e, milyen igényekre vágyik? Rettentően különbözőek vagyunk. Én szerény fizetéssel évente több kisebb belföldi üdülésre járok, amiből k.b. egy hosszabb tengerparti nyaralás jönne ki. Ha valaki csak arra az egyre megy el, akkor egész évben arra tette fel a pénzét.
19/19 anonim válasza:
18+
Vagy persze olyan is van, akinek simán jobban telik rá és nem egész év alatt spórolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!