A többség miből megy nyaralni? Inkább hitel lenne?
A legtöbben (legalábbis ismerősök, rokonok, meg saját minta alapján) már év elején lefoglalják a szállást, így tudják, az mennyibe fog kerülni, szóval már akkor elkezdenek pénzt félretenni rá. Az idő telik, a pénz (jobb esetben) gyűlik rá, így meg el tudnak menni hitel nélkül is.
Egy időben dolgoztam hotelben, ahol volt hűségprogram, aminek része volt a Gold kártya, ami nem névre szólt. Azt a kártyát bárkinek oda lehetett adni, csak hivatkozni kellett arra a személyre, aki eredetileg megkapta. Így meg elég szép kedvezményekkel lehetett jó árakon üdülni. Szóval ilyen is van.
Valóban nincs ahhoz közöm, hogy Józsièk hitelt vettek fel, hogy egy hétig Egyiptomban nyaraljanak.
De nem is ezt kérdeztem, hanem úgy általánosságban érdekel, hogy a pénzügyi kultúránkban a nyaralás milyen helyet foglal el.
Én saját zséből, hitelből csak a pénzügyi analfabéták nyaralgatnak.
A barátom részének is a felét, néha egészét én állom mivel neki nincs annyi zséje. Az ő kollégái sem értik, hogy utazik annyit a trópusokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!